Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Bill Gates εκφράζει σε πρόσφατη συνέντευξή του τις απόψεις του για τον Steve jobs, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του, ο Gates υποστηρίζει ότι μπορεί κάποιες φορές να ήταν κόπανος αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον φθάσει σε ορισμένους τομείς: όσον αφορά την επιλογή του ταλέντου, την κινητοποίηση αυτού του ταλέντου και την εκπληκτική αίσθηση όσον αφορά το design, – αυτό είναι καλό, αυτό δεν είναι καλό.

Σύμφωνα με τον Bill Gates, ο Jobs κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην Apple, όταν επέστρεψε στην εταιρεία στην οποία υπήρξε συνιδρυτής το 1997. Η επιστροφή του οδήγησε σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες διαθέσεις προϊόντων, όπως το iMac G3 και τη συνέχιση αυτής της επιτυχίας με τα iMac G4, iPod, iPhone και iPad. Αυτά έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους μεταξύ 1997 και 2010. Το iPhone έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της εταιρείας και ένα από τα πιο πολυαγαπημένα smartphones στον κόσμο. Η επιτυχία οδήγησε στην αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας.

Ο Steve Jobs είχε εγκαταλείψει την Apple το 1985, όταν ο John Sculley, είχε κερδίσει μια ολόκληρη αίθουσα διοικητικού συμβουλίου για την κατεύθυνση που θα έπρεπε να είχε η εταιρεία. Για πολλά χρόνια, ο Steve Jobs ήταν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης μετοχών της Disney. Μόλις η Disney αγόρασε τη Lucasfilm δίνοντας τα δικαιώματα του Stars Wars Franchise, σήμαινε ότι ο Jobs θα κέρδιζε από τις πωλήσεις του Motorola Droid. Η Motorola έλαβε άδεια για τη χρήση της ονομασίας Droid από τον George Lucas και πλήρωνε την LucasFilm ένα ποσό για κάθε μονάδα που πωλούνταν. Όσο πιο επιτυχημένο γινόταν το Motorola Droid, τόσα περισσότερα χρήματα κέρδιζε η Disney. Και θεωρητικά αύξανε την αξία των μετοχών της Disney, κάτι που σήμαινε και περισσότερα χρήματα στην τσέπη του Jobs. Και το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι το DROID της Motorola ήταν το πρώτο πραγματικό iPhone Killer smartphone και ξεκίνησε αυτό που είναι γνωστό στους κύκλους του Android, ως Androidmania.

Η περιουσία του Gates αγγίζει αυτή τη στιγμή τα 107 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος αναφέρθηκε συντόμως και στην κουλτούρα που επικρατούσε τότε εντός της Microsoft. Σημείωσε, ότι το 1970, η Microsoft είχε επιλέξει μια ομάδα ανθρώπων που αποτελούνταν μόνο από άνδρες. Πρόσφατα, ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του ήταν ότι επέτρεψε στο Android να γίνει η standard μη Apple πλατφόρμα, αντί για τα Windows Mobile. Και το κόστος αυτού του λάθους, αγγίζει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.