Βελόπουλος: “Θα καταθέσω γραπτή ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση Τζήλου”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Metropolis 95,5, σχολίασε την επιστολή του Ολυμπιακού στον Λευτέρη Αυγενάκη και αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα κάνει για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Οπως έχει πει ο θυμόσοφος λαός “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” και αναφέρομαι στον κύριο Μαρινάκη. Εγώ είπα και για τη δολοφονική απόπειρα εις βάρος του Τζήλου που κανένας δεν μιλάει. Πέρασαν τόσοι μήνες που εξαφανίζονται οι μάρτυρες, τα βίντεο. Αλλά δεν είναι θέμα Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο Μαρινάκης, μην κοροϊδευόμαστε. Ή ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο Σαββίδης. Έμενα με ενοχλεί η νοοτροπία, ο Μαρινάκης τα πάει καλά με τη Νέα Δημοκρατία γι αυτό και όλοι οι βουλευτές της στη Βόρεια Ελλάδα κάνουν τις πάπιες. Δεν μιλάνε, δεν λαλάνε και μόνο τα 7 χιλιάρικα κοιτάνε. Αυτό είναι το πρόβλημα τους γιατί θέλουν να υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία να κάνει ό,τι θέλει.

Διακτινίζονται οι μάρτυρες του NOOR1, εξαϋλώνονται. Ο ένας πεθαίνει, ο άλλος παθαίνει τροχαίο, λλος πέφτει στον γκρεμό μετά πέφτει ένας άλλος στην χαράδρα. Έτσι λειτουργεί η Κόζα Νόστρα και δεν αναφέρομαι στον Μαρινάκη αλλά αναφέρομαι γενικά στη μαφία. Όταν έρχονται μάρτυρες εναντίον τους, διακτινίζονται. Εμένα δεν με απασχολεί αυτό, με απασχολεί η βία. Είδατε τα επεισόδια που έγιναν με τους Παναθηναϊκούς και τους Ολυμπιακούς. Συναντήθηκαν και σκοτώθηκαν μεταξύ τους, είναι θέμα αγωγής. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μιλάει που 60 χρόνια έκανε όσα έκανε».

Για την επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη: «Είπα ότι ο Αυγενάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι υπηρέτες του Ολυμπιακού. Και του ΠΑΟΚ να ήταν θα το έλεγα. Οι ΠΑΟΚτσήδες ξέρουν ότι μικρός ήμουν ΠΑΟΚ. Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο έντονα, αλλά έχω πει και για τον Σαββίδη ένα σωρό πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης ή ο Μαρινάκης, αλλά 30-40 χρόνια βλέπαμε την ίδια ιστορία.

Μπήκε το VAR, και καλώς που μπήκε, αλλά γιατί το πολεμούν; Γιατί στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να υπάρχει ακριβοδικία και ισοδικία. Εμένα με ενοχλούν αυτά. Από την άλλη είναι πολιτικό το θέμα, όχι ποδοσφαιρικό. Ο λαός του Ολυμπιακού είναι πολυπληθής και ο Μαρινάκης τον ελέγχει. Κατέβηκε δημοτικός σύμβουλος Πειραιά για το λιμάνι. Θέλει να χρησιμοποιεί τον κόσμο του Ολυμπιακού όπως και ο Μελισσανίδης της ΑΕΚ ή ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ για να εκβιάζει τους πολιτικούς. Εμένα αυτά τα πράγματα δεν μου αρέσουν. Δεν μπορεί να εκβιάζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί να έχει εφημερίδες, κανάλια και να εκβιάζει με “πιστόλια” δικά του τον Βελόπουλο να μην μιλήσει. Εγω αύριο ή μεθαύριο θα καταθέσω και γραπτή ερώτηση για τον κύριο Τζήλο. Αφου το πάνε έτσι τα “πιστόλια” θα το πάω μέχρι το τέλος εγώ. Εγώ είμαι καρφωμένος Πόντιος στο μυαλό, πάω ευθεία. Θα καταθέσω γραπτή ερώτηση γιατί εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν. Γιατί στην πολιτική δεν είμαστε επαγγελματίες να φοβόμαστε».

Το περιεχόμενο της ερώτησης για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου:

«Θα ρωτήσω για το τι έγινε σε αυτήν την υπόθεση, υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν οι καταθέσεις, υπάρχουν τα πάντα. Θα ρωτήσω γιατί δεν προχωράει η υπόθεση, για ποιο λόγο σταμάτησε η συγκεκριμένη ιστορία. Πέρσι ο Πασχαλάκης είχε κάνει μία δήλωση και είχε τιμωρηθεί. Ο επίτιμος πρόεδρος (σ.σ. ο Σάββας Θεοδωρίδης) βγαίνει και λέει ό,τι θέλει και δεν τιμωρείται ποτέ. Αυτά δεν γίνονται πουθενά και δεν είναι θέμα Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ, είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Αν θέλουμε εμείς μπροστά στον ελληνικό λαό να κάνουμε την διαφορά, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε κανέναν.

Φοβάμαι πως αυτή η όξυνση Βορρά και Νότου θα μας οδηγήσει σε άλλα στάδια. Θυμηθείτε πώς διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, μέσα από τα γήπεδα ξεκίνησε η ιστορία. Αν λοιπόν ο κ. Μαρινάκης ή ο κ. Βελόπουλος επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους λαούς για να δημιουργήσουν πρόβλημα Βορρά και Νότου, θα έχουμε θέματα. Εγώ θα είμαι απέναντι τους γιατί θέλω ενωμένη την Ελλάδα και ακριβοδίκαιο το ποδόσφαιρο. Ας πάρει το πρωτάθλημα ο καλύτερος. Όχι να βγαίνει ο καθένας και να κάνει ό,τι θέλει, να το Noor 1, να ο Τζήλος, δεν γίνονται αυτά.

Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στα “πιστόλια” τους δημοσιογράφους. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα και δεν πήραμε χρήματα από κανέναν. Γιατί άρχισαν να λένε ότι μπορεί να υποκινούμαι από τον Σαββίδη ή τον Μελισσανίδη”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή