ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΑΤΕΡΑΚΗ: «Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε το Ρέθυμνο και την Ελλάδα μπροστά»

0

Στη συνέντευξή της ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Άννα Σταματεράκη, μιλάει στο «Ρ» για την απόφασή της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες υποψήφιες αφού πρέπει συνέχεια να αποδεικνύουν πως δεν υπολείπονται σε κανένα ρόλο, από αυτούς που επιβάλλουν τα κοινωνικά στερεότυπα. Επίσης αναφερόμενη στον τρόπο διεκδίκησης λύσεων για τα ζητήματα που απασχολούν το Ρέθυμνο είπε μεταξύ άλλων: «Σκοπεύω να διεκδικήσω λύσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα για το Ρέθυμνο με θεσμικές επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς και κατάθεση σχετικών προτάσεων σε όλα τα επίπεδα».

Συνέντευξη στην Αθηνά Πετρακάκη

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να πείτε το «ΝΑΙ» και να συμπεριληφθείτε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και μάλιστα σε μία περίοδο που μόλις είχατε βγει από μια άλλη επίπονη εκλογική διαδικασία, αυτή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών;

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε με αυτή την συνέντευξη.

Πάντοτε κινητήριός μου δύναμη και καταλυτικός παράγοντας για τις αποφάσεις μου ήταν το καλό του τόπου μας, του Ρεθύμνου και γενικότερα της πατρίδας μας. Μέσα σε μια κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, με συσσωρευμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας, θεωρώ πως όλοι εμείς οι ενεργοί πολίτες, οι άνθρωποι από την κοινωνία που αγαπάμε αυτόν τον τόπο, έχουμε το χρέος και την ευθύνη να βγούμε μπροστά για την κοινωνία και να προσφέρουμε όπως μπορούμε. Με αυτό ως αφετηρία, αποφάσισα να δηλώσω παρούσα, επειδή επιθυμώ τα παιδιά μου να έχουν ένα ελπιδοφόρο αύριο στον τόπο μας. Αποφάσισα να δώσω αυτή την δύσκολη μάχη συμμετέχοντας και βγαίνοντας μπροστά για τις αρχές και για τις ιδέες που πιστεύω. Για το Ρέθυμνο και για την πατρίδα μας, την Ελλάδα. Αναλογιζόμενη όλα αυτά δεν είχα παρά να αποδεχτώ την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να συνεισφέρω όπως μπορώ στην προσπάθειά του για μια πιο φωτεινή Ελλάδα. Μια Ελλάδα αυτοδύναμη με ισχυρή ανάπτυξη.

Με ποιους τρόπους σκοπεύετε να διεκδικήσετε λύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα του Ρεθύμνου και ποια είναι αυτά τα για τα οποία θα εργαστείτε;

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και μετά από δέκα δύσκολα χρόνια θεωρώ πως τόσο η πατρίδα μας, όσο και το Ρέθυμνο έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θα δουλέψουν με γνώση για να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα χρονίζοντα προβλήματα. Αναφανδόν η προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας περνά μέσα από τον ρεαλισμό, την ήπια, σταθερή και διεκδικητική φωνή, τις στοχευμένες προτάσεις και την μαχητικότητα με την οποία πρέπει να διεκδικηθούν λύσεις και απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων σκοπεύω να διεκδικήσω λύσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα για το Ρέθυμνο με θεσμικές επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς και κατάθεση σχετικών προτάσεων σε όλα τα επίπεδα. Προτάσεις και διεκδικήσεις οι οποίες επιδιώκουν την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νομού μας και αφορούν στην επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων όπως: η κατασκευή ενός σύγχρονου, ασφαλούς και ευρωπαϊκών προδιαγραφών ΒΟΑΚ, η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου Ρεθύμνου, η αναβάθμιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ρέθυμνο  - Σπήλι – Αγία Γαλήνη, η στήριξη της προσπάθειας για μόνιμη και σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά κ.α.

Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι μια γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική πρέπει συνέχεια να αποδεικνύει πως δεν υπολείπεται σε κανένα ρόλο, από αυτούς που επιβάλλουν τα κοινωνικά στερεότυπα, αλλά και το ότι οι πιο δύσκολοι ψηφοφόροι για μια γυναίκα που πολιτεύεται είναι οι ίδιες οι γυναίκες;

Ο σύγχρονος ρόλος της γυναίκας είναι σύνθετος και πολύπλευρος, καθώς πρέπει ταυτόχρονα να είναι εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα. Αυτό από μόνο του νομίζω αποδεικνύει πως δεν υπολείπεται σε κανένα ρόλο, ενώ θεωρώ πως η κοινωνία μας πλέον αφήνει πίσω τα κοινωνικά στερεότυπα αυτού του είδους. Πολλώ δε μάλλον όταν στις ημέρες μας υπάρχουμε γυναίκες που εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μόνες μας.

Νομίζω είναι αλήθεια πως οι γυναίκες είμαστε κάπως πιο αυστηρές ως προς στα κριτήριά μας για  τις επιλογές μας στην πολιτική, ειδικά όταν αυτές αφορούν γυναίκες υποψήφιες. Αυτό ίσως συμβαίνει λόγω του πολύπλευρου ρόλου μας και επειδή μπορούμε πιο εύκολα να διακρίνουμε και να επιλέξουμε αυτές που επιθυμούμε να μας εκπροσωπούν αντιλαμβανόμενες καλύτερα αυτά που μπορούν και αυτά που δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα όμως, είναι πως ως προς την υποψηφιότητά μου δεν έχω συναντήσει κάποια δυσκολία, αντιθέτως είμαι αποδέκτης μεγάλης αποδοχής και ενθάρρυνσης. Αυτό το γεγονός μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω ακόμη και μετά το τροχαίο ατύχημά μου παρά το ότι συνέβη μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Γιατί οι Ρεθεμνιώτες και οι Ρεθεμνιώτισσες να δώσουν το σταυρό προτίμησης στην Άννα;

Γιατί είμαι αυτή που γνωρίζουν εδώ και χρόνια και δεν έχω αποκλίνει ποτέ από τα πιστεύω μου. Έχω δώσει δύσκολες μάχες και έχω δηλώσει παρούσα όποτε χρειάστηκε. Παράλληλα, λόγω και της φύσεως των σπουδών και του επαγγέλματός μου έχω και τη γνώση και τη θέληση να προσφέρω και να βοηθήσω, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας. Γιατί πιστεύω πως την επομένη των εκλογών μόνο όλοι μαζί από όποια θέση και ρόλο και αν μας αναθέσουν οι Ρεθεμνιώτισσες και οι Ρεθεμνιώτες μπορούμε να πάμε το Ρέθυμνο και την Ελλάδα μπροστά. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα, από τις 8 Ιουλίου δουλειά, πολύ δουλειά. Σας ευχαριστώ πολύ!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ