ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Σε δύο δόσεις η μείωση του ΕΝΦΙΑ

0

Μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και στη συνέχεια το φορολογικό που θα έχουν ψηφιστεί εντός του Αυγούστου, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Επισήμανε ότι οι δανειστές δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά είναι μεταρρυθμιστική τομή για να δώσει αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο φάσεις, άμεσα με 20% για τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, και θα αφορά και τον κύριο φόρο και τον συμπληρωματικό.

Όπως εξήγησε το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας, είπε ότι θα διατηρηθεί το αφορολόγητο και θα υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με εντοπισμό της φορολογητέας ύλης. Με ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονικά τιμολόγια και έκπτωση στον ΦΠΑ καθώς και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να διευρυνθεί η φορολογική βάση, είπε ο κ. Πέτσας.

Δίνουμε κίνητρο για έκπτωση φόρου 40% για έξοδα επισκευής σπιτιού, και έτσι αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα, και διευρύνουμε την φορολογητέα ύλη, είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι το αφορολόγητο θα μείνει στα ίδια επίπεδα και θα αυξάνεται για κάθε παιδί που αποκτά μία οικογένεια.

Το σχέδιο της ΝΔ κοστολογείται συνολικά σε 6 δισ., είπε ο κ. Πέτσας. Θα σταματήσουμε την υπερφορολόγηση ανέφερε και συμπλήρωσε πως «δεν θέλουμε 3,5 δισ. υπερπλεόνασμα, όπως είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση» ενώ σημείωσε ότι τα υπόλοιπα θα εξοικονομηθούν από μείωση δαπανών -από κάτω προς τα πάνω-στο Δημόσιο.

Τόνισε πάντως πως θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στην Υγεία και στην ΕΛΑΣ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Είπε ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα βελτιωθεί και πρόσθεσε πως οι 120 δόσεις είναι ρύθμιση που επιβάλλεται για την ιδιωτική οικονομία, για να δουλέψει η οικονομία, γι΄ αυτό και σκοπός είναι να εφαρμοστεί και στις επιχειρήσεις

. Τόνισε πως στόχος είναι να μειωθεί το επιτόκιο στο 3% από το 5%. «Εφόσον δείξουμε δείγματα γραφής οι δανειστές θα αποφασίσουν μείωση στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε και προσέθσε πως η μείωση των πλεονασμάτων θα συζητηθεί με την κ. Μέρκελ στη συνάντηση που θα έχει στις 25 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα εντός πανεπιστημιακών χώρων εξέφρασε την άποψη πως τα πανεπιστήμια θα γίνουν ξανά όπως πρέπει να είναι όλοι οι δημόσιοι χώροι με την αστυνομία να μπορεί να παρεμβαίνει. «To πρόβλημα δεν είναι στο κράτος. Υπάρχει το κράτος, όπως αποδείχθηκε και στη Χαλκιδική και στο σεισμό της Αθήνας και λειτουργεί.

Ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας ζητεί όμως πολιτική καθοδήγηση από τους ηγέτες του. Αυτοί δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση» είπε ο κ. Πέτσας κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού σε έκτακτα γεγονότα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ