ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Τώρα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα»

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Είναι νέα, αυτοδημιούργητη, ενεργός πολίτης και ιδιαίτερα δυναμική γυναίκα. Η κόρη του αείμνηστου Μανώλη Κακλή, η Αγάπη, είναι υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τον νομό Ρεθύμνου, κάνοντας έτσι την δική της αρχή στα κοινά και τα τοπικά δρώμενα.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, της σχολής Φιλοσοφικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια γαλλικών αλλά και αγγλικών, καθώς κατέχει και αντίστοιχο πτυχίο αγγλικής γλώσσας. Έχει ασχοληθεί με την μουσική, με την οργάνωση εκδηλώσεων και την προώθηση της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων, απολύτως λογικό, αφού μεγάλωσε με την Κρητική Μουσική και το τραγούδι, να αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας της.

Οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή και τα πιστεύω της, αναλύονται στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Τί είναι αυτό που σε οδήγησε να διεκδικήσεις μια θέση στο κοινοβούλιο ;                                                                                                                            

Το είδα σαν μια πρόκληση. Απέναντι στον εαυτό μου αλλά και στους γύρω μου. Πιστεύω, ότι αν κάτι έχει ανάγκη η πολιτική είναι η περισσότερο ενεργή συμμετοχή των απλών ανθρώπων. Αυτών που ζουν και εργάζονται όπως ο μέσος άνθρωπος, που ξέρουν τις αγωνίες του και καταλαβαίνουν τις ανάγκες του. Είμαι σε μια ηλικία που έχω την ενέργεια και τις δυνάμεις να ασχοληθώ με τα κοινά. Να τρέξω, να διεκδικήσω, να συμμετέχω σε αποφάσεις. Και γι’ αυτό είμαι υποψήφια .

Τι μπορεί να ονειρεύεται να προσφέρει μια νέα κοπέλα μέσα από αυτή τη θέση;                                                                                      

Ανήκω στη γενιά που πλήρωσε την κρίση  δυσανάλογα προς  τις ευθύνες της. Αυτήν θέλω πρωτίστως να εκφράσω. Και την γενιά που έρχεται. Τα νεότερα παιδιά, που σήμερα τα διδάσκω δίνοντας τους εφόδια για να ανοίξουν τα φτερά τους  στον αυριανό κόσμο. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι κυρίως δική μας δουλειά .

Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία;

Γιατί άντεξε στα δύσκολα και σήμερα είναι η μόνη λύση για να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες. Γιατί πιστεύω στις αξίες που πρεσβεύει, όπως η ελευθερία, η ιδιωτική πρωτοβουλία, ο υγιής πατριωτισμός.

Ποιες πιστεύεις πως θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας;

Λιγότεροι φόροι για να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά. Νέες και καλύτερες δουλειές μέσα από επενδύσεις που θα έρθουν με κίνητρα και μείωση της γραφειοκρατίας. Ασφάλεια στα σπίτια και στις γειτονιές μας. Και ένα καλύτερο κράτος που να στηρίζει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το μήνυμα σου για το Ρέθυμνο και τους Ρεθεμνιώτες ;

Τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά. Αρκετά εξαπατηθήκαμε, αρκετά διχαστήκαμε, αρκετό χρόνο χάσαμε. Τώρα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω όσα μας δίχασαν και να κοιτάξουμε μπροστά  για όσα μας ενώνουν και όσα θέλουμε . Ανάπτυξη για τον τόπο μας, προκοπή για τις οικογένειες μας, ευκαιρίες για τα παιδιά μας. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ