Οι πυγμαχικές οικογένειες της Πάτρας

Δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν το γεγονός πως στη λίστα με τους κορυφαίους πυγμάχους της Αχαΐας υπάρχουν μέσα και αδέλφια!

Σε επίπεδο αδελφών η αρχή έγινε με τους αδελφούς Γαλανού, ενώ ακολούθησαν οι Κωστόπουλοι, οι Μαράτηδες, οι Παναγάκηδες, οι Λαζαρίδηδες οι Τσέληδες, οι Αχμεντ, οι Μιχαλόπουλοι, οι Βασιλόπουλοι (τρεις, όλοι στα μετάλλια !), οι Βαρβαρεσαίοι, οι Γαντίδηδες, οι Γασπαρινάτοι, οι Ζουρναντήδες, οι Κονιδάρηδες, οι Χαβαριωταίοι, οι Γεωργαντόπουλοι, οι Καραλήδες, οι Λιβέρηδες, οι Μάνθοι, οι Μαγιωναίοι, οι Μαρινόπουλοι, οι Χατζηνικολάου, οι Τσινάκηδες, οι Παρίσηδες, οι Παυλόπουλοι, οι Σινούρηδες, οι Τριανταφύλλου, οι Φλαμιαταίοι, οι Φρουνταίοι, oι Ντοντόληδες, οι Αθανασόπουλοι κ.ά. μέχρι σήμερα.

Ξεχωριστή περίπτωση, όμως, είναι οι Τσάμηδες (Νίκος, Γιώργος, Θεοδόσης, Παντελής), περίπτωση για το ρεκόρ Γκίνες!
Πρόκειται για τέσσερα αδέλφια, όλοι τους πυγμάχοι στην Παναχαϊκή με τον Νίκο Πλέα, όλοι τους με μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, όλοι τους διεθνείς, όλοι τους με συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις!

Συνολικά πήγαν στο σπίτι τους 22 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα! Εξι ο Γιώργος, έξι ο Θεοδόσης και από πέντε ο Νίκος και ο Παντελής!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech