Στον πρώτο φετινό τελικό της Βαsket League ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης, απέναντι σ’έναν Προμηθέα που είχε μείνει στις δάφνες του διπλού επί της ΑΕΚ. Το 103-77 δείχνει ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ του ΟΑΚΑ, έχοντας για κορυφαίους τους Kαλάθη (11π., 13π.), Τόμας (13π.) και Λοτζέσκι (16π.)

Ο δευτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη τ’απόγευμα στην Πάτρα, όπου ο Προμηθέας σίγουρα θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο.

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μ’ένα γρήγορο 8-0 σερί ανάγκασαν τον Γιατρά να καλέσει τάιμ-άουτ. Οι Πατρινοί στη συνέχεια μπήκαν πιο διαβασμένοι και με όπλο τα τρίποντα, έφεραν το ματς στην ισοπαλία 15-15. Ο Κατσίβελης ήταν εξαιρετικός, ενώ οι Έλις και Μπράουν ήταν πολύ παραγωγικοί. Βέβαια οι γηπεδούχοι με τους Λοτζέσκι και Αντετοκούνμπο πήραν μια ανάσα με το 24-18 να είναι το σκορ της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια ανέβασε στροφές με τον Λοτζέσκι να είναι καυτος, ενώ ο Καλάθης μοίαζε αφειδώς ασίστ στους συμπαίκτες του. Το 36-24 ήταν ενδεικτικό αυτού που γράψαμε και σίγουρα οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Ο Ντεσόν Τόμας δεν είχε αντίπαλο, στη ρακέτα, ο Παπαπέτρουτα έκανε όλα κι έτσι το παιχνίδι ξέφυγε από τον έλεγχο του Προμηθέα. Με 4/16 τρίποντα το 52-31 μάλλον ήταν αντιπροσωπευτικό του τι βλέπαμε στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

H αλήθεια είναι πως ο πρώτος τελικός είχε ήδη κριθεί. Ο Προμηθέας είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας, ο Παναθηναϊκός όποτε έβρισκε την ευκαιρία έτρεχε και το 65-39, τα έλεγε όλα. Ο Ρικ Πιτίνο έκανε συνέχεια αλλαγές για να κρατάει φρέσκια την ομάδα του, η οποία ξαναγράφουμε σε κάθε ευκαιρία έτρεχε στ’ανοιχτό γήπεδο. Ύστερα από 30 λεπτά το 82-51 δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης της πράσινης κυριαρχίας.

Δεν νομίζουμε πως υπάρχει νόημα να πούμε κάτι άλλο για τον πρώτο τελικό της Basket League. Οι δύο ομάδες σκέφτονταν ήδη τον δεύτερο τελικό, που θα διεξαχθεί σε κάτι λιγότερο από δύο μέρες. Το τελικό 103-77 ήταν φυσιολογικό και δεν αναμένουμε κάτι πολύ διαφορετικό και στα επόμενα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-31, 82-54, 103-77