ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξανθός: Ενισχυση της απασχόλησης με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα

0

Ερώτημα προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θέτει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, για όλα όσα υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες. «Αναρωτιέμαι και ερωτώ, γιατί όλα αυτά που υπόσχεται δεν έγιναν την περίοδο της μνημονιακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου ως πρωτοκλασάτου υπουργού, γιατί τότε δεν υπήρξε εκτίναξη των επενδύσεων, γιατί τότε δεν υπήρξε φορολογική ανακούφιση της μεσαίας τάξης, γιατί τότε δεν αντιμετωπίστηκε το πελατειακό κράτος, γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν οι στρεβλώσεις της Δημόσιας Υγείας;». Ο υπουργός σε περιοδεία του σε χωριά του Ρεθύμνου και περιοχές της ενδοχώρας μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δήμο Κλάδο, Εμμανουέλα Μαθιουδάκη και Χρυσούλα Μανουσάκη, αναφέρουν ότι πλέον το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο είναι μετρήσιμο και αξιόλογο.

«Ζητάμε από τους πολίτες να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να αναλογιστούν ότι εμείς διορθώσαμε τα λάθη, αποδείξαμε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί μέσα από τον προγραμματισμό, την οργάνωση αλλά και την τίμια διαχείριση στην προκοπή έχοντας ως προτεραιότητα το κράτος δικαίου, πρόνοιας και αντιμετωπίζοντας τους πολίτες με ισότητα και κοινωνική ευαισθησία», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια της περιοδείας, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε σε εκδήλωση-συζήτηση στην Επισκοπή της ΔΕ Λαππαίων. Το βράδυ με τους υποψήφιους βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα βρεθούν σε εκδήλωση-συζήτηση στο Χαμαλεύρι της ΔΕ Αρκαδίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ξανθός σχολίασε την έκφραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας περί «οδοστρωτήρα», επισημαίνοντας ότι αυτός ο όρος αυτή, η λέξη είναι συνυφασμένη με την επιβολή την έννοια της καταστολής και της ισοπέδωσης. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ κάποιο θετικό κοινωνικό πρόσημο από τη λέξη οδοστρωτήρας και σε ό,τι αφορά τα σχέδια ανάπτυξης που αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναρωτιέμαι γιατί δεν τα έκανε πράξη τόσο ο ίδιος όσο και η μνημονιακή κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ως υπουργός και μάλιστα εκ των κορυφαίων. Υπάρχει πολιτικό ονοματεπώνυμο στο στρεβλό σύστημα πολιτικής εξουσίας στη χώρα, το οποίο έχει απόλυτη σχέση με τις παθογένειες και τις παρενέργειες που οδήγησαν στην κρίση, στα μνημόνια και στη χρεοκοπία. Άρα το να έρχεται σήμερα ο άνθρωπος που είναι οργανικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος με γνωστούς δεσμούς οικογενειοκρατίας πελατειακών σχέσεων και να ευαγγελίζεται εκσυγχρονισμό του κράτους, νομίζω ότι είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη των ανθρώπων. Είναι άλλο να εισπράττεις πολιτικά και να κεφαλαιοποιείς πολιτικά μία διαμαρτυρία μιας μερίδας της κοινωνίας για την παρατεταμένη λιτότητα, τις περικοπές και τις επιβαρύνσεις που εμπεριείχε και το τρίτο μνημόνιο και είναι άλλο να λες ότι αυτό είναι πρόγραμμα σωτηρίας για τη χώρα. Δεν υπάρχει, κατά την άποψή μου, πρόγραμμα στην αντιπολίτευση μιας και έχει δομική αναξιοπιστία η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και λόγω της συμμετοχής προβεβλημένων στελεχών της σε όλο αυτό το σύστημα διαχείρισης που φάνηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες παθογένειες της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας και που φάνηκε εντελώς ανίκανο να διαχειριστεί τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες μέσα στην κρίση. Αυτό λοιπόν όλο το σύστημα δεν μπορεί να μας εμφανίζεται σήμερα ως ο σωτήρας και ελπίδα της κοινωνίας, σε μία περίοδο μετά το μνημόνιο που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από αυτό» σημείωσε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ