ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Άρπαξαν τάματα και παγκάρι από εκκλησία στο Μυλοπόταμο

0

Ανάστατη είναι η περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες σε σπίτια, νεκροταφεία και εκκλησίες. Πρόσφατο περιστατικό, που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των κατοίκων, ήταν η βεβήλωση που σημειώθηκε σε δύο εκκλησίες στους Πάνω Δαφνέδες Μυλοποτάμου, όπου άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να τις διαρρήξουν.

Οι διαρρήξεις, όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι, έγιναν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Στόχος των άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών έγινε η εκκλησία των Αγίων Σαράντα, την οποία διέρρηξαν ναι μεν, όμως δεν πρόλαβαν να αρπάξουν τίποτα, καθώς η εκκλησία βρίσκεται πάνω στον δρόμο και το φως διερχόμενου οχήματος, που τη φώτισε, τους έκανε να αφήσουν στη μέση ό,τι ξεκίνησαν και να στραφούν αλλού. Έτσι, στόχος το ίδιο βράδυ έγινε και ο Άγιος Γεώργιος, όπου πιθανότατα οι ίδιοι δράστες με κατσαβίδι κατάφεραν να σπάσουν τις πόρτες, να παραβιάσουν το παγκάρι και να φύγουν παίρνοντας το χρηματικό ποσό που υπήρχε μέσα σε αυτό. Τα περιστατικά έγιναν αντιληπτά με το φως της επόμενης ημέρας. Όπως ήταν φυσικό, ενημερώθηκε η Αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στα σημεία, κατέγραψε τις ζημιές και συγκέντρωσε ό,τι στοιχεία υπήρχαν, ξεκινώντας παράλληλα έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι Πάνω Δαφνέδες έχουν λίγους κατοίκους, φωτισμός δεν υπάρχει, ενώ οι περιπολίες της Αστυνομίας είναι ανεπαρκείς. Δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο χωριό, όμως ήταν αρκετό για να θορυβήσει τους κατοίκους. Υποψίες για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες υπάρχουν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, φαίνεται να είναι άτομα που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, διότι και τα χτυπήματά τους είναι στοχευμένα, αλλά και οι κινήσεις τους μεθοδευμένες. Ωστόσο, η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για την αναζήτηση και τον εντοπισμό τους. Μέχρι όμως να βρεθούν οι δράστες και προκειμένου να μην σημειωθούν ξανά τέτοια περιστατικά στην περιοχή, οι κάτοικοι έχουν όπως λένε λάβει τα μέτρα τους.

Όμως δεν παύουν να στέλνουν το μήνυμα στις αρμόδιες Αρχές για περισσότερη αστυνόμευση, δεδομένου ότι τα Αστυνομικά Τμήματα που υπάρχουν βρίσκονται σε αρκετή απόσταση μακριά από τα χωριά τους και συγκεκριμένα στο Πέραμα και στο Γαράζο.

«Έχουμε γίνει Σικάγο! Η περιοχή μας είναι εκτεθειμένη. Βάζουμε σιδεριές στα παράθυρα, κλειδαριές ασφαλείας και κάμερες, για να σώσουμε εαυτόν αλλά και τα χρήματά μας. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Φοβόμαστε», λένε κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι για την όλη κατάσταση, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία και τον φόβο τους.

Άρπαξαν τα τάματα και το παγκάρι

Αξίζει πάντως να τονιστεί πως, όπως πληροφορηθήκαμε, πριν από μερικές μέρες ανάλογα “χτυπήματα” έγιναν σε μια εκκλησία στο χωριό Αλφά Μυλοποτάμου, όπου οι δράστες άρπαξαν τα τάματα αλλά και το παγκάρι, ενώ πριν από καιρό σε νεκροταφείο στο Μελιδόνι και στην εκκλησία Αγία Βαρβάρα, οι δράστες δέσανε το παγκάρι και το τράβηξαν με αγροτικό όχημα για να μπορέσουν να το βγάλουν από τον χώρο και να το πάρουν.

Επίσης, στην Αγιά Μυλοποτάμου, στόχος έγινε το σπίτι στο οποίο μένουν δύο αδέλφια. Το σπίτι βρίσκεται σε κάπως απόμερο σημείο. Έτσι οι δράστες, δρώντας ανενόχλητοι, κατάφεραν να το διαρρήξουν - τα αδέλφια έλειπαν εκείνη την ώρα - οπότε και οι δράστες άρπαξαν ό,τι βρήκαν, απογυμνώνοντας το σπίτι.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή Σταυρωμένου έχουν γίνει μέσα μόλις σε μερικούς μήνες όχι μία, όχι δύο, αλλά 27 διαρρήξεις, με τις ζημιές που έχουν προκληθεί λόγω των διαρρήξεων σε σπίτια, εκκλησίες και νεκροταφεία να ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ, πράγμα που έχει προβληματίσει και, αν μη τι άλλο, τρομοκρατήσει τους κατοίκους, που φοβούνται και πολλοί από αυτούς δε μιλούν μη τυχόν και γίνουν τα επόμενα θύματα των δραστών. Ωστόσο, ζητούν περισσότερες περιπολίες, φωτισμό και μέτρα προστασίας των οικογενειών και των περιουσιών τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ