Στο Κλειστό του Υμηττού θα πραγματοποιηθεί φέτος το Final Four του Τουρνουά της ΕΣΚΑ, το διήμερο 26-27 Μαρτίου. Αμύντας, Μελίσσια, Ένωση Ιλίου και Ηλυσιακός θα είναι οι τέσσερις ομάδες, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, από την οποία προέκυψαν τα δύο ζευγάρια των Ημιτελικών. Μελίσσια και Ηλυσιακός θα αγωνιστούν την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 20.00, για το πρώτο «εισιτήριο». Στις 22.00, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Ένωση Ιλίου. Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 22.00 θα ξεκινήσει ο μεγάλος Τελικός στο Κλειστό της «Πυρκάλ» όπου θα αναδειχθεί ο Κυπελλούχος του 2019.

Ο Αμύντας βρίσκεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Σπύρου Παντελιάδη πραγματοποίησαν μια μεστή σεζόν και διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκρισή τους στον Τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου.

Αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρετε και τα προφίλ των τεσσάρων ομάδων, όπως παρουσιάζονται μέσα από την ιστοσελίδα του Αμύντα:

Το Final Four του Τουρνουά Νέων της ΕΣΚΑ ξεκινάει αύριο (26/3) με τους δύο Ημιτελικούς στο Κλειστό του Υμηττού.

Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την φιλοξενία της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης σε επίπεδο Νέων έχουν ολοκληρωθεί και ο Υμηττός είναι έτοιμος να ζήσει ένα μοναδικό μπασκετικό διήμερο (26-27/3). Αμύντας, Μελίσσια, Ένωση Ιλίου και Ηλυσιακός είναι οι τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του 6ου Τουρνουά Νέων. Στον πρώτο Ημιτελικό, στις 20.00, θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ομάδες των Μελισσίων και του Ηλυσιακού, ενώ στον δεύτερο Ημιτελικό, στις 22.00, ο Αμύντας θα αγωνιστεί με την Ένωση Ιλίου.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν live από το διαδικτυακό κανάλι telesport.gr μέσω YouTube.

Οι διεκδικητές του τίτλου
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο Αμύντας βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four των Νέων. Τόσο το 2017, όσο και το 2018 παρά την τεράστια προσπάθεια παικτών και προπονητών δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Τη φετινή σεζόν, εκμεταλλευόμενος την απουσία μεγάλων Συλλόγων, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ελπίζει στη δική του… υπέρβαση. Οι παίκτες του Σπύρου Παντελιάδη ολοκλήρωσαν την Α’ Φάση της διοργάνωσης στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου, με 14 νίκες και 2 ήττες. Στη Β’ Φάση επικράτησαν του ΑΟ Πικερμίου με 61-98 και προκρίθηκαν απευθείας στα Ημιτελικά, αφού η αντίπαλη ομάδα αποσύρθηκε.

ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Τα Μελίσσια διεκδικούν τον τίτλο για δεύτερη συνεχή σεζόν. Την περσινή χρονιά, στην πρώτη τους εμφάνιση, μάλιστα, κατέκτησαν το Ασημένιο Μετάλλιο, καθώς ηττήθηκαν στον Τελικό από την ΑΕΝΚ. Οι φετινές προσθήκες των ταλαντούχων Μηνά Στεργίου, Παύλου Γεραμάνη και Νίκου Λέπουρη ισχυροποίησαν ακόμη περισσότερο την ομάδα. Παράλληλα, η συμμετοχή αρκετών παικτών στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου η ανδρική ομάδα διεκδικεί την άνοδο, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι είναι ένα από τα φαβορί. Με 11 νίκες και 4 ήττες οι παίκτες του Αλέκου Δάγλα στην κανονική περίοδο κατέλαβαν την τρίτη θέση του 1ου Ομίλου, ενώ προκρίθηκαν με άνεση στα Ημιτελικά, κερδίζοντας με 35-73 και 74-45 τον ΑΟ Περισσού.

ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ

Η Ένωση Ιλίου επιστρέφει φέτος σε Final Four μετά από πέντε χρόνια. Στην «πρεμιέρα» της διοργάνωσης το 2014 είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν διεκδικεί κάτι περισσότερο, με παίκτες που έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την ανδρική ομάδα, όπως οι Μπολάτογλου, Τσιουμπρής και Γεροκώστας. Άλλωστε, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με μόλις δύο ήττες (12 νίκες, 4 ήττες) περισσότερες από τον Αμύντα. Στην Β’ Φάση η ομάδα του Γιάννη Καναρέλη δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στον Οίονα Αγ. Στεφάνου, τον οποίο νίκησε εκτός έδρας με 44-78 και εντός έδρας με 70-54.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ

Την δεύτερη συνεχή συμμετοχή του σε Final Four θα πραγματοποιήσει ο Ηλυσιακός. Την περσινή χρονιά οι «δαφνοστεφανομένοι» κέρδισαν το Χάλκινο Μετάλλιο, κερδίζοντας στο Μικρό Τελικό τον Αμύντα. Φέτος, εξακολουθούν να είναι από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης. Πώς θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο, άλλωστε, όταν η πλειοψηφία των παικτών αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με συμπαίκτη τον σπουδαίο Αντώνη Φώτση; Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Θανάση Θωμόπουλου ήταν αυτοί που στέρησαν την πρόκριση στην περσινή Κυπελλούχο Ελλάδος, ΑΕΝΚ. Στην Α’ Φάση πέτυχαν 11 νίκες, μία εξ αυτών στο Κλειστό του Υμηττού, και άφησαν στην πέμπτη θέση την ομάδα της Νέας Κηφισιάς. Στα Play Off δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλ., την οποία κέρδισαν με 33-54 και με 66-47.