ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Χριστούγεννα στον Μυλοπόταμο!»

0

Για ακόμα μία χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου, προετοιμάζει ένα γεμάτο εορταστικό μήνα.

«Χριστούγεννα στον Μυλοπόταμο» είναι η θεματική των εκδηλώσεων που ξεκινά την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 του νέου χρόνου.

Θα είναι μια μεγάλη γιορτή με πολλές εκπλήξεις, υπαίθρια δρώμενα, κάλαντα, παραστάσεις και μουσικά γεγονότα με στόχο την διαμόρφωση εορταστικού κλίματος για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι καλούνται να μετέχουν της χαράς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚ 19

ΩΡΑ: 10:00–15:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην πλατεία του Πανόρμου από τους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚ 19

ΩΡΑ 9:00 στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚ 19

ΩΡΑ 10:00 Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικα γλυκά με τους ηλικιωμένους στο ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚ. 19

ΩΡΑ 09:00–15:00 στην Κεντρική Πλατεία Περάματος Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚ 19

ΜΕΣΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΏΡΑ 10:00 Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αγριδίων, Δοξαρού, Θεοδώρας, Κρυονερίου, Χελιανών και Χώνους επισκέπτονται τα χωριά του Μέσα Μυλοποτάμου και ψάλουν τα κάλαντα. Έναρξη από Θεοδώρα και κατάληξη στην Δροσιά.

ΑΓΓΕΛΙΑΝΑ

Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδοκαμώματα!

11:00-12:00: Γλυκές χριστουγεννιάτικες τρουφομπαλίτσες με τη Δήμητρα Πετροδασκαλάκη,

12:00-14:00: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές – βόλτα με πόνι.

14:00-15:00 : Μαγική χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Μάγο Τε Τέλο.

15:00-17:00 : Ψυχαγωγικό πρόγραμμα με κλόουν και ξυλοπόδαρο από την ομάδα ΑΡΙΜΑ.

17:00-18:00: Παραδοσιακοί χοροί από τον όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και κρητική παραδοσιακή μουσική με τον Βασίλη Μανουρά.

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγγελιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελιανών, Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγγελιανών.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ: 19:00 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Οι μαθητές του Περάματος ψάλουν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη

(Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα πραγματοποιηθεί ώρα 20:00 στο Στέκι Περάματος)

ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚ 19

ΩΡΑ 10:00 Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικα γλυκά με τους ηλικιωμένους στο ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚ 19

 

ΠΕΡΑΜΑ

ΩΡΑ 09:30 Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος ψάλουν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους στο ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου.

ΏΡΑ 12:00 θεατρική παιδική παράσταση «Ιστορίες στο τάκα – τάκα» του Μπερνάρ Φριό σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Στέκι Περάματος – Είσοδος 4 ευρώ

ΑΓΓΕΛΙΑΝΑ

ΩΡΑ: 17:30 Χριστουγεννιάτικη παράσταση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελιανών

α) ‘’Χριστούγεννα με τον Γιόχαν Στράους’’ από το Νηπιαγωγείο Αγγελιανών

β) Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Σχολείου Αγγελιανών

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγγελιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελιανών, Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγγελιανών.

ΓΑΡΑΖΟ

ΩΡΑ 17:00 Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Γυμνασίου Γαράζου με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η Φρικαντέλλα» στο αμφιθέατρο του σχολείου.

ΠΑΝΟΡΜΟ

ΩΡΑ: 18:00 στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου Θεατρική Παράσταση από τους μαθητές Α’, Β’ & Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚ 19

ΠΕΡΑΜΑ

ΩΡΑ 10:00 Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος ψάλουν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους στο ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου.

ΩΡΑ 18:3Ο Προβολή παιδικής χριστουγεννιάτικης, κινηματογραφικής ταινίας και παιδική γιορτή του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Περάματος στο Στέκι Περάματος.

ΛΙΒΑΔΙΑ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων

17:00 Χριστουγεννιάτικη παράσταση από το Θέατρο Σκιών Κρήτης

ΖΩΝΙΑΝΑ

16:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ζωνιανών με θεατρική παράσταση από τα παιδιά και παζάρι από τον σύλλογο γονέων κηδεμόνων – κεράσματα – Άγιος Βασίλης με δώρα.

18:00 Ψυχαγωγικό πρόγραμμα με κλόουν και ξυλοπόδαρο από την ομάδα ΑΡΙΜΑ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚ 19

ΓΑΡΑΖΟ

16:00 – 18:00 Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο κατασκευών και ψηφιακού κουκλοθεάτρου.

18:30 Ο Σύλλογος UN.I.MA. Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση «Το κρυστάλλινο κλειδί των Χριστουγέννων».

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο Γαράζου «Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μαρκάκης».

ΤΡΙΤΗ 24 ΔΕΚ 19

ΠΕΡΑΜΑ

ΩΡΕΣ 11:00 – 14:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – TO ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

  1. ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παίξουν διάφορα παιχνίδια στημένα σε σταθμούς κερδίζοντας γλυκές λαχταριστές νοστιμιές.

Παίζουμε: Το γκολφ του Santa! Στόλισε με! Ψάρεψε το δώρο σου! Γιορτινές κορύνες! Τροχός της τύχης! Ανισόρροποι χιονάνθρωποι! Τα κουνιστά σκουφάκια!  Τραμπολίνο!

Κάνουμε: Face Painting για μικρούς και μεγάλους

Έχουμε: Μικρό Πόνυ για αξέχαστες βόλτες

Μαζί μας:  Ο Άγιος Βασίλης για φωτογραφίες και αξέχαστες αναμνήσεις σε ένα μεγάλο γιορτινό πάρτι!

Διοργάνωση: Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος και 1ου Νηπιαγωγείου Περάματος.

  1. ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Περάματος μεταφέρει με το τρενάκι της χαράς τα μέλη του ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου και τα παιδιά σε όλο το Πέραμα ψάλλοντας τα κάλαντα!

 

ΚΑΛΥΒΟΣ

ΩΡΑ 17:00 «Το χωριό των ξωτικών στην Κάλυβο!» Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών για φτωχές οικογένειες και παιδιά.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΔΕΚ 2019

ΚΑΛΥΒΟΣ

ΩΡΑ 17:00 «Το χωριό των ξωτικών στην Κάλυβο!» Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών για φτωχές οικογένειες και παιδιά.

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΔΕΚ 2019

ΚΑΛΥΒΟΣ

ΩΡΑ 11:00 «Το χωριό των ξωτικών στην Κάλυβο!» Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών για φτωχές οικογένειες και παιδιά.

ΑΓΓΕΛΙΑΝΝΑ

ΩΡΑ: 15:00 Παραδοσιακά Κρητικά κάλαντα στα σοκάκια των Αγγελιανών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγγελιανών.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚ 19

ΩΡΑ 21:00 Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος βραβεύει τους φετινούς επιτυχόντες του ΓΕΛ Περάματος που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ζωντανή λαϊκή μουσική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΔΕΚ 19

 

ΠΕΡΑΜΑ

ΩΡΕΣ 17:00–19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – TO ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

«Τσίρκο όλοι μαζί, παιδιά + γονείς εν δράσει»

Το τσίρκο μας ξυπνά συναισθήματα από την παιδική μας ηλικία για πράματα που θέλαμε να κάνουμε και αναμνήσεις, εικόνες γι’ αυτά που κάναμε και έμοιαζαν πολύ με αυτά του τσίρκου.  Έτσι λοιπόν, αφού μας υποδεχθεί ο ξυλοπόδαρος απο το Circus Camino με σπαθιά και φωτιές, και τα πιο τολμηρά παιδάκια πάνε στην αγκαλιά του για μοναδικές φωτογραφίες, θα ακολουθήσουν δραστηριότητες με αντικείμενα γύρο από το τσίρκο. Σε αυτό το πρόγραμμα γινόμαστε πάλι παιδιά, βοηθάμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να ζήσουν εμπειρίες που θα χαραχθούν στην μνήμη τους για πάντα. Ξυλοπόδαρα, τραμπολίνο, ισορροπία σε σωλήνες και ιμάντα και άλλα πολλά είναι αυτά που θα ξετρελάνουν τα παιδία μας, και γιατί όχι και τους πιο τολμηρούς μπαμπάδες και μαμάδες.

Διοργάνωση : Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ΓΕΛ και Γυμνασίου Περάματος.

ΣΙΣΕΣ

ΩΡΑ 19:30 Συναυλία της Χορωδίας Σισών με κάλαντα 12ημέρου από όλο τον Ελλαδικό χώρο, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.  Μαέστρος Θάνος Γιακουμάκης.

Διοργάνωση: Χορωδία Σισών

 

 

ΤΡΙΤΗ 31 ΔΕΚ 19

ΠΕΡΑΜΑ

ΩΡΕΣ 11:00 – 14:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – TO ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

  1. Σε γιορτινό χιονισμένο σκηνικό ο χιονάνθρωπος υποδέχεται τα παιδιά να φωτογραφηθούν μαζί του! Εκεί θα υπάρχει η γλυκιά Ζαχαρένια να υποδέχεται στον πάγκο της τα παιδιά να φτιάξουν μαζί προφιτερόλ και τσιζκέικ! Ο νάνος Φούσκας κάνει σαπουνόφουσκες και μοιράζει μπαλόνια στα παιδιά! Μας περιμένει κουκλοθέατρο, λαχταριστό ποπ κορν και κεράσματα.

Διοργάνωση: Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού Περάματος.

  1. Μουσικοί και τραγουδιστές του Συλλόγου «Ηχώ Κρητών» ψάλλουν τα κάλαντα σε όλο το Πέραμα.
  2. ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Περάματος μεταφέρει με το τρενάκι της χαράς τα παιδιά σε όλο το Πέραμα ψάλλοντας τα κάλαντα!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΑΝ 20

ΓΑΡΑΖΟ

ΩΡΑ 10:00 Δεξίωση υποδοχής νέου χρόνου – κοπή βασιλόπιτας στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο «Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μαρκάκης».

ΩΡΑ 11:30 Ο Άγιος Βασίλης βγαίνει στους δρόμους του χωριού και μοιράζει δώρα στα παιδιά! Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και κεράσματα.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΑΝ 19

ΠΕΡΑΜΑ

ΩΡΑ 11:00 Θεατρική Παράσταση από τα μέλη του ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου στον χώρο τους. Επιμέλεια – Εμψύχωση – Σκηνοθεσία Γιώργης Πολίτης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΑΝ 19

ΣΤΕΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ 19:00 Συναυλία από τους μουσικούς και τους τραγουδιστές του συλλόγου «Ηχώ Κρητών» και κοπή βασιλόπιτας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΑΝ 19

ΣΤΕΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ 19:00 Συναυλία της Χορωδίας Σισών και της Χορωδίας Ανωγείων με κάλαντα 12ημέρου από όλο τον Ελλαδικό χώρο, συνοδεία 20 διαφορετικών παραδοσιακών οργάνων.  Μαέστρος Θάνος Γιακουμάκης.

Κοπή Βασιλόπιτας Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» - Λήξη εκδηλώσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Στο ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνονται δεκτές δωρεές μαλλιού πλεξίματος, προκειμένου οι γιαγιάδες του Μυλοποτάμου να πλέξουν σκουφάκια για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην ογκολογική μονάδα του ΠΑΓΝΗ και κασκόλ για τα παιδιά των προσφύγων.  

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ «Ο ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ», Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Περάματος, Γυμνασίου και ΓΕΛ Περάματος, Βρεφονηπιακού Σταθμού Περάματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: Εμπορικός Σύλλογος Περάματος. Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγγελιανών, Αγριδίων, Γαράζου, Δοξαρού, Θεοδώρας, Καλύβου, Κρυονερίου, Πανόρμου, Χελιανών και Χώνους. Χορωδίες Σισών, Ανωγείων και Δήμου Ρεθύμνου. Μουσικός Σύλλογος «Ηχώ Κρητών». ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου. Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης». Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αγγελιανών, Ζωνιανών, Πανόρμου. Δημοτικά Σχολεία Αγγελιανών, Γαράζου, Λιβαδίων και Πανόρμου. Νηπιαγωγείο Αγγελιανών. Γυμνάσιο Γαράζου.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ