ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμμετοχή του Προέδρου Δ.Σ του Δήμου Ρεθύμνου σε συνάντηση εταίρων ευρωπαϊκού προγράμματος Civitas

0

Την Τρίτη 7 / 5 / 2019 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης κ. Τάσος  Παπαδουράκης συμμετείχε εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη στην συνάντηση της Πολιτικής Επιτροπής του  Προγράμματος Civitas  (Civitas P.A.C.) με την Επίτροπο Μεταφορών κα Violeta Bulc, στις Βρυξέλες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπαδουράκης, εκπροσωπώντας και τις 6 συνολικά πόλεις που συμμετέχουν ως εταίροι στο πρόγραμμα  Civitas  Destinations, παρέδωσε στην Επίτροπο την «Πολιτική Δήλωση» την οποία συνυπέγραψαν οι 6 πόλεις, στο πλαίσιο της πρόσφατης  συνάντησης και συνεργασίας τους  στην ιταλική πόλη Έλμπα τον π. Μάρτιο.

Ο κ. Παπαδουράκης ζήτησε την υποστήριξη της Επιτρόπου και της Ε.Ε. στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές πόλεις – τουριστικοί προορισμοί, σε θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας. Η Επίτροπος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδουράκη, και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε για την ισχυρή υποστήριξή των προτάσεων,  στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα (8/5/19), η Πολιτική Επιτροπή του Civitas θα μεταβεί στην πόλη  Antwerp του Βελγίου όπου θα λάβει χώρα η συνέλευση του οργάνου για το 1ο  εξάμηνο του 2019. Παράλληλα ο κ. Παπαδουράκης και το στέλεχος του Γραφείου Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δ.Ρ. κ. Β. Μυριοκεφαλιτακης έχουν προσκληθεί, ως αντιπρόσωποι του έργου Civitas Destinations και  θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη εργασίας που διοργανώνει η πόλη Antwerp, εταίρος του προγράμματος Civitas P.A.C., προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις που υλοποιούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να διερευνήσουν τυχόν συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο προγραμμάτων αλλά και μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης και των αντίστοιχων πόλεων – εταίρων του προγράμματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ