1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Για την εκδίωξη 40 παιδιών με βαρύ αυτισμό από στέγη αυτόνομης διαβίωσης στο Λουτράκι

0

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με την εκδίωξη 40 παιδιών με βαρύ αυτισμό από στέγη αυτόνομης διαβίωσης στο Λουτράκι.

Το κείμενο της Ερώτησης, αναφέρει:

«Από τη στέγη αυτόνομης διαβίωσης “ELPISCARE” στο Λουτράκι, που ανήκει σε ιδιώτη επιχειρηματία, ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες 40 παιδιών με βαρύ αυτισμό να πάρουν τα παιδιά τους μέχρι τις 15 του Μάη, γιατί η επιχείρηση αλλάζει δραστηριότητα.

Οι οικογένειες των παιδιών αυτών και τα ίδια τα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις μιας διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αντιστοιχεί στην πολιτική και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια πολιτική που οι ανάγκες της στήριξης των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών τους, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί κοινωνική – κρατική ευθύνη, ουσιαστικά μεταφέρεται όλο και περισσότερο στην ατομική ευθύνη των οικογενειών για να την αντιμετωπίσουν. Αυτό αντανακλάται στις ελάχιστες και υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες, στις κρατικές περικοπές των δαπανών, στον εξαναγκασμό των οικογενειών να πληρώνουν τεράστια ποσά για τις ανάγκες των παιδιών τους στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, στις “φιλανθρωπικές” δομές, αλλά και για πρόσθετες ανάγκες που δεν καλύπτουν οι δημόσιες μονάδες.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το χαρακτήρα της ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση. Η στήριξη των αναγκών αυτών των παιδιών να εξαρτάται από τα επιχειρηματικά σχέδια των εμπόρων και της κερδοφορίας τους και από τη δυνατότητα των οικογενειών να πληρώνουν.

Είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει τη μεταφορά όλων των παιδιών σε δημόσιες δομές, σε μόνιμη βάση, για να μην υπάρχουν οι αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά από τις εναλλαγές σε δομές και θεραπευτές.

Να χρηματοδοτήσει και να αναπτύξει πανελλαδικά επαρκή αριθμό δημόσιων μονάδων, με πλήρη στελέχωση και υποδομές, με πλήρες και σύγχρονο πρόγραμμα, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να παρέχονται οι υπηρεσίες απολύτως δωρεάν. Μέχρι να υλοποιηθεί αυτή η υποχρέωση του κράτους, όσες οικογένειες εξαναγκάζονται να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα κάθε μορφής, να αναλάβει πλήρως τη δαπάνη το κράτος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός πως τοποθετείται και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα 40 παιδιά με βαρύ αυτισμό».

Δημ. Νικολάου: Δεν με ενώνει τίποτα πια με τον Σπύρο Σταματόπουλο

Previous article

Θεσμική επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.