Elon Musk: “Γνώρισα τον Jobs και ήταν…κόπανος”

O Elon Musk είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος που πλέον δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ένας χαρισματικός δισεκατομμυριούχος που ίδρυσε την PayPal, CEO της Tesla Motors, έχει την ιδιωτική εταιρεία εξερεύνησης διαστήματος, Space X, ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και το πως θα εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις με το τις Hyperloop κάψουλες.

Πολλοί τον συγκρίνουν με τον επίσης χαρισματικό συνιδρυτή και πρώην CEO της Apple, Steve Jobs, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2011. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα “elite minds” στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά ποια είναι η γνώμη του Musk για τον Jobs;

Ο Elon Musk σε πρόσφατη συνέντευξη στο GQ αποκάλυψε ότι είχε συναντηθεί μια φορά με τον Steve Jobs, αλλά απ΄ότι φαίνεται δεν είχε την καλύτερη εμπειρία. “Τη μια και μόνη φορά που συναντήθηκα με τον Jobs, ήταν κάπως…κόπανος. Όσοι ξέρω και τον είχαν συναντήσει….”, είπε ο Musk πριν σταματήσει τον εαυτό του. Στη συνέχεια ζήτησε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ερώτηση και δήλωση από την συνέντευξή του χωρίς να πει περισσότερα σχετικά με την εμπειρία του.

Ο Musk στη συνέχεια τόνισε ότι μιλά ξεκάθαρα για μια “προσωπική εμπειρία”. Στον Jobs τον σύστησε ο Larry Page της Google πριν από πολλά χρόνια και επισημαίνει ότι ο Jobs μπορεί πολύ απλά να μην ήξερε καν ποιος είναι ο Musk. Επίσης ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει έχθρα “The last thing I need is to generate animosity”.

Βέβαια ο Musk με τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για την Apple, ίσως και να έχει δώσει την εντύπωση μιας μικρής εμπάθειας. Πρόσφατα είχε μιλήσει για το γεγονός ότι η Apple παρενοχλεί τους υπαλλήλους της Tesla για να ολοκληρώσει τα σχέδια του Apple Car, αστειευόμενος την χαρακτήρισε ως το “νεκροταφείο της Tesla” ενώ και για το Apple Watch δεν είναι εντυπωσιασμένος.

elon musk steve jobs, Elon Musk: “Γνώρισα τον Jobs και ήταν…κόπανος”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Ε καλά αυτό το ξέραμε όλοι.
Αλλά είχε έξυπνες ιδέες στον συνδυασμό τεχνολογιών για την δημιουργία ενός καλού και φθηνού προϊόντος ( κατασκευαστικά όχι τελική τιμή καταναλωτή) που έπιασαν τόπο και χρήμα, μαζί με κάτι μηνύσεις και λίγο patent troll ανέβασε την apple στα ύψη και μπράβο του.
Δεν χρειάζεται για να είσαι πετυχημένος να είσαι και άνθρωπο$ 😉 ιδέες θέλει και ανθρώπους που θα τις δεχτούν, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο.

Nio

Για να γίνεις τόσο πετυχημένος πρέπει να πατήσεις επί πτωματων. Αυτό είναι κανόνας. Χωρίς κομπινες εκμετάλλευση και τρολιες σε δικαστήρια δεν πας πουθενά.

tech21man

Και αυτος που τον διαδεχτηκε στην apple δεν παει και πισω. Αλλα και πολλοι αλλοι…Αναρωτιεμαι ο musk τι θεωρει τον εαυτο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.