Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας στηρίζει το OceanmanGreece στο μαγευτικό Λιμένι

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας στηρίζει το OceanmanGreece στο μαγευτικό Λιμένι

Η προώθηση δράσεων εναλλακτικών μορφών  τουρισμού και η στήριξη διοργανώσεων που διαφημίζουν τις ομορφιές της Λακωνικής Μάνης ανά τον κόσμο, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα στηρίζει και φέτος σε όλα τα επίπεδα τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας που θα φιλοξενήσει το Λιμένι το διήμερο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου  στους οποίους θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 700 κολυμβητές από 33 χώρες.

Η κ. Τζανετέα στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, αναφέρεται στα πλεονεκτήματα της περιοχής, τις φυσικές ομορφιές της, τα αγνά προϊόντα της ενώ προτείνει στους κολυμβητές που θα ταξιδέψουν μέχρι το Λιμένι με τις οικογένειές τους, τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφτούν.Έχοντας ως μότο ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε διοργανώσεις όπως το OceanmanGreeceπροκειμένου να καθιερωθούν και να γίνουν  θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ερ: Η πορεία σας  στην τοπική αυτοδιοίκηση και  ενασχόληση  με την περιφερειακή ενότητα της Λακωνίας  αποτυπώνει την ευαισθησία σας στο κομμάτι του αθλητισμού αλλά και την προσπάθειά σας για την ανάδειξη της  Λακωνίας  ως το ιδανικό μέρος για την  ανάπτυξη του μαζικού τουριστικού  αθλητισμού. Πείτε μας για τις πρωτοβουλίες που έχετε πάρει αλλά και τα επόμενά βήματά σας.

Απ: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε θέσει από την πρώτη στιγμή, ως  βασική της προτεραιότητα την ανάγκη διασύνδεσης των δύο κύριων πυλώνων της οικονομίας της που είναι ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας. Με σημαντικά έργα υποδομής, όπως μεγάλοι οδικοί άξονες που ελαττώνουν τον χρόνο πρόσβασης και προσφέρουν ασφάλεια, την κατασκευή νέων λιμανιών που δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας και διασύνδεσης με αλλά σημαντικά λιμάνια, με την χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ συντήρησης και  ανάδειξης  αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, με την προώθηση των καταπληκτικών λακωνικών προϊόντων όπως η ελιά, το λάδι, το κρασί, το πορτοκάλι, το σύγκλινο και με την αύξηση αναγνωσιμότητας της νέας ταυτότητας «Μυθική Πελοπόννησος» μέσω των ενεργειών που αναπτύχθηκαν, έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν σημαντικά οι εξαγωγικές δραστηριότητες των αγροτικών προϊόντων. Μέσα από αυτές τις δράσεις ξεχωριστή θέση αποτελεί η προώθηση δράσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι και ο μαζικός τουριστικός αθλητισμός.  Δεκάδες αθλητικά γεγονότα μαζικού αθλητισμού στηρίζει κάθε χρόνο η Περιφέρεια όπως αγώνες δρόμου, ιστιοπλοϊκούς αγώνες, αγώνες σκακιού, αγώνες τριάθλου, ορειβατικούς αγώνες, τουρνουά beachvolley , μπάσκετ και πολλές  άλλες μορφές αθλητικές δραστηριότητες. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις που έχουν πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ερ: Κυρία Τζανετέα, σε  λίγες ημέρες το πανέμορφο Λιμένι θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κορυφαίο αγώνα ανοιχτής θάλασσας (OceanmanGreece 2018) στον οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 700 αθλητές από συνολικά 33 χώρες. Ποιοι είναι οι λόγοι που  αποφασίσατε να στηρίξετε και φέτος αυτή την προσπάθεια;

Απ:Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Η άθληση και οι αγώνες  καλλιεργούν την ευγενή   άμιλλα  και την συλλογικότητα ,  εντάσσουν τον πολίτη στα κοινά και απομακρύνουν την νεολαία από άλλες επικίνδυνες  ΄΄δραστηριότητες΄΄. Ταυτόχρονα ο μαζικός αθλητισμός αποτελεί πλέον μια από τις βασικότερες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο αγώνας ανοιχτής θαλάσσης στο Οίτυλο δίνει την δυνατότητα  συμμετοχής στον κάθε πολίτη.  Έτσι, εκτός από το αθλητικό γεγονός υπάρχουν για την τοπική κοινωνία και τους συμμετέχοντες πολλαπλασιαστικά οφέλη, όπως στην  γνωριμία των επισκεπτών με την τοπική πολιτιστική παράδοση, τα έθιμα, το πολιτιστικό απόθεμα, την γαστρονομία, την  γνωριμία με διαφορετικές κουλτούρες και εν τέλει την μόχλευση της οικονομίας της περιοχής. Για το λόγο  αυτό στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και ευελπιστούμε στην καθιέρωση τους ώστε να επαναλαμβάνονται και να αναβαθμίζονται κάθε χρόνο.

Ερ: Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού λαμβάνει τα τελευταία χρόνια ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Όταν μάλιστα τα αθλητικά δρώμενα διεξάγονται σε περιοχές φυσικού κάλους, με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, τότε τα οφέλη για την περιοχή πολλαπλασιάζονται. Πως σκέφτεστε να επενδύσετε  σε αυτόν τον τομέα;

Απ:Η Λακωνία είναι ένας ευλογημένος τόπος, ένας τόπος ιδιαίτερος με μοναδική φυσική ομορφιά και πολλά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Η Λακωνία έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους επισκέπτες της πλήθος επιλογών τουριστικής κατανάλωσης και αναψυχής μέσω πολλαπλών εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους όπως η Αρχαία Σπάρτη, η Βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, η Μονεμβάσια, το βυζαντινό Γεράκι,  η Μάνη μια περιοχή που θα την χαρακτηρίζαμε ως ανοιχτό μουσείο, σ’ ένα πρωτόγνωρο φυσικό τοπίο για τον επισκέπτη, τις πανέμορφες παραλίες της Ελαφονήσου, της Πλύτρας, του Γυθείου, του Κυπαρισσιού, της Μάνης, της Μονεμβάσιας που διαθέτουν καταγάλανα νερά, σπήλαια όπως στο Πύργο Διρού και στην Καστανιά Νεάπολης, ορεινές διαδρομές στον περήφανο Ταΰγετο και τον κατάφυτο Πάρνωνα, αναρριχητικά πάρκα, βιότοπους, απολιθωμένο δάσος στη Νεάπολη, μοναστήρια, γραφικά χωριά,  καταπληκτικά τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με όλες τις παροχές και  όλα αυτά σε ένα τόπο με ήπιο μεσογειακό κλίμα.

Μπορούμε στα παραπάνω να προσθέσουμε τα μουσεία  μας όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης (το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο της Ελλάδας μετά την επανάσταση του 1821),  το νεοσύστατο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης, το μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Ιστορικό και Εθνολογικό μουσείο της Μάνης στη νήσο Κρανάη στο Γύθειο,  τα βυζαντινά μουσεία Μυστρά και Μονεμβασίας εντός των κάστρων καθώς και πλήθος άλλων μουσείων, λαογραφικών, φωτογραφικών μηχανών, κλ.π.

Η Λακωνία λοιπόν έχει όλες τις προϋποθέσεις  να εξελιχθεί σε ένα νέο δυναμικό ελληνικό τουριστικό προορισμό. Όσο  αφόρα τον τουριστικό αθλητισμό,  σκοπός μας είναι, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, τους Δήμους και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέους πετυχημένους αθλητικούς θεσμούς και αθλητικές διοργανώσεις, ώστε να εμπλουτίσουμε το καλεντάρι των δράσεων μας αλλά και να δημιουργήσουμε σταθερές σχέσεις συνεργασίες με συγκεκριμένες αθλητικές ομοσπονδίες στην Ελλάδα και τον κόσμο ώστε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνει η Λακωνία για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ερ: Εκατοντάδες αθλητές με τους συνοδούς ή τις οικογένειές τους θα «πλημμυρίσουν» στα τέλη Ιουνίου το Λιμένι αλλά και τις γειτονικές περιοχές της Λακωνικής  Μάνης προκειμένου να συμμετάσχουν στο OceanmanGreece 2018. Οι εικόνες από αυτή τη γωνιά  της Ελλάδας θα ταξιδέψουν από τους αθλητές-τουρίστες σε πολλές χώρες του κόσμου. Πως θα εκμεταλλευτεί η περιφερειακή ενότητα της Λακωνίας αυτή τη συγκυρία για να διαφημίσει τα προϊόντα, τα πλεονεκτήματά της και τον πολιτισμό της ;

Απ:Σε συνεργασία με τους διοργανωτές θα διαμοιράσουμε διαφημιστικό υλικό στους συμμετέχοντες και στους συνοδούς τους, το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη περιήγηση του επισκέπτη στα αρχαιολογικούς τόπους, τις πανέμορφες παραλίες, στα σπήλαια, στις ορεινές διαδρομές, τα αναρριχητικά πάρκα, στους βιότοπους, στο απολιθωμένο δάσος, στα μοναστήρια, στα γραφικά χωριά, στα καταπληκτικά τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες της Λακωνίας.

Επιπλέον μέσω των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης θα ενημερώσουμε το ευρύ κοινό για τον σημαντικό αυτό αγώνα και την μεγάλη συμμετοχή καθώς και τους συμμετέχοντες για τους κυριότερους προορισμούς που μπορούν να επισκεφθούν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Μάνη.

Ερ: Η WayOutAdventures –  διοργανώτρια εταιρεία του OceanmanGreece – ο Σύλλογος Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης Αρεόπολης  και το ManiWaterSportsβρήκανπρόσφορο έδαφος από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν συνοδοιπόρους  σε αυτό το τολμηρό εγχείρημα. Η επιλογή τους δικαιώθηκε καθώς η διοργάνωση συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως. Πως θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία στο μέλλον;

Απ:Η περσινή μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης OceanmanGreece που την παρακολούθησε πλήθος κόσμου και η φετινή αλματώδη αύξηση των συμμετοχών αποδεικνύει την άρτια οργάνωση της.  Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την στήριξη αυτής της προσπάθειας προκειμένου οι κολυμβητικοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης στη Μάνη να καθιερωθούν και να γίνουν θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ερ: Ποια είναι τα μέρη της Λακωνικής Μάνης που θα προτείνατε να δουν οι αθλητές που  θα ταξιδέψουν μέχρι το Λιμένι;

Απ: Γύθειο, Σπήλαια Διρού, Οίτυλο, Βάθεια, Κότρωνας, Ταίναρο, Γερολιμένας, τα χωριά του Σμύνους και γενικά σε όλη τη Μάνη με τους περίφημους πετρόχτιστους Πύργους, μια περιοχή που θα την χαρακτηρίζαμε ως ανοιχτό μουσείο, διάσπαρτη παλαιοχριστιανικών και Βυζαντινών Ναών, σ’ ένα πρωτόγνωρο φυσικό τοπίο για τον επισκέπτη,  μπορείς να βρεις ζεστή φιλοξενία και καλό παραδοσιακό φαγητό καθώς και πολλές εναλλακτικές προτάσεις για σύντομες αποδράσεις σε  πανέμορφα φυσικά τοπία και παραλίες.

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ: Με στόχο την πρόκριση στους 4 του UEFA Conference League

Το ελληνικό πρωτάθλημα την εφετινή σεζόν είναι συναρπαστικό με 4 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διατηρούν όλοι ελπίδα όλοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ανέγερση στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις διοργανώσεις της UEFA παραμένουν 2 από τις 4 μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πάρουν μέρος στα προημιτελικά του Conference League. Για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα παλέψει με την Φενέρμπαχτσε και ο ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ. Στον πρώτο του αγώνα ο ΠΑΟΚ, θα να αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 22:00. Αυτή η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια Cosmote Sports, όπως και όλοι οι αγώνες του UEFA Conference League.

Από τις στοιχηματικές εταιρίες θεωρείται φαβορί για την νίκη στην πρώτη αναμέτρηση η Κλαμπ Μπριζ με την νίκη της να δίνεται σε απόδοση 2.01, η ισοπαλία στο 3.58 και το διπλό του ΠΑΟΚ σε 3.52 στην Leon. Όμως, οι πιθανότητες για πρόκριση είναι μοιρασμένες στις δύο ομάδες με την πρόκριση της βελγικής ομάδας να υπάρχει σε απόδοση 1.74 και της ελληνικής στο 1.98 στην Leon Bet. Εάν πιστεύετε ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν μπορείτε να επιλέξετε την αντίστοιχη επιλογή σε απόδοση 1.81 στην Leon. Εάν ενδιαφέρεστε για το στοίχημα online, παίξτε στην Leon και εκμεταλλευτείτε τις προσφορές της για να απολαύσετε το παιχνίδι περισσότερο. Σε περίπτωση που θέλετε να αθληθείτε και όχι μόνο να παίζετε αθλητικό στοίχημα, μπορείτε να συμμετέχετε στον αγώνα τρεξίματος στην Καλαμάτα στις 19 Μαϊου.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μετά από την ήττα με σκορ 0-2 στο γήπεδο της Ντιναμό, βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης και κυνηγούσε μια μεγάλη ανατροπή.

Αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και με την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τους Κροάτες με σκορ 5-1 στην Τούμπα, άφησε τους Κροάτες εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Οι ασπρόμαυροι βρέθηκαν 2 φορές στους 8 του Conference League, στα 3 χρόνια ύπαρξης του και αυτήν την φορά θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν στα ημιτελικά της.

Από την άλλη πλευρά, η Κλαμπ Μπριζ δεν αποτελεί φόβητρο για τον ΠΑΟΚ. Όντας 4η στο πρωτάθλημα της χώρας της, εστιάζει την προσοχή της στις ευρωπαϊκές της υποχρέωσεις. Στην φάση των 16 απέκλεισε την Μόλντε με συνολικό σκορ 4-2 στις 2 αναμετρήσεις με 3-0 στο εντός έδρας παιχνίδι. Αυτό δείχνει πως είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και η ελληνική ομάδα θα πρέπει να προσέξει να μην ηττηθεί με μεγάλη διαφορά και μείνει εκτός διεκδίκησης. Η απουσία του Σιμόν Μινιολέ είναι κομβική για αυτήν και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

B2Run Aθens 2024: Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται ξανά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου

Στις 18 Ιουνίου 2024, CEOs, managers, στελέχη και ασκούμενοι από κάθε τμήμα κλείνουν τα laptops, αφήνουν για λίγο το γραφείο, φορούν τα αθλητικά τους και στέκονται στη Γραμμή Εκκίνησης στο εμβληματικό στάδιο του ΟΑΚΑ για το μεγαλύτερο δρομικό Team Building & Fun Event, το B2Run Aθens 2024, που διοργανώνεται από την ΕΥ ΖΗΝ Greece για 4η χρονιά.

Μια γιορτή ευεξίας και αθλητισμού για τον εταιρικό κόσμο, με έντονο team bonding χαρακτήρα, έρχεται να μοιράσει χαμόγελα και να δημιουργήσει ξεχωριστές αναμνήσεις σε όλους τους συναδέλφους. Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι, από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο με τις σημαίες και τα μπλουζάκια της εταιρείας τους και θα νιώσουν την ανυπομονησία και την αδρεναλίνη στη Γραμμή της Εκκίνησης και του Τερματισμού.

Στο B2Run Aθens μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, είτε έχουν, είτε δεν έχουν σχέση με το τρέξιμο. Ο αγώνας είναι μόλις 5 χιλιόμετρα και δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά ανταμείβει κάθε προσπάθεια, θέλοντας να μυήσει όλο και περισσότερους στον μαγικό κόσμο του αθλητισμού και στη φιλοσοφία του “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει food festival με αλμυρές και γλυκές εκπλήξεις, η Τελετή Απονομών με ατομικές και ομαδικές βραβεύσεις, party με live μουσική, αλλά κι ένας διαγωνισμός για τα πιο ευφάνταστα εταιρικά μπλουζάκια, που θα κάνουν την ημέρα πραγματικά αξέχαστη.

Πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο διεθνές concept που διεξάγεται από το 2008 σε 45 πόλεις της Ευρώπης και της Αφρικής, μετρώντας περισσότερους από 230.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως. Σχεδιασμένο ειδικά για εταιρείες, αναδεικνύει τη σημασία της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλοϋποστήριξης και του αλληλοσεβασμού, ενώ παράλληλα καλλιεργεί ένα ομαδικό πνεύμα κι ένα ευχάριστο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα στο γραφείο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν: https://ezgreece.gr/index.php/sport-events/b2run-greece

Μάθετε περισσότερα:

Website:

https://ezgreece.gr/index.php/sport-events/b2run-greece

Facebook:

https://www.facebook.com/B2RunGreece

https://www.facebook.com/EY.ZHN.Greece

Instagram:

https://www.instagram.com/b2run.gr/

https://www.instagram.com/ezgreece/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend