ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο μετερίζι τσι ανθρωπιάς…και από την Αμερική ο Βασίλης Σκουλάς!

0

Εδώ και περίπου ένα μήνα ο σπουδαίος Ανωγειανός καλλιτέχνης Βασίλης Σκουλάς, βρίσκεται μαζί με τους συνεργάτες του (ανάμεσα τους ο λυράρης Δημήτρης Ξυλούρης και στο μαντολίνο ο Βασίλης Δραμουντάνης) στην Αμερική για μια σειρά συναυλιών για τους Έλληνες της ομογένειας, γνωρίζοντας την αποθέωση σε κάθε πόλη που επισκέπτεται. Στην πρόσφατη συναυλία του στην Βοστόνη στις 30 Μαρτίου, ο Βασίλης Σκουλάς προχώρησε στην ανακοίνωση ότι παραχωρεί τα δικαιώματα από την κυκλοφορία του cd και του video από την ηχογράφηση της συναυλίας, ώστε τα χρήματα να διατεθούν στο “ΠΙΚΠΑ-Πόμπιας Μεσαράς Κρήτης για να προσληφθεί για δυο έτη φυσιοθεραπευτής! Το θέμα έφερε στην επιφάνεια με ανάρτηση του ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας που βρισκόταν στη συναυλία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Σκουλάς μας “απογείωσε κοινωνικά και μουσικά!”. Την ανάρτηση προώθησε και στην Κρήτη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τζανακάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λουκά Δημάκα για την κίνηση ανθρωπιάς του Βασίλη Σκουλά έχει ως εξής:

“Ο Βασίλης Σκουλάς τραγούδησε στη Βοστόνη για τα παιδιά ΑΜΕΑ του ΠΙΚΠΑ Μεσαράς που…ξέχασε το Κράτος και μας απογείωσε κοινωνικά και μουσικά!

Το μεγάλο θέμα της σημερινής εκδήλωσης του Συλλόγου Κρητών Βοστώνης ήταν φυσικά η συναυλία του Βασίλη Σκουλά!Το “μικρό” θέμα ήταν η αναγγελία από τους οργανωτές ότι ο Βασ. Σκουλάς παραχώρησε τα πνευματικά του δικαιώματα από την κυκλοφορία CD και video της ηχογράφησης της συναυλίας για να ενισχύσει έναν ειδικό έρανο που κάνει ο Σύλλογος για να …κλείσει μια …τρύπα του συχνά ανάλγητου Κράτους μας!

Έναν έρανο που σκοπό έχει να βρεθούν χρήματα προκειμένου να προσληφθεί και να μισθοδοτηθεί για 1-2 έτη ένας φυσιοθεραπευτής για το – όπως το είπαν κωδικοποιημένα οι οργανωτές- “ΠΙΚΠΑ Πόμπιας Μεσαράς Κρήτης”.Έναν φορέα υπό την αιγίδα,του αρμόδιου Υπουργείου όπου φιλοξενούνται 30 παιδιά (έως 30 ετών) ΑΜΕΑ για περίθαλψη και αποκατάσταση και η βασική αυτή ειδικότητα λείπει! Για μένα Αυτό ήταν το θέμα και Νάτο!

Όπως μας είπαν μέλη του Συλλόγου έμαθαν για το μείζον αυτό πρόβλημα από συμπατριώτες τους Κρητικους, ευαισθητοποιήθηκαν και άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα για να καλυφθεί η ανάγκη του εποπτευομένου από το κράτος αυτού φορέα κοινωνικής …ΜΗ πρόνοιας!

Συγκεντρώνουν δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις και άλλες δράσεις.<<Καθώς υπάρχουν πολλά παιδάκια με κινητικά προβλήματα, η ειδικότητα αυτή είναι ίσως ακόμα πιο αναγκαία και από τον γιατρό>>, λένε και ζητούν την βοήθεια όποιου μπορεί- είτε Κρητικού είτε άλλου ελληνοαμερικάνου Βοστωνέζου.

Για σκεφτείτε το: Ένα ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας για παιδιά – ακόμα και μωρά, όπως μας είπαν- με κινητικά και άλλα προβλήματα να μην έχουν φυσιοθεραπευτή! Για ποιο κράτος ..κοινωνικής πρόνοιας μας λένε; Στα παιδάκια αυτά βρήκαν να κάνουν περικοπές και οικονομία;

Όσοι θέλετε θα βρείτε τρόπο να βοηθήσετε για το σκοπό του Συλλόγου, για τον φυσιοθεραπευτή του Κέντρου Περίθαλψης και Αποκατάστασης στην Πόμπια Μεσαράς Κρήτης! Βρήκα, από την αφίσα της εκδήλωσης, το τηλ. στη Βοστόνη του Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Βοστώνης “Ροδάμανθυς-Ίδη” κ. Μιχ. Τερζάκη : 617-347-4970. Κάντε το να …κουδουνίσει – είναι για καλό σκοπό!

Θεωρώ ότι αν κριθεί η ανάρτησή μου σύμφωνα με τα ειωθότα, ίσως κάποιοι πουν ότι “αδίκησα” τον φίλο Βασίλη Σκουλά! Δεν νομίζω: Και ο ίδιος θα χαρεί την εστίαση που έκανα στο Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών ΜΕΣΑΡΑΣ διότι έτσι κι αλλιώς ο κόσμος ξέρει ότι ο εξαίσιος λυράρης και τραγουδιστής πάντα μαγεύει!

Και αυτό έκανε και σήμερα στο Μαλιώτειο Μορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Βοστωνης ο Σκουλάς, είτε τραγουδώντας μόνος το ” Προσκυνώ τη χάρη σου Λαέ μου”, το ”Πότε θα κάνει Ξαστεριά” και το “Ήλιος Θεός” είτε με την Παναγιώτα Χαλουλάκου και την νεοσύστατη Χορωδία του Μαλιώτειου , που μας παρουσίασε ο επιμελητής της εκδήλωσης Κώστας Τραβαγιάκης. Εξαιρετικοί και οι μουσικοί- μερικοί ήταν από το Berklee College…

Ευχαριστώ τον Κ. Τραβαγιακη για την πρόσκληση και τον Στέλιο Πετρουλάκη για την αρχική παρότρυνση να βρεθώ με τον Σκουλά στην Βοστόνη! ”

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ