Σεϊτάν Λιμάνια: Ο «καταραμένος» παράδεισος της Κρήτης

Τα Σεϊτάν λιμάνια βρίσκονται στην Ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου στα Χανιά της Κρήτης λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων.
Η αγριάδα της φύσης με τα κοφτερά βράχια που ξεχύνονται μέσα στην θάλασσα δημιουργώντας τρείς εντυπωσιακούς όρμους-λιμανάκια- με γαλαζοπράσινα ,βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά. Τα δυνατά όμως θαλάσσια  ρεύματα έκαναν τους τούρκους να τα ονομάσουν Σεϊτάν, δηλαδή καταραμένα! 

Η ονομασία μπορεί να τρομάζει, η εικόνα όμως σίγουρα εντυπωσιάζει και μόνο θετικές σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό μόλις αντικρίζεις αυτόν τον επίγειο παράδεισο!. 
Παραλία Στεφάνου ονομάζεται η μικρή παραλία στο λιμανάκι που μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους. Άμμος,  χαλίκι και  νερά με τιρκουαζ  χρώμα ανάμεσα στα βράχια, η παραλία του Στεφάνου ξεχωρίζει δημιουργώντας τριχρωμία με τα γαλαζοπράσινα και βαθυγάλανα νερά  από άλλων δυο όρμων. 
Ένα ακόμη μαγευτικό μέρος της Ελλάδας που μόνο όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις μπορεί να μας χαρίσει αρκεί να το σεβαστούμε. Ας είμαστε προσεκτικοί στο μονοπάτι προς και από την παραλία, στα απόκρημνα βράχια και τέλος στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.