Connect with us

ΤΟΠΙΚΟ

Μάχες Κυπέλλου στην Μεσσηνία

, Μάχες Κυπέλλου στην Μεσσηνία

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ

Οι πρώτες μάχες των προημιτελικών του Κυπέλλου Μεσσηνίας διεξάγονται σήμερα (3 μ.μ.) και το ενδιαφέρον στρέφεται σε τέσσερα γήπεδα της περιφέρειας καθώς για πρώτη φορά στις οκτώ που έχουν προκριθεί δεν βρίσκεται ομάδα από την Καλαμάτα.

Δύο προημιτελικοί είναι μεταξύ ομάδων της Α’ κατηγορίας και ως εκ τούτου παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς θεωρητικά δεν υπάρχει φαβορί.

Πρόκειται για τα παιχνίδια Πάμισος – Εθνικός και Μεθώνη – Εράνη ενώ στα υπόλοιπα δύο ζευγάρια υπάρχει διάφορα τουλάχιστον μίας κατηγορίας μεταξύ των αντιπάλων. Είναι οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός Ανάληψης-Νέος Αρις και Παπαφλέσσας Χώρας-Διαβολίτσι.

Η πρόκριση στην ημιτελική φάση θα κριθεί σε δύο παιχνίδια με τους επαναληπτικούς να έχουν οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου.

Εθνικός Μελ.-Πάμισος

Ο Πάμισος έχει ξεκινήσει δυναμικά το φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα νικήσει το σημερινό του αντίπαλο πριν τρεις εβδομάδες στη Μεσσήνη με γκολ του Σαραντοπούλου.

Ωστόσο, το σημερινό ματς είναι μεγαλύτερης δυσκολίας για τους πράσινους οι οποίοι προέρχονται από την ισοπαλία με τον Πανθουριακό και αν μη τι άλλο θέλουν να διατηρήσουν σε ένα ακόμη παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα. Στους προηγούμενους γύρους ο Πάμισος απέκλεισε την Πύλο με 1-0 και τον Ηρακλή Κυπαρισσίας με 3-0.

Απο την άλλη, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το φετινό πρωτάθλημα αλλά στα τελευταία παιχνίδια παρουσίασαν μία κάμψη, έχοντας μία ήττα στον Κάμπο από τη Μάνη και μία ισοπαλία χωρίς γκολ στην Κυπαρισσία με το Καλό Νερό.

Ο Δημήτρης Κουρούπης, ο οποίος είναι παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα, δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σήμερα, πράγμα που δυσχεραίνει περισσότερο το έργο τους. Για να φτάσει ως εδώ ο Εθνικός Μελιγαλά απέκλεισε με 4-0 την Ομόνοια και 4-1 την Ανδρούσα.

Μεθώνη – Εράνη

Εάν δεν υπήρχε το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος πριν τρεις εβδομάδες θα μιλούσαμε για ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Πλην όμως η Μεθώνη, η οποία εντυπωσιάζει στη φετινή σεζόν, έχει αυτό το ψυχολογικό αβαντάζ του 3-1 στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος και θα επιδιώξει να πάρει ανάλογο αποτέλεσμα σήμερα και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Στα προηγούμενα μάλιστα παιχνίδια Κυπέλλου έχει σημειώσει αντίστοιχα σκορ καθώς απέκλεισε με 3-1 το Δώριο και 3-0 το Πεταλίδι.

Η Εράνη από την πλευρά της ψάχνει ένα αποτέλεσμα-βάλσαμο μετά την ήττα από τον Ακρίτα Κορώνης, παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε 3-0 αλλά τελικά έχασε 4-3.

Οι φιλιατρινοί έφτασαν στα προημιτελικά αφήνοντας εκτός την Κορώνη (2-1) και το Καλό Νερό (5-2 στην παράταση).

Ολυμπιακός Ανάληψης- Νέος Άρις

Μία κατηγορία χωρίζει τον Ολυμπιακό Ανάληψης με το Νέο Άρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι φιλοξενούμενοι δεν θα παίξουν τις πιθανότητες που έχουν για την πρόκριση.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν την μοναδική τους νίκη στη σεζόν στο θεσμό του Κυπέλλου, ενώ στο προηγούμενο γύρο έκαναν τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας εκτός τον Πανθουριακό, μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Νέος Αρις για να φτάσει στους “8” απέκλεισε τον Χανδριναϊκό (4-3 στην παράταση) και τον Αστέρα Αρφαρών (4-1).

Παπαφλέσσας Χώρας- ΑΟ Διαβολιτσίου

Ο Παπαφλέσσας Χώρας ήταν ο άτυχος της κλήρωσης για την προημιτελική φάση καθώς έπεσε πάνω στο μεγάλο φαβορί, ΑΟ Διαβολιτσίου, με τον οποίο έχει διαφορά δυο κατηγοριών.

Στο πρωτάθλημα πάντως τα πάει περίφημα, οπότε χωρίς άγχος και πίεση θα προσπαθήσει να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Για να φτάσει στα προημιτελικά απέκλεισε Ολυμπιακό Καλαμάτας (2-0 στην παράταση) και τον Πανιώνιο (2-1).

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου έχει μεγάλο φετινό στόχο η κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας παράλληλα με την πορεία του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Την Κυριακή πέτυχε μία σημαντική νίκη επί του Διαγόρα Βραχνέΐκων, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα και θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Κώστας Παλαμάρας αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα ώστε να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται συνεχώς από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας έφτασαν στα προημιτελικά με νίκες στους προηγούμενους γύρους επι των Σπερχογείας (3-0) και Απόλλωνα Καλαμάτας (3-2 στα πέναλτι).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών:

Κύπελλο Μεσσηνίας (Δ’ φάση)

Τετάρτη 06/11 (15:00)

Μεθώνη – Εράνη Φιλιατρών
γηπ. Μεθώνης
Πλακογιάννης Δ., Τσοπανάκης Χ., Γάκης Ν.

Ολυμπιακός Ανάληψης – Νέος Αρις
γηπ. Μεσσήνης
Καυκάς Α., Γκούμας Ν., Μπουρίκας Η.

Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος Μεσσήνης
γηπ. Μελιγαλά
Ψηλοπαναγιώτης Κ., Κουρτέσης Δ., Αράπης Ε., Μπουρίκας Χ.

Παπαφλέσσας Χώρας – Α.Ο. Διαβολιτσίου
γηπ. Χώρας
Καρβούνης Μ., Τσιλίκας Γ., Τζεμαλάϊ Ε.

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΤΟΠΙΚΟ