ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Ανώγεια

0

Η ΚΟ Ανωγείων Ρεθύμνης του ΚΚΕ, με αφορμή της βουλευτικές εκλογές πραγματοποίησε την προεκλογική της συγκέντρωση.

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας τους ο Στέλιος Σταυρακάκης στέλεχος του ΚΚΕ και νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την ‘‘Λαϊκή Συσπείρωση’’.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Σάββας Βασιλειάδης μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, ο Στέλιος Αλεξάκης μέλος της ΕΠ. Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Δακανάλη Ιωάννα και Ρούλιος Αντώνης, όπου απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Επίσης παρευρέθηκε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης.

Την ομιλία έκανε ο Σάββας Βασιλειάδης όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στα ιστορικά Ανώγεια, σε ολόκληρη την Κρήτη, το κάλεσμα του ΚΚΕ και να πέσει την μέρα των εκλογών το ψηφοδέλτιο του στην κάλπη.

Γιατί την επόμενη μέρα για το λαό σημασία δεν θα έχει που θα κάτσει η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο, αν θα έχουμε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας ή συνεργασίας με κάποιο κόμμα συμπλήρωμα, ούτε το αν και πόσα κόμματα μιας χρήσης θα μπουν στη Βουλή. Αυτό που θα έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο δυνατό θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι εχθρική για το λαό. Ακριβώς γιατί θα είναι άλλη μια κυβέρνηση των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θα συνεχίζει να τσακίζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων.  Γιατί το ΚΚΕ, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να απεμπλακεί η χώρα μας, από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, που βάζουν το λαό μας, τη νεολαία μας, σε νέες περιπέτειες. Γιατί το ΚΚΕ, έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αναδεικνύει, πως η χώρα μας έχει δυνατότητες, έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα. Όλα αυτά δηλαδή, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών με μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με εργατική εξουσία. Κι αυτό το σχέδιο του ΚΚΕ συμφέρει το λαό». Συνεχίζοντας είπε:

«Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων, των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους.  Γιατί το ΚΚΕ παλεύει στο πλάι των αγροτών για κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Για αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση όλων των περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Για να μη γίνει καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, κατάργηση των χαρατσιών, ΕΝΦΙΑ κ. άλ.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι το πρόγραμμά μας, θα τα διεκδικήσουμε ξανά μέσα στη βουλή αλλά και έξω από αυτήν, στο δρόμο, στο κίνημα, στους αγώνες, με τους χιλιάδες φτωχούς αγρότες αλλά και τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς. Να λοιπόν γιατί, φίλες και φίλοι, την επόμενη κυβέρνηση, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει για θέσεις του τα δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Κυριακή 7 Ιούλη. Μόνο ΚΚΕ. Για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ