Η FIFA στέλνει στην ΚΕΔ Ολλανδό ειδικό του VAR που θα έχει την εποπτεία του συστήματος

Print Friendly, PDF & Email

Ο Μπιορν Βασάλο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (21/5) ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει την παρούσα σύνθεση της ΚΕΔ με επικεφαλής τον Μέλο Περέιρα και την πρακτική να ορίζονται ξένοι διαιτητές όπου κρίνει απαραίτητο ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής.

Το νέο στοιχείο που θα εισέλθει καλώς εχόντων των πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν είναι το VAR. Οπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA, «τα μέλη της ΚΕΔ θα έχουν τη συνδρομή της FIFA και στο πεδίο του VAR». Ενώπιον του Τύπου αρκέστηκε σε αυτά τα λόγια.

Ωστόσο λίγο μετά, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Πάρκο Γουδή, αποκάλυψε ότι η FIFA σκοπεύει να στείλει στην Ελλάδα έναν ειδικό του VAR, ο οποίος θα έχει την εποπτεία της λειτουργίας του συστήματος στα ελληνικά γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr ο Βασάλο είπε χαρακτηριστικά πως «θα έρθει ένας VAR expert» και τούτο διότι η FIFA προτίθεται να προσθέσει ένα ακόμη απαραίτητο μέλος στη λειτουργία της ΚΕΔ, δεδομένης και της νέας τάξης πραγμάτων στο ποδόσφαιρο με την είσοδο της νέας τεχνολογίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος για το VAR θα είναι κατά πάσα πιθανότητα Ολλανδός και το όνομά του θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή