ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δίχως τελειωμό οι τραγωδίες στην άσφαλτο - Στους 25 οι νεκροί

0

Δεν έχει σταματημό η “ανθρωποθυσία” που συντελείται - και φέτος - στους δρόμους της Κρήτης, καθώς η μακάβρια λίστα με τους συνανθρώπους μας που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο του νησιού ολοένα και μακραίνει...

Προχθές Σάββατο το πρωί, μια μεσήλικας συντοπίτισσά μας έχασε τη ζωή της μετά από σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Με τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, η Κρήτη “μετρά” από την αρχή του έτους συνολικά 25 νεκρούς.

Το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο νησί μας και έμελλε να στοιχίσει τη ζωή σε μια 58χρονη γυναίκα έλαβε χώρα λίγο μετά τις 8 προχθές το πρωί. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, υπήρξε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στη λεωφόρο Μουρνιών, στα Χανιά. Οδηγός στο ένα εκ των δύο οχημάτων ήταν η αδικοχαμένη 58χρονη.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος με δύο ασθενοφόρα, διασώστες, καθώς και γιατρό. Εκτός από την 58χρονη, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και ο οδηγός του έτερου εμπλεκόμενου οχήματος, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Αμφότεροι οι τραυματίες διακομίστηκαν τάχιστα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Εντούτοις, η κατάσταση της υγείας της 58χρονης ήταν πολύ σοβαρή: Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και οι γιατροί, η γυναίκα υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο neakriti.gr o αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Ζουρίδης, «οι προσπάθειες ανάνηψης είχαν ξεκινήσει από τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Και στο νοσοκομείο έγιναν 10 προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο η γυναίκα δεν τα κατάφερε και κατέληξε».

Εκτός από το δυστύχημα που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, χθες είχαμε άλλα δύο ατυχήματα, τα οποία ευτυχώς δεν απέβησαν μοιραία για κάποιον συνάνθρωπό μας. Νωρίς χθες το απόγευμα, ένας ανήλικος περίπου 17 ετών τραυματίστηκε - ευτυχώς ελαφρά - καθώς φέρεται να παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Το εν λόγω τροχαίο σημειώθηκε πολύ κοντά στο ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα στον δρόμο που συνδέει το Ηράκλειο με τα Σταυράκια. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του ανήλικου δε διέτρεξε κίνδυνο.

Λίγο μετά το εν λόγω συμβάν, ένα νέο τροχαίο σημειώθηκε και πάλι στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον δρόμο από Γάζι προς Αμμουδάρα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές κοπέλες, βγήκε από την πορεία του, με τις επιβαίνουσες να εγκλωβίζονται στο εσωτερικό τού οχήματος. Στο σημείο έσπευσαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, η οποία τελικά δε χρειάστηκε να επέμβει αφού οι γυναίκες εξήλθαν μόνες του από το όχημα. Αμφότερες τραυματίστηκαν ελαφρά και παραλήφθηκαν σε σχετικά καλή κατάσταση από το ΕΚΑΒ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ