Δράμα στο Κοσσυφοπέδιο, πρόβλημα οξύ και στη Σερβία – Στα 207 τεστ, θετικά τα 96

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Στη Σερβία ανακοινώθηκαν σήμερα 254 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο, επί συνόλου 207 δειγμάτων που εξετάστηκαν, τα 96 βρέθηκαν θετικά

Αυξάνεται, σε καθημερινή βάση, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Σερβία, όπου ο αριθμός των προσβληθέντων έφθασε τους 14.046. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 254 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν τρεις ασθενείς. Τα θύματα από την εκδήλωση της πανδημίας ανέρχονται σε 270. Μέχρι σήμερα στην Σερβία εξετάστηκαν συνολικά 385.713 δείγματα. Χθές βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό η πρόεδρος της Βουλής Μάγια Γκόικοβιτς, ο υπουργός ‘Αμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν, ο επικεφαλής τους γραφείου της κυβέρνησης για το Κόσοβο Μάρκο Τζούριτς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκο Τσάντεζ. Τουλάχιστον ι δυο από αυτούς νοσηλεύονται με πνευμονία.

Από από τον κορονοϊό «έφυγε» και ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ, Ίλια Πέτκοβιτς, σε ηλικια 75 ετών.

Κόσσοβο

Συναγερμός σήμανε και στο Κόσοβο όπου μόνον εχθές, επί συνόλου 207 δειγμάτων που εξετάστηκαν, τα 96 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Στην περιοχή νόσησαν από τον Covid-19 συνολικά 2.590 άτομα και απεβίωσαν 48 ασθενείς. Ο πρωθυπουργός Αβντουλάχ Χότι, σε ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρει:

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική και εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται, οι γιατροί θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να επιλέγουν ποιον ασθενή θα βοηθήσουν”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι