Πορεία Μητσοτάκη προς το “παγόβουνο”

Πορεία Μητσοτάκη προς το "παγόβουνο", Σωτήρης Καμενόπουλος

Πριν από τις εκλογές, είχε ενημερωθεί η ΝΔ ότι ένα από τα τρία σημαντικότερα θέματα με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθεί η νέα διακυβέρνηση μετά τις εκλογές θα έπρεπε να ήταν το θέμα της Λιβύης. Το θέμα αυτό άπτεται της εθνικής ασφάλειας. Αντί αυτού, η νέα διακυβέρνηση της ΝΔ προτίμησε να ασχοληθεί με την αμφισβητούμενη κλιματική κρίση και τη διοργάνωση παγκόσμιου συνεδρίου το 2020 στην Αθήνα. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Στη γεωπολιτική, ακόμη και λίγες ώρες θεωρούνται άκρως σημαντικές. Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις ήταν τέτοιες ώστε να αντιληφθεί –επιτέλους– η κυβέρνηση την κρισιμότητα των γεγονότων και να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Το μοντέλο λοιπόν που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την παντελώς αμφισβητούμενη κλιματική κρίση, είναι το ίδιο ακριβώς με το ολοκληρωτικό μοντέλο που ακολούθησε ο κ. Κόρμπιν στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέτυχε παταγωδώς.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν γνωρίζει για το γεγονός ότι πάνω από 800 επιστήμονες από 35 χώρες έχουν αποστείλει επιστολή στην Κομισιόν και στον ΟΗΕ ζητώντας να διεξαχθεί υπό την αιγίδα τους παγκόσμιο συνέδριο επιστημόνων στο οποίο να συμμετάσχουν και επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Μέχρις στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση ούτε από την Κομισιόν ούτε από τον ΟΗΕ. Γιατί άραγε; Κάτι φοβάται η Κομισιόν και ο ΟΗΕ; Κάτι κρύβουν;

Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν έχει ακούσει τον βουλευτή του φιλελεύθερου κόμματος της Αυστραλίας, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε ευθέως την αντίστοιχη ΕΜΥ της Αυστραλίας για χειραγώγηση επιστημονικών δεδομένων ώστε αυτά να ταιριάζουν στην ατζέντα της κλιματικής αλλαγής; Αυτή είναι σοβαρότατη καταγγελία και αν αποδειχθεί τότε θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο με οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν έχει ακούσει τον φιλελεύθερο πρώην Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Tony Abott, ο οποίος πριν λίγες ημέρες χαρακτήρισε την ατζέντα της κλιματικής αλλαγής ως “Θρησκεία”.

Έχει αντιληφθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι η ατζέντα την οποία υιοθετεί περί κλιματικής αλλαγής δεν έχει καμία επιστημονική βάση και ταυτόχρονα βρίσκεται εκτός κάθε φιλελεύθερου πλαισίου; Η ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη συμπίπτει απολύτως με την αποτυχημένη και ακραία ολοκληρωτική ατζέντα του κ. Κόρμπιν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πάντα έχουν αλλάξει εκεί έξω και η Κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί.

Εσωτερικές ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τραμπ μπορεί να επανεκλεγεί, ο κ. Μπόρις Τζόνσον συνέτριψε κυριολεκτικά τον “πράσινο” Τζέρεμυ Κόρμπιν, υδρογονάνθρακες τελικά υπάρχουν, η κ. Μέρκελ βρίσκεται σε πορεία αποχώρησης, και οι Μαλδίβες δεν βυθίστηκαν όπως προφήτευαν ορισμένοι κλιματικοί προφήτες από τη δεκαετία του 1980.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μάλλον πήρε το σχετικό πολιτικό μήνυμα από τη συντριβή Κόρμπιν και αίφνης διακρίνονται αχνά σημάδια στροφής του κόμματος από την κλιματική καταστροφολογία. Θα παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον τα διαδραματιζόμενα μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωτερικές ζυμώσεις που θα εξελιχθούν σχετικές με την κλιματική “θρησκεία”.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ακούγεται πραγματικά οξύμωρο το γεγονός ένα προοδευτικό κόμμα –όπως τουλάχιστον θέλουν να αποκαλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα τους– να ακολουθεί την ιδεολογία μίας θρησκείας η οποία στρέφεται εναντίον επιστημόνων με ακραίους τρόπους οι οποίοι θυμίζουν Μεσαίωνα. Ας τα σκεφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά.

Ας επιστρέψουμε όμως στη ΝΔ και την Κυβέρνηση. Θα επιμείνει ο κ. πρωθυπουργός στην υιοθέτηση της παντελώς αμφισβητούμενης κλιματικής κρίσης με τους δυσβάστακτους, έμμεσους και άμεσους, πράσινους φόρους δισεκατομμυρίων ευρώ που αυτή επιφέρει; Αυτοί οι πράσινοι φόροι, προερχόμενοι από την Κομισιόν, δεν είναι παρά νέα Μνημόνια. Θα μετατρέψει άραγε ο πρωθυπουργός τη ΝΔ σε αποτυχημένο Εργατικό Κόμμα όπως αυτό του κ. Κόρμπιν;

Θα συνεχίσουν άραγε τα στελέχη της ΝΔ να συμπεριφέρονται με νοοτροπίες της δεκαετίας του 1980; Θα συνεχίζει να ακολουθεί η ΝΔ την αποτυχημένη πολιτική Κόρμπιν υιοθετώντας παντελώς αποτυχημένες συμβουλές διαφόρων ακαδημαϊκών ή θα στρίψει το “πλοίο” σε πιο φυσιολογικά λιμάνια πριν χτυπήσει ως “Τιτανικός” σε…παγόβουνο;