Η Xiaomi σταματά την υποστήριξη στα Mi 5 και Redmi Note 3 Pro

Xiaomi σταματά υποστήριξη Mi 5 Redmi Note 3 Pro, Η Xiaomi σταματά την υποστήριξη στα Mi 5 και Redmi Note 3 Pro
Η Xiaomi δήλωσε πως σταματάει την υποστήριξη σε αναβαθμίσεις για τα Mi 5 και Redmi Note 3 Pro τα οποία κυκλοφόρησαν το 2016, με την επόμενη κυκλοφορία της MIUI Global ROM να είναι και η τελευταία που θα λάβουν.
Μετά από δύο χρόνια στην αγορά τα Xiaomi Mi 5 και Redmi Note 3 Pro θα σταματήσουν να αναβαθμίζονται, επίσημα τουλάχιστον, από την εταιρεία η οποία τα υποστήριξε για τα δύο αυτά χρόνια, ενώ η επόμενη αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει θα είναι η τελευταία για αυτά τα δύο smartphone, κάτι που όπως είναι φυσικό έχει δυσαρεστήσει τους οπαδούς της εταιρείας στα MIUI forums αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε το τι κάνει η Xiaomi.
Όπως όλοι παρατηρούν, η Xiaomi κυκλοφορεί μια πληθώρα συσκευών κάθε χρόνο και η υποστήριξη στο software για όλες είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και χρήματα. Επιπλέον, αυτές οι δύο συσκευές έχουν φτάσει σχεδόν τα τρία χρόνια στην αγορά και μπορεί να μην αντέχουν άλλο μιας και έχουν δώσει όσα μπορούσαν στους καταναλωτές που τα εμπιστεύτηκαν.
Αυτό που θα πρέπει να αναγνωρίσουν οι καταναλωτές είναι πως η Xiaomi παρείχε συνεχή υποστήριξη για κάτι παραπάνω από δύο χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία των Mi 5 και Redmi Note 3 Pro, και πλέον μπορεί να υπάρχουν ακόμα περισσότερες custom ROM με πιο πρόσφατες εκδόσεις Android από εδώ και πέρα, από τη στιγμή που η εταιρεία σταματάει την επίσημη υποστήριξη.
Xiaomi σταματά υποστήριξη Mi 5 Redmi Note 3 Pro, Η Xiaomi σταματά την υποστήριξη στα Mi 5 και Redmi Note 3 Pro

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γεωργιάδης Ιωάννης

Δύο μοντέλα που καθιέρωσαν την Xiaomi. Πρώην κάτοχος όλων των εκδόσεων redmi note 3 τα οποία μέχρι και σήμερα λειτουργούν άψογα σε χέρια συγγενών. Ακόμα έχω στην κατοχή μου το αγαπημένο μου mi5 ένα τηλέφωνο που για την εποχή ήταν υπερπλήρες, ενδεικτικά αναφέρω usb type c, nfc, 3 ram, γυάλινη πλάτη, audio jack, υπέρυθρες, πολύχρωμο led ειδοποιήσεων, sar 0.38 και μοναδικές ελλείψεις sd card και fm radio… Όσο για να αναβαθμίσεις/ενημερώσεις έχω χάσει τον λογαριασμό. Μπράβο Xiaomi…

mech.al.

Ως fan και πελάτης της εταιρείας θεωρώ ότι με το δικό UI θα μπορούσε να επεκτείνει λίγο ακόμα την τεχνική υποστήριξη για τους εξής δύο λόγους: Τα παλιά μοντέλα έβγαιναν εκτός Κίνας μετά από ένα εξάμηνο πχ το Μι6 ενώ παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2017 στη χώρα που εργάζομαι ήρθε μόλις τον Οκτώβριο του 2017. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Χιαομη παρουσιάζει ή παρουσίαζε με το παλιότερο λειτουργικό σύστημα, πχ το Μι6 με σδ835 είχε out of the box νουγκα 7.1 ενω το xz1 της Σόνυ επίσης με σδ835 παρουσιάστηκε κατά την ίδια περίοδο με ορεο 8.0… Με λίγα λόγια κόψε από δω κόψε από κει μου φαίνεται ότι έχει την ελάχιστη τεχνική υποστήριξη τώρα… Το 2017 έδωσαν το MIUI 9 σε Μι2 κινητό του 2012, τώρα που έχουν 100 συσκευές, αλλάζουν τακτική σιγά σιγά.

Σταυρος

Ειχε και ενα καλο η xiaomi. Παει και αυτο😭

Teo Kar

Τα είχα και τα δύο. Άριστα κινητά.

Μιχαήλ Τσιρας

Ο 650 του note3 πατάει ακόμη και σήμερα πολλές συσκευες .ο 820 του mi 5 είναι ακόμη πάνω από το mid-level δεν βλέπω τον λόγο να αφήσει τους εκπροσώπους της η xiaomi όταν ακόμη και σήμερα τα πιο πολλά τηλέφωνα δεν μπορούν να σταθούν δίπλα τους ισάξια

Γιαννης

Απλα θελει να πουλαει συσκευες. Πως θα γινει αυτο αν αναβαθμιζει τις παλιες; Τωρα που επιασε στην αγορα , το γυρισε.

Φανης

Κάτοχος redmi note 3 special edition από τις 22/12/16 Δλδ ακριβώς πριν 2 χρόνια!!! Θα το τιμήσω ακόμα και αν πάψει να υποστηρίζεται με αναβαθμίσεις από την εταιρία μέχρι να αρχίσει να με “ταλαιπωρεί” ! Αυτή την στιγμη δεν έχω κανένα παράπονο, εξαίρεση η αδυναμία της κάμερας που για εμένα δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό…. Οπότε redmi note 3 και τα μυαλά στα κάγκελα!!! Καλές γιορτές…..

Nikopoup

@Γιαννης τουλάχιστον οι συσκευές της κάνουν ~200€ οπότε και τα δύο χρόνια δεν τα λες άσχημα ειδικά αν αναλογιστείς ότι άλλες εταιρίες με 3πλασιο και 4πλασιο κόστος δίνουν την ίδιες αναβαθμίσεις.

Giannis

Redmi note 3 pro AEX NOUGAT 7.1 και είναι κομπλέ το κινητό

Μιχαλης

Καλησπέρα, έχω στη κατοχή μου το Mi A1 κ περίμενα την αναβάθμιση anroid pie , η οποία δεν έρχεται !!! Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικό.?

Theo

3 χρόνια με 200€ για κινητό. Χμμ sounds legit to me.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.