tetartopress

Καρδίτσα: Κάλεσμα για παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια στα Αιολικά στα Άγραφα και στις διώξεις αγωνιστών


Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Άγραφα καλεί σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Σκοπός της παρέμβασης είναι να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της κατασκευής Αιολικών Πάρκων στην περιοχή των Αγράφων, καθώς και κατά των διώξεων που επιχειρούνται εναντίον πολιτών και αγωνιστών που εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα δημόσιας γης στις συνεδριάσεις επιτροπών του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνέλευσης:

Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Άγραφα θα πραγματοποιήσει μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα.

Σκοπός της παρέμβασης είναι να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της κατασκευής Αιολικών Πάρκων στην περιοχή των Αγράφων, καθώς και κατά των διώξεων που επιχειρούνται εναντίον πολιτών και αγωνιστών που εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα δημόσιας γης στις συνεδριάσεις επιτροπών του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι.

Συνεδριάσεις που ουσιαστικά υπήρξαν άκυρες διότι δεν έλαβαν υπόψιν τους πολίτες τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν τα εκλεγμένα όργανα του Δήμου και παράτυπα τους απέκλεισαν επιστρατεύοντας και δυνάμεις καταστολής εναντίον τους, γράφοντας ιστορία στην Καρδίτσα!

Κανένα επιχειρηματικό συμφέρον δεν μπορεί να ιεραρχείται ως πιο σημαντικό από την ποιότητα ζωής της κοινωνίας, κανένας δεν μπορεί να στερήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης στους πολίτες για θέματα που τους αφορούν.

Κανένας, τέλος, δεν μπορεί ν’ αποφασίζει ερήμην τους.

Καλούμε τις συλλογικότητες, τους φορείς και τον κόσμο της Καρδίτσας να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη βεβήλωση και καταστροφή της περιοχής των Αγράφων και στην ποινικοποίηση των αγώνων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top