Ούτε η Στουτγκάρδη δεν κατάφερε να σταματήσει το παραμύθι που ζει η Ούνιον Βερολίνου, που μετά το 0-0 πανηγύρισε την άνοδο στην Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Βερολίνου είχε ένα μικρό προβάδισμα μετά το 2-2 στην πρώτη αναμέτρηση και αφού διατήρησε ανέπαφη την εστία της ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, ενώ ο σύλλογος του Τάσου Δώνη αποχαιρέτησε.

Ο αγώνα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, το οποίο πέτυχαν με τον Αόγκο, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε μετά από υπόδειξη του VAR με τον Γκονζάλες να εμποδίζει τον τερματοφύλακα. 

Στο δεύτερο μέρος η Στουτγκάρδη ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Πρέμελ μέσα στην περιοχή, όμως η εξέταση της φάσης από τον διαιτητή δεν είχε ευτυχές αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και ατύχησαν να σκοράρουν με τον Αμπντουλάχι να σημαδεύει το δοκάρι σε διάστημα δύο λεπτών. 

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ούνιον θα αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά στην Bundesliga, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Στουτγκάρδη στην δεύτερη κατηγορία.