ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Σπάει» ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του Ρεθύμνου

0

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά καθώς στην τελική ευθεία βρίσκεται η επαναδρομολόγηση του πλοίου «ELLI T» στην συγκεκριμένη γραμμή με ενδιάμεσους σταθμούς την Σαντορίνη και την Μήλο.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του πλοίου κ. Θέμης Καραμπέκος, μιλώντας στην εφημερίδα μας, δήλωσε, ότι το πλοίο βρίσκεται σε φάση επισκευαστική και θα ενταχθεί στην γραμμή Ρέθυμνο – Σαντορίνη – Μήλος – Πειραιάς μόλις κατασταθεί αξιόπλοο, όπως είχε ειπωθεί και στην δημοτική επιτροπή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, πριν από λίγες εβδομάδες.

Το γεγονός αποτελεί θετική έκβαση για το Ρέθυμνο, εφόσον βέβαια αυτό εξελιχθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει διαθέσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την αξιοπλοΐα του πλοίου.

Την ίδια στιγμή, τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του Ρεθύμνου, «σπάει» και η ένταξη του λιμανιού σε δύο διαφορετικά δρομολόγια διασύνδεσης της πόλης με νησιά του Αιγαίου, ένα των οποίων είχε προγραμματιστεί να καταλήγει στην Ραφήνα. Ωστόσο, η εταιρεία του πλοίου που ορίστηκε για την γραμμή προς Ραφήνα, ζήτησε με έγγραφο της από το αρμόδιο υπουργείο να εξαιρεθεί.

Ειδικότερα, ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα τα δρομολόγια  του το Ε/Γ-Ο/Γ SUPERFERRY II της εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES, υλοποιώντας την γραμμή Ρέθυμνο-Σαντορίνη-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα, ξαφνικά χθες έγινε γνωστό, ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε με έγγραφο της από το αρμόδιο υπουργείο να εξαιρεθεί της γραμμής και να μην υλοποιηθεί από το πλοίο SUPERFERRY II το  συγκεκριμένο δρομολόγιο, το οποίο είχε προγραμματιστεί για κάθε Τρίτη και Σάββατο με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι μας στις 07:15 και επιστροφή στο Ρέθυμνο 21:15. Την πληροφορία, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη.

Ωστόσο, το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ CHAMPION JET 2 της εταιρείας SEA JET θα εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Ρέθυμνο - Σαντορίνη -΄Ιο-Νάξο - Μύκονο - Πάρο, με ώρα απόπλου από το λιμάνι μας 08:00 και εκτιμώμενη ώρα επιστροφής του στις 20:00, εξυπηρετώντας πλέον των επιβατών και Φ/Γ και Ι/Χ οχήματα.

Το δρομολόγιο του CHAMPION JET 2 θα εκτελείται κάθε Τρίτη και Σάββατο με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι μας στις 08:00 και ώρα επιστροφής του στις 21:30 των ίδιων ημερών, καθ΄ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η δρομολόγηση των πλοίων αυτών αναμένεται να προσφέρει πληθώρα επιλογών στους κατοίκους της δυτικής Κρήτης και ταυτόχρονα να αυξήσει σημαντικά τις επιλογές επίσκεψης της πόλης μας από περιηγητές – τουρίστες των νησιών.

Σε κάθε περίπτωση – με εξαίρεση τις δυσμενείς εξελίξεις για την γραμμή προς Ραφήνα  -  οι προσπάθειες αυτές είναι θετικές. Επισημαίνεται, όμως, ότι το βασικό αίτημα για απευθείας σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, φαίνεται να αποτελεί μακρινό όνειρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ