ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα «Πυρρίχια Δρώμενα» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

0

"ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ"

Τα Σάββατά μας...

"Εν κύκλω" βήμα- βήμα με τον Ερωτόκριτο

Tο Σάββατο,19 Οκτωβρίου 2019, επιφύλασσε μια νέα περιπέτεια για τους μικρούς φίλους του βιωματικού, μουσικοχορευτικού και παιδαγωγικού εργαστηρίου "Πυρρίχια Δρώμενα". Οι μικροί μας φίλοι επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, με σκοπό να γνωρίσουμε, να εξερευνήσουμε το "σπίτι" του βιβλίου, να καταλάβουμε την αξία των βιβλίων και να ανακαλύψουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους στη ζωή μας. Αφού περιηγηθήκαμε τους χώρους της βιβλιοθήκης, ο κ. Μιχάλης Τρούλης και η κ. Μαριάννα Ρουκουνάκη, υπεύθυνοι του χώρου, μας μίλησαν για την ιστορία της Βιβλιοθήκης του Ρεθύμνου, καθώς και για το πόσο σπουδαίο είναι να διαβάζουμε βιβλία, παρά το γεγονός ότι τείνουν να χαθούν λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, στην οποία δε χωρούν χειροπιαστά έγγραφα!  Όπως τόνισε ο κ. Τρούλης, τα βιβλία είναι δύναμη, εξελίσσουν τον άνθρωπο και ανοίγουν τους ορίζοντες του. Πλάθουν, με λίγα λόγια, ένα συνειδητοποιημένο πολίτη  με ευαισθησίες και αξίες. Μας επιφύλασσαν όμως και μια έκπληξη. Μόλις είχε φτάσει μια μακέτα που αναπαριστά ένα σιδηροδρομικό σταθμό και ήμασταν από τους πρώτους που τον θαύμασαν.

Στη συνέχεια, μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης συνεχίστηκε η ανάγνωση αποσπάσματος από το έμμετρο μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου "Ερωτόκριτος". Τέλος, όλοι μαζί, φτιάξαμε ένα βιβλίο με θέμα τον Ερωτόκριτο για να το χαρίσουμε στη Βιβλιοθήκη της πόλης μας, στη δική μας βιβλιοθήκη.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό οι μικροί μας μαθητές να αφήσουν τον ψεύτικο κόσμο της τεχνολογίας, που έχει επικρατήσει στις μέρες μας, και να γνωρίσουν την πραγματική, την αληθινή ζωή, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα βιβλίο, σε ένα παραμύθι, σε μια αφήγηση του παππού ή της γιαγιάς.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιάς μας τόσο τον κ. Μιχάλη Τρούλη όσο και την κ. Μαριάννα Ρουκουνάκη για την όμορφη και ζέστη τους φιλοξενία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ