tetartopress

Πάτρα: Κινητοποιήσεις της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης


Μια σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό – αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο αποφάσισε η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους καθηγητές που εμπλέκονται στη διαδικασία του βαθμολογικού κέντρου, σε καθολική αποχή από τη βαθμολόγηση, την Τρίτη 23/6/2020. Παράλληλα καλεί όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 25/6/2020 και ώρα 19:00, στη πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, με θέμα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας:

Το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας, αγωνίας μαθητών και κοινωνίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις του κλάδου, ψήφισε το αντιεκπαιδευτικό-αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο και αποφάσισε αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και ΓΕΛ. Χτίζει το σχολείο της αγοράς, εξαφανίζοντας κάθε μάθημα σκέψης, αισθητικής καλλιέργειας και κριτικής ικανότητας. Γνωστικά αντικείμενα όπως οι Κοινωνικές επιστήμες, Οικιακή Οικονομία, Οικονομικές Επιστήμες, Τέχνη εξοβελίζονται ή μειώνονται δραματικά οι ώρες τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Το δημόσιο σχολείο μεταλλάσσεται στην κατεύθυνση παροχής εφήμερων δεξιοτήτων, επιφανειακών γνώσεων και φτωχής κατάρτισης. Οι μαθητές προαλείφονται για φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν, να ερμηνεύσουν και να αμφισβητήσουν το μέλλον για το οποίο τους προορίζουν. Ειδικότητες των εκπαιδευτικών θα απολέσουν τις ώρες διδασκαλίας τους, τις οργανικές τους θέσεις και ενδεχομένως θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας μετά την συνέλευση:

1. Αποφάσισε να δώσει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 22/6/2020 στις 13:00, στα γραφεία του σωματείου για τις αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2. Καλεί όλους τους συναδέλφους, όλων των κλάδων, που εμπλέκονται στη διαδικασία του βαθμολογικού κέντρου, σε καθολική αποχή από τη βαθμολόγηση, την Τρίτη 23/6/2020, όλη την ημέρα. Επιπλέον σας καλούμε να παραστείτε στην είσοδο του βαθμολογικού κέντρου για την ενημέρωση των συναδέλφων και τη στήριξη της αποχής.

3. Ζητάει από όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΛΜΕ,την Τρίτη 23/6/2020 και ώρα 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας, να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στα μέλη του ΔΣ, έως τη Δευτέρα 22/6 και ώρα 14:00, για να προχωρήσουμε στη μίσθωση λεωφορείου.

4. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 19:00, στο προαύλιο του 6ου και 11ου ΓΕΛ με θέμα: εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των παρεμβάσεών μας.

5. Καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 25/6/2020 και ώρα 19:00, στη πλατεία Γεωργίου με θέμα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Επιπλέον καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής μας, να συμμετάσχουν.

6. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και ιδιαίτερα τις ΕΛΜΕ της περιφέρειάς μας να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες δράσεις.

7. Καλούμε την ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα συντονισμού και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων του κλάδου. Επιπλέον να διερευνήσει τη δυνατότητα νομικής παρέμβασης.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top