ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της “ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΑΡΙΟΥ” Κωστή Κουτελιδάκη

0

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας,  ύστερα από την Ορκωμοσία και τις χθεσινές Δημαιρεσίες  στο Δήμο Αμαρίου, ξεκινά μια νέα αυτοδιοικητική περίοδος, που ευχόμαστε να είναι παραγωγική και ωφέλιμη για τον Τόπο .

Από την πλευρά μας σαν αξιωματική αντιπολίτευση έχουμε τονίσει ότι θα είμαστε συναινετικοί εκεί που κρίνουμε ότι προάγεται το γενικότερο συμφέρον του Τόπου και αντίθετοι όπου υποβαθμίζεται .

Ήθελα ωστόσο να θίξω κάποιο θέμα - ατόπημα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μην επαναληφθεί  και  να εργαστούμε όλοι σε κλίμα εποικοδομητικό και παραγωγικό .

Στην προχθεσινή τελετή της Ορκωμοσίας μας , σαν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, θέλησα   να απευθυνθώ  στους παρευρισκόμενους   .

Είναι γνωστό ότι στην Ορκωμοσία δεν προβλέπεται συγκεκριμένο τελετουργικό από τον νόμο και είθισται, στα πλαίσια συναινετικών διαδικασιών, εκτός  της πλειοψηφούσας παράταξης   να δίνεται ο λόγος, αν ζητηθεί, και στους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων .

Ωστόσο η τελετάρχης (υπάλληλος του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρίου), μου αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό το δικαίωμα με την δικαιολογία ότι ΄΄δεν προβλέπεται΄΄  και μου αντιπρότεινε να δημοσιεύσει στον τύπο το κείμενο της παρέμβαση μου.

Προς χάριν της ομαλής διεξαγωγής της Ορκωμοσίας δεν δημιούργησα πρόβλημα, οφείλω όμως να στηλιτεύσω την απαράδεκτη αυτή αντιδημοκρατική πρακτική, η οποία δεν γίνεται για πρώτη φορά.

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό συνέβη με  το ίδιο πρόσωπο, (την υπάλληλο του ΚΕΠ Αμαρίου!) κατά την πρόσφατη παρουσίαση της Μελέτης  για την Σχολή Ασωμάτων (Μάρτιος 2019 )   στο ΄΄Πάνακρον ΄΄  και την  υπογραφή παραχώρησής   της   στην Περιφέρεια Κρήτης , όπου και πάλι δεν μου επετράπη να παρέμβω  για το μείζον αυτό ζήτημα που αφορά  ολόκληρη   την Περιοχή μας  .

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε  από την αρχή , ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στο εξής παρόμοιες πρακτικές  και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παρεμβάλει εμπόδια για να μην ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις μας.

Παραθέτω γραπτώς την παρέμβαση που ήθελα να κάνω .

΄΄Ορκιζόμαστε σήμερα  στο Δήμο Αμαρίου για   να υπηρετήσουμε σαν αιρετοί τον τόπο   την ερχόμενη τετραετία .

Ο τόπος   μας  είναι γνωστό ότι  παρά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη αντίστοιχων ορεινών περιοχών .

Χρονίζοντα  προβλήματα τον κρατούν καθηλωμένο ,Αμαριώτικος δρόμος , Σχολή Ασωμάτων ,Διαχείριση Αποβλήτων ,Αξιοποίηση Υδάτινου πλούτου ,Οικονομική και Τουριστική  ανάπτυξη .

Ο στόχος μας δεν είναι άλλος  ,όπως πιστεύω και όλων των εκλεγμένων , από το  να συμβάλλουμε με τις   δημοτικές  αποφάσεις ,τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες  μας   , στην  επιβίωση και ανάπτυξη των Χωριών μας και γενικότερα του Αμαρίου .

Ο δημότες   μας έδωσαν  την εντολή από την θέση της Αντιπολίτευσης να υπηρετήσουμε  αυτό το σκοπό  .

Διαβεβαιώνουμε  ότι θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας  με συνέπεια , ο αντιπολιτευτικός μας λόγος  θα είναι δίκαιος και εποικοδομητικός και θα προβάλουμε με υπευθυνότητα  τις θέσεις και απόψεις μας  για τα τρέχοντα θέματα ,  αλλά  και για τα μεγάλα αναπτυξιακά προβλήματα  του τόπου που επιζητούν λύσεις .

Ελπίζω η θητεία μας  να είναι παραγωγική προς όφελος του Αμαρίου και των κατοίκων του΄΄

Με την ευκαιρία  ήθελα να ενημερώσω ότι στις  χθεσινές Δημαιρεσίες  ψηφίσαμε  τις προτάσεις της πλειοψηφίας και  τα πρόσωπα που προτάθηκαν  στις αντίστοιχες  θέσεις, πλην αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαλάτιου Μοσχονά , λόγω  των εξαιρετικά  προσβλητικών  δηλώσεων  που  προεκλογικά έκανε για την παρουσία της Κίνησής μας  και της γενικότερης αντισυναινετικής και μεροληπτικής του στάσης κατά την άσκηση των καθηκόντων του .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ