Μεσολόγγι: Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με την κ. Σακοράφα Σοφία (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου του 2020 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με την Αντιπρόεδρο…

Δ.Σ - ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου του 2020 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με την Αντιπρόεδρο της Βουλής Ελλήνων και Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κα. Σακοράφα Σοφία με κύριο θέμα της συνάντησης τα θεσμικά αιτήματα του εμπορίου και η ανάγκη κατάλληλων υποδομών για το Δήμο Μεσολογγίου.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, κ. Σπυρόπουλος Βασίλειος και το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν θερμά την κα. Σακοράφα για την συνάντηση στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συλλόγου και τα μέλη της Διοίκησης παρουσίασαν στην Αντιπρόεδρο της Βουλής κα. Σακοράφα, την εικόνα που επικρατεί στην τοπική αγορά του Μεσολογγίου, θέτοντας τις ακόλουθες προτάσεις.

Δεδομένου ότι επικρατεί η έλλειψη ρευστότητας, πρέπει να γίνει η μετατροπή του ΕΤΕΑΝ σε τράπεζα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα παρέχει δάνεια έως 20.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις. Επιπλέον να εστιάσουμε στην αυστηρότερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία καθώς και στην άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Παράλληλα να εφαρμοστεί  η κατάργηση των προεκπτωτικών περιόδων και ολοκληρώνοντας να παραμείνει η Κυριακή επίσημη αργία από το κράτος για τις επιχειρήσεις.

Λαβών το λόγο  η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα. Σακοράφα τόνισε ότι εμείς βρισκόμαστε εδώ να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να σταθούμε αρωγοί ώστε να βρεθούν λύσεις για την σωστή αντιμετώπιση. Αμέσως μετά αναπτύχθηκε πλούσιος, δημιουργικός και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ όλων των παρευρισκομένων.

Στην συνέχεια, τα μέλη του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος του Συλλόγου παρουσίασαν συνοπτικά στην κα. Σακοράφα τις προτάσεις για να υπάρξει η καλύτερη και βέλτιστη ανάπτυξη στην τοπική αγορά του Μεσολογγίου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο προς την ανάκαμψη του επιχειρείν. Πρώτον εστιάζοντας στην δημιουργία  Επιχειρηματικού Πάρκου στο δήμο Μεσολογγίου, δεύτερον στην κατασκευή δεύτερου κόμβου – δεύτερη έξοδο από την Ιόνια Οδό για απευθείας σύνδεση με το λιμάνι Μεσολογγίου, τρίτον στην επίλυση του θέματος της Μαρίνας Μεσολογγίου και την επαναλειτουργίας της η οποία θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για την πόλη μας  και τέλος στην αξιοποίηση των Διβαριών της Λιμνοθάλασσας που ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα επικράτησε στην συνάντηση, καθώς εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για σταθερή, ειλικρινή και γόνιμη συνεργασία με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά του Μεσολογγίου.

Ολοκληρώνοντας, οι θέσεις και οι προτάσεις του Συλλόγου δόθηκαν σε γραπτό υπόμνημα στην Αντιπρόεδρο της Βουλής κα. Σακοράφα.

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ       

Ένωση Αγρινίου: Χοροεσπερίδα με Πάνο Καλίδη