ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της “Νέας Κίνησης Αμαρίου” και στοχοποίηση υπαλλήλου του ΚΕΠ

0

 Εβρισκόμενος στην Αθήνα, για να προωθήσω αιτήματα του Δήμου μας στα αρμόδια Υπουργεία, ενημερώθηκα από τους συνεργάτες μου για την άστοχη και άκαιρη επίθεση του επικεφαλής της Νέας Κίνησης Αμαρίου κατά της υπαλλήλου του ΚΕΠ του Δήμου μας.  Παρά του ότι, όπως έπραξα και κατά την προεκλογική περίοδο,  έχω αποφασίσει να μην απαντάω σε δηλώσεις που κλονίζουν τα θεμέλια της ενότητας των Αμαριωτών, εξαναγκάζομαι όμως να απαντήσω εξαιτίας της  άδικης στοχοποίησης  μιας υπαλλήλου που προσφέρει στο Δήμο υπηρεσίες εκτός ωραρίου και  μάλιστα χωρίς να είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη. Συμμετέχει μαζί με άλλους συναδέλφους της στην ομάδα οργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας, που λειτουργεί πάντα με την δική μου καθοδήγηση ή του αρμόδιου αντιδημάρχου. Η συγκεκριμένη υπάλληλος τα τελευταία χρόνια καλύπτει τη θέση του τελετάρχη  σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου που κατά κοινή ομολογία, έχουν αναβαθμιστεί και με τη δική της συμμετοχή.

Όσον αφορά την ετεροχρονισμένη στοχοποίησή της από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, ο ίδιος θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι ο τελετάρχης δεν διαμορφώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αλλά είναι υποχρεωμένος να το τηρεί πιστά και λειτουργώντας πάντα σε θεσμικό επίπεδο.  Επίσης, στην τελετή ορκωμοσίας είθισται να απευθύνει χαιρετισμό μόνο ο δήμαρχος καθώς η τελετή δεν προσφέρεται για εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα και δηλώσεων εντυπωσιασμού. Άλλωστε, η τελετάρχης του είχε προτείνει να της δώσει τη δήλωσή του, προκειμένου να την συμπεριλάβει στο επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, κάτι που ο ίδιος δεν έπραξε. Θεωρώ ότι εάν είχε φροντίσει να παρευρεθεί σε ανάλογες τελετές δεν θα έκανε αυτή την ατυχής δήλωση.  Θα περίμενα από έναν νέο άνθρωπο που συμμετέχει για πρώτη φορά στην αυτοδιοίκηση να ξεκινάει διαφορετικά και όχι διαβάλλοντας και στοχοποιώντας υπαλλήλους.

Δυστυχώς, δεν μελέτησε και δεν ερμήνευσε σωστά το μήνυμα των εκλογών του Μαΐου που ξεκάθαρα του έστειλαν οι δημότες μας και όπως φαίνεται παραμένει εγκλωβισμένος στο χθες. Θα του συνιστούσα όμως, ότι είναι πλέον καιρός να  αλλάξει συμβούλους και να καταλάβει ότι η πόλωση και η διχόνοια δεν έχουν πλέον θέση στο Αμάρι.  Άλλωστε έχουμε όλο το χρόνο στα δημοτικά συμβούλια, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να συζητήσουμε και αν χρειαστεί να αντιπαρατεθούμε σε πολιτικό επίπεδο και πάντα με γνώμονα τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή αφήνοντας μακριά τους υπαλλήλους που είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν τους δημότες μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ