Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το XDA Developers έγραψε για ένα περίεργο γεγονός, όπου χρήστες των Huawei και Honor smartphones δεν μπορούσαν να προμηθευτούν unlock codes για τον bootloader της συσκευής τους. Η σελίδα μέσα από την οποία δίνονταν αυτοί οι κωδικοί εξαφανίστηκε, αν και μπορούσε ο χρήστης να ζητήσει μέσω Google Docs. Ωστόσο τα νέα σήμερα, είναι ακόμη πιο άσχημα. Η Huawei και η Honor, σταματούν από εδώ και στο εξής να δίνουν unlock codes για τον bootloader.

Η ανακοίνωση που βλέπετε στην εικόνα, είναι από την Huawei unlock page. Οι λόγοι μιας τέτοιας ενέργειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι για να παρέχουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που συνδέονται με το flashάρισμα των ROMs. Η υπηρεσία θα σταματήσει μέσα σε 60 ημέρες, για συσκευές που έκαναν το ντεμπούτο τους πριν από σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι οι παλιές συσκευές θα έχουν δυο μήνες περιθώριο ακόμη, ενώ στις νέες δεν θα έχουν πλέον καθόλου αυτή τη δυνατότητα.

Πρόκειται για κάτι που σίγουρα δεν θα ευχαριστήσει τόσο τους χρήστες όσο και την κοινότητα των developers. Μέχρι και σήμερα, η Huawei θεωρούνταν ένας από τους πιο developer-friendly OEMs. Οι unlock codes είναι αυτοί που επιτρέπουν την εγκατάσταση TWRP, custom ROMs και root access.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.