Κατούνα: Ξεκίνησε το έργο αγροτικής οδοποιίας "Κατούνα - Ελούλα - Άγιος Γεώργιος" (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε το έργο «ΚΑΤΟΥΝΑ – ΕΛΟΥΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, είναι ένα αγροτικής οδοποιίας που συνδέει την Κατούνα με τον κάμπο της. Το έργο αυτό είναι πολύ…

<p>dromos</p>

Ξεκίνησε το έργο «ΚΑΤΟΥΝΑ – ΕΛΟΥΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, είναι ένα αγροτικής οδοποιίας που συνδέει την Κατούνα με τον κάμπο της. Το έργο αυτό είναι πολύ χρήσιμο στους αγροκτηνοτρόφους της Κατούνας, διότι προϋπήρχε άλλα κάθε χειμώνα είχε τεράστια προβλήματα και έκλεινε λόγω κατολισθήσεων και αναγκάζονταν οι Κατουνιώτες να διανύουν πολλά χλμ από άλλο δρόμο για να πάνε στα χωράφια τους και στις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Στον δρόμο αυτόν κάθε χρόνο ο Δήμος έριχνε πολλά χρήματα για την συντήρηση του για να γίνεται προσπελάσιμος. Σήμερα αυτό το αναγκαίο έργο πραγματοποιείται και μπράβο στην δημοτική αρχή.

Η πρώτη ΓΥΝΑΙΚΑ Αντιδήμαρχος της Κατούνας Καρέλου
Αθηνά εποπτεύει τις πρώτες εργασίες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του αγροτικής οδού που ξεκινά από την Κατούνα διέρχεται από την Ελούλα και καταλήγει στον Άγιο Γεώργιο. (Συμβολικά αναφέρει τον Άγιο Γεώργιο, το έργο φθάνει μέχρι τον κεντρικό δρόμο του κάμπου). Ο αγροτικός δρόμος αυτός έχει μήκος 2.105,37 μέτρα. Κάποια τμήματά αυτής είναι ασφαλτοστρωμένα, κάποια άλλα είναι επιστρωμένα με σκυρόδεμα και τα υπόλοιπα είναι χωματόδρομος. Γίνεται διαπλάτυνση σε 6,00 μέτρα, κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ όλο το μήκος και το πλάτος της με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία της οδού. Ακόμη σε συγκεκριμένο "σημείο" του έργου θα γίνει αντιστήριξη του πρανούς της οδού με φρεατοπάσσαλους από σκυρόδεμα
Στα επιχώματα της οδού θα κατασκευαστεί (διαμορφωθεί) χωμάτινο έρεισμα πλάτους 0,80 μέτρων από διαβαθμισμένα προϊόντα εκσκαφής ενώ στα ορύγματα αυτής θα κατασκευαστεί ρείθρο απορροής ομβρίων υδάτων πλάτους 0,80 μέτρων από ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα. Το ρείθρο απορροής και το έρεισμα θα κατασκευαστούν σε όλο το μήκος της οδού (στις δύο παρειές αυτής) και θα εναλλάσσονται ανάλογα με το αν υπάρχει επίχωμα ή όρυγμα.
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο στην Δημοτική ομάδα όπως και στην πολύ καλή τεχνική υπηρεσία και σε όλους που συνέβαλαν να ξεκινήσει το έργο αυτό.
37 μελέτες, που έχουμε στα χέρια μας από διάφορα γραφεία μελετών και τεχνικές εταιρείες κυρίως του Αγρινίου που είχε παραδώσει ο π. Δήμος Μεδεώνος 01/01/2011 όταν εντάχθηκε στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, ανάμεσα σε αυτές τις μελέτες ήταν και ο σημαντικός αυτός αγροτικός δρόμος «ΚΑΤΟΥΝΑ – ΕΛΟΥΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” . Φυσικά ο Δήμος Μεδεώνος δεν είχε τεχνική υπηρεσία όπως ο σημερινός Δήμος και δαπάνησε πολλά χρήματα για αυτές σε ιδιώτες.
Επίσης να αναφέρουμε μερικές μελέτες ακόμα από τον π. Δήμο Μεδεώνος.
Το δρόμο Κατούνα-Λουτράκι
Τον υπό κατασκευή δρόμο στο δασύλλιο και Μουτζούρια.
Το νέο δίκτυο ύδρευσης
Το δίκτυο ακαθάρτων λυμάτων
Μελέτη ανάπλασης του ιδιόκτητου χώρου στη νήσσα
Μελέτη ανάπλασης δασυλλίου
Μελέτες οδοποιίας στον Αετό και στην Κομποτή
Απόκτηση χώρου δίπλα στο γήπεδο που γίνεται τώρα το 7χ7
Ο χώρος στη νήσσα αγοράστηκε το 2007.
Δρόμος Λαγκάδα από το σπίτι Καρύδα στον κάμπο και «νιομπηγάδι» κλπ
Ο Δήμος Μεδεώνος ήταν πανέτοιμος από πλευράς μελετών γι’ αυτό άλλωστε έριξε το βάρος της η Δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και κατόρθωσε να εντάξει πολλά έργα στην Ενότητα Μεδεώνος,  γιατί ήταν έτοιμες.
Σε νέο άρθρο μας θα σας αναφέρουμε όλες τις μελέτες του Δήμου Μεδεώνος που δόθηκαν στο νέο Δήμο.
Στην συνέχεια οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας προσάρμοσαν τις μελέτες και μόλις άνοιξε το ΕΣΠΑ και πέρασε η κρίση εντάχθηκαν.
Φυσικά ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του, αλλά ακούγοντας και την φωνή των κατοίκων έδωσε προτεραιότητες και προχώρησε στις εντάξεις των έργων που φέρουν αποτέλεσμα σήμερα.