ΕΠΣ Φθιώτιδας: Για τις ομάδες που αρνηθούν ν’ αγωνιστούν θα ισχύσουν οι κανονισμοί

Print Friendly, PDF & Email

Mε αφορμή ότι μέχρι το πρωί του Σαββάτου (18/1) τα σωματεία, Κεραυνός Βαθυκοίλου, Μαλεσίνα 2008 και Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας, δήλωσαν με ανακοινώσεις τους ότι δε θα κατεβούν στους αγώνες πρωταθλήματος ζητώντας άμεσα την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ και τη διεξαγωγή εκλογών η ΕΠΣ Φθιώτιδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με αφορμή τις ανακοινώσεις μιας μικρής μειοψηφίας των σωματείων που ανήκουν στην Ένωση μας, τα οποία, με πρόσχημα τα όσα, πραγματικά τραγικά, έλαβαν χώρα στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΠΣΦ της 14ης Ιανουαρίου 2020, απεφάσισαν να μην συμμετάσχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΦ του ΣαββατοΚύριακου 18/01 και 19/01, υποχρεούμαστε να καταστήσουμε σαφή στα μέλη μας τα εξής:

Τίποτα από όσα συνέβησαν την Τρίτη 14-01-2020 δεν ήταν επιλογή μας και τίποτα δεν θα είχε συμβεί, αν ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. σεβόταν τον Κανονισμό της Ε.Π.Σ.Φ., τις δημοκρατικές διαδικασίες και την Αρχή της Πλειοψηφίας που διέπει όλα τα Συλλογικά Όργανα και εν προκειμένω το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Φ. και εξηγούμαστε:

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 10 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Φ., ο Πρόεδρος συγκαλεί το Δ.Σ. τακτικά δύο (2) φορές κάθε μήνα και έκτακτα όποτε παραστεί ανάγκη ή αν το ζητήσουν πέντε (5) τουλάχιστον μέλη του Δ.Σ.

Από τα τέλη Νοεμβρίου 2019, δηλαδή εδώ και δύο (2) μήνες περίπου και έκτοτε συνεχώς μέχρι το ατυχές Διοικητικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου 2020, με τρεις (3) αλληλοδιάδοχες έγγραφες εξώδικες αιτήσεις-προσκλήσεις που απευθύναμε τα επτά (7) από τα έντεκα (11) μέλη του Δ.Σ. στον τέως Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Φ. κύριο Κων/νο Σακελλάρη, του ζητούσαμε να συγκαλέσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Φ. (το οποίο κατά παράβαση του Καταστατικού μας είχε να συνεδριάσει δύο μήνες ενώ έπρεπε να συγκαλείται σε συνεδρίαση ΤΑΚΤΙΚΩΣ δύο φορές το μήνα) για να συζητηθεί ως θέμα η ανακατανομή των αξιωμάτων των συμβούλων, δηλαδή η αναδιάρθρωση του Δ.Σ., για τους λόγους που αναλυτικά του εκθέσαμε στις εν λόγω τρεις (3) εξώδικές μας και έχουν να κάνουν με την εκ μέρους του συστηματική παράβαση των υποχρεώσεών του ως Προέδρου του Δ.Σ.

Αξίζει να λεχθεί ότι το Δ.Σ. που προέκυψε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες του Ιανουαρίου 2017 έχει αναδιαρθρωθεί κατ’ επανάληψη, ώστε το σχετικό αίτημά μας δεν ήταν καινοφανές και πρωτόγνωρο, ο δε κύριος Σακελλάρης ανέλαβε Πρόεδρος μετά από αναδιάρθρωση του αρχικού σχήματος του Δ.Σ. και επί των ημερών προεδρίας του έγινε και νεώτερη – δεύτερη αναδιάρθρωση των μελών του Συμβουλίου.

Παρά ταύτα, ο τέως Πρόεδρος του Δ.Σ., κύριος Κων/νος Σακελλάρης, ως απόλυτος μονάρχης, λησμονώντας ότι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ισότιμος με τα λοιπά δέκα (10) μέλη αυτού, όντας «πρώτος μεταξύ ίσων», όχι μόνον εκώφευσε και αγνόησε το αίτημά μας και κατά παράβαση του Καταστατικού της ΕΠΣΦ αρνήθηκε να θέσει προς συζήτηση το αίτημά μας, περί αναδιάρθρωσης του Δ.Σ., αλλά επιπλέον με περισσή θρασύτητα, παραπληροφορώντας τα μέλη της Ενώσεως, προσπάθησε να υφαρπάξει τη συγκατάθεσή τους για να εκτοπίσει από τη Διοίκηση την Πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. δηλαδή τα επτά (7) από τα έντεκα (11) μέλη, που αντιδράσαμε και αντισταθήκαμε στις πρακτικές του και που ζητήσαμε, μέσα από νόμιμες, σύμφωνες με το Καταστατικό της Ένωσης και δημοκρατικές διαδικασίες να τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. το παραπάνω αίτημά μας.

Στο Συμβούλιο της 14ης Ιανουαρίου, ο κύριος Σακελλάρης αυταρχικά και παράνομα αρνήθηκε για άλλη μια φορά το νόμιμο αίτημά μας για να εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Το «αποφασίζω και διατάζω» του κυρίου Σακελλάρη δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτό και να υποχωρήσει η αυξημένη πλειοψηφία των επτά (7) συμβούλων έναντι της δικτατορίας των ολίγων.

Η Πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. επιθυμούσε την ανακατανομή των θέσεων ευθύνης του Δ.Σ. και αυτό συνέβη.

Οι αντεγκλήσεις, οι φωνασκίες και τα όσα άλλα ιλαροτραγικά έγιναν στο Συμβούλιο της 14ης

Ιανουαρίου δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν μας και οπωσδήποτε δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., που δεν τα επιθύμησε, ούτε τα επιδίωξε.

Ωστόσο στις δημοκρατίες η βούληση της πλειοψηφίας δεν μπορεί να φιμώνεται από τη βούληση των μειοψηφιών, πόσω μάλλον από τη βούληση του ενός διότι όπως είδαν κανένα μέλος από τους υποστηρικτές του ‘’δεν μίλησε’’.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να επέλθει η ηρεμία και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων του Νομού μας.

Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν την όξυνση και να δυναμιτίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του ΣαββατοΚύριακου με ποικίλους τρόπους.

Η Διοίκηση της ΕΠΣΦ με αίσθημα ευθύνης εγγυάται ότι θα περιφρουρήσει τη νομιμότητα και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του ΣαββατοΚύριακου.

Αυτονόητο είναι ότι για τις ομάδες που αναίτια αρνηθούν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες αναμετρήσεις θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή