Αθήνα

 

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 30
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος σε Μιχάλη Ιατρόπουλο για τους γκέι: «Έχεις μετανιώσει για αυτό που είπες;»

CALLER'S CHOICE

Αλέξης Σωτηρόπουλος στο TheCaller: Οραματίζομαι τον Βύρωνα ως μία πόλη όπου θα αξίζει να ζεις και δημιουργείς

Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος μίλησε στο TheCaller για την υποψηφιότητά του, τις θέσεις του στον δήμο του Βύρωνα, την χαμένη πενταετία, αλλά και τα χρόνια της ανεμελιάς στα σοκάκια της γειτονιάς του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα μοιράζεται μαζί μας τις αγωνίες του για την επόμενη ημέρα και ασκεί σκληρή κριτική στην νυν διοίκηση του δήμου. «Στερείτο σαφούς σχεδίου και οράματος για την πόλη και αδυνατούσε να προλάβει την δημιουργία προβλημάτων», θα πει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Τόνια Ζαραβέλα.

Ο Αλέξης πίσω από τον Σωτηρόπουλο

Μπορεί να είναι δικηγόρος, ωστόσο, το «μικρόβιο» της πολιτικής μπήκε σαν … «ξενιστής» στη ζωή του Αλέξη Σωτηρόπουλου από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ την πολιτική του διαδρομή, ούτε την ιδεολογία του ή τις επιλογές του για την κεντρική πολιτική σκηνή, όμως, σε ό,τι αφορά την αυτοδιοικητική του διαδρομή και την υποψηφιότητά του στον Βύρωνα είναι κάθετος: «Είναι μία γνήσια αυτοδιοικητική παράταξη, που βρίσκεται μακριά από άγονες περιχαρακώσεις και διαιρέσεις του παρελθόντος, είναι απαγκιστρωμένη από κομματικούς μηχανισμούς και γρανάζια και επιδιώκει να ενώσει και κινητοποιήσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να συμβάλλουν στην αναγέννηση της πόλης μας». 

Έχει μεγαλώσει στον Βύρωνα και εκείνο που θυμάται πιο έντονα από τα παιδικά του χρόνια, εκείνο που αναπολεί ως γλυκιά ανάμνηση είναι κάτι που -όπως μας λέει- έχει χαθεί: «είναι οι ατελείωτες ώρες ανέμελου παιχνιδιού με τα άλλα παιδιά στις γειτονιές της πόλης μας. Στην θέση των μονοκατοικιών εκείνης της περιόδου έχουν σε πολλές γειτονιές – όχι σ` όλα ευτυχώς – ανεγερθεί πολυόροφες οικοδομές και τα παιδιά είναι πλέον περιορισμένα σ` ένα διαμέρισμα. Δεν μπορούν να βγουν να παίξουν με συνομήλικους τους στον δρόμο για λόγους ασφάλειας. Και δεν διαθέτουμε ως δήμος επαρκείς και ασφαλείς παιδικές χαρές, επαρκείς χώρους πρασίνου και αναψυχής για να παίζουν τα παιδιά μας. Θέλω λοιπόν να ξαναδώ στην πόλη μου χαμογελαστά παιδιά να παίζουν. Και ταυτόχρονα θέλω να ξαναδώ στην πόλη μου γενικά χαμογελαστούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Ανθρώπους που γνωρίζονται μεταξύ τους, χαιρετά ο ένας τον άλλο και αλληλοστηρίζονται στα δύσκολα. Θέλω να δω μία πιο ανθρώπινη τοπική κοινωνία σε μία πιο ανθρώπινη πόλη. Ο Βύρωνας είναι οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν σ` αυτόν. Και αυτούς τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους θέλουμε να έχουμε πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

Αυτό, όμως, που απολαμβάνει περισσότερο στην πόλη του είναι οι περίπατοι στις γειτονιές της. «Εκεί μπορεί κανείς ακόμη να συναντήσει όχι μόνο γνώριμους συμπολίτες και πολυκατοικίες, αλλά και αρχιτεκτονικά δείγματα μιας άλλης εποχής, όπως κάποια γραφικά προσφυγικά κτίσματα ή το Ταπητουργείο, το σπίτι της Ισιδώρας Ντάνκαν, τον πυρήνα της Παλαιάς Αγοράς της πόλης μας, το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Λαζάρου, το παλιό Δημαρχείο κλπ. Κάτι τέτοιο μου επιτρέπει να διατηρώ σχεδόν καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου και τα προβλήματά τους, αλλά και να ξαναπιάνω το νήμα της εξέλιξης αυτής της πόλης απ` την αρχή και να έχω πάντοτε στο νου μου πως εξελίχθηκε, τι λάθη έγιναν κατά την εξέλιξη αυτή και τι θα έπρεπε να γίνει για την διαφύλαξη της ιδιαίτερης ταυτότητάς της και την ανάδειξη της σε μία πόλη που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς σ` αυτήν»

Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος βρίσκεται στα έδρανα των αιρετών του δημοτικού συμβουλίου αρκετά χρόνια. Η τελευταία 5ετία έκανε τόσο τον ίδιο, όσο και τους πολίτες να αντιληφθούν πολλά για την διοίκηση του δήμου Βύρωνα, κάνοντάς τον σήμερα να δηλώνει: «Θεωρώ πλέον, από την καθημερινή επικοινωνία που έχω με τους συμπολίτες μας, ότι κατέστη σαφές ποιος είχε και έχει την ικανότητα, το πρόγραμμα και την βούληση να ασκήσει διοίκηση προς όφελος της πόλης μας και των συμπολιτών μας και ποιος μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα. Και αυτό είμαι βέβαιος ότι θα αποτυπωθεί και στο αποτέλεσμα των εκλογών με την υπερψήφιση της παράταξής μας».

Πώς κρίνει, όμως, την πορεία του δήμου Βύρωνα από το 2014 έως και σήμερα;

«Το 2014 η παράταξή μας κατέθεσε σαφείς προτάσεις για την πόλη μας και ένα διαφορετικό σχέδιο διοίκησης του δήμου μας. Οι Βυρωνιώτες, μέσα και στην γενικότερη ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής, μας έταξαν στη θέση της αντιπολίτευσης. Σεβόμενη τη βούλησή τους και συνεπείς προς όσα είχαμε δηλώσει για την ανάγκη αλλαγής δημοτικής αρχής και πολιτικής στο δήμο μας, η παράταξή μας, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και με τα τότε δεδομένα, επέλεξε να στηρίξει κριτικά στον δεύτερο γύρο την παράταξη Κατωπόδη, δηλώνοντας όμως ότι αναμένει απ` αυτήν να υπηρετήσει την αλλαγή στο δήμο μας και να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Η αναγκαία αλλαγή δεν μπορούσε να γίνει μέσα από την παράταξη Γώγου που στελεχωνόταν από τα ίδια πρόσωπα που διοικούσαν επί 12 έτη τον Δήμο.

Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι η σημερινή δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από τυχόν καλές προθέσεις, συνέχισε τις ίδιες πολιτικές και πρακτικές. Στερείτο σαφούς σχεδίου και οράματος για την πόλη και αδυνατούσε να προλάβει την δημιουργία προβλημάτων.

Ενδεικτικά : Δεν υπήρξε καμία σχεδόν ουσιαστική αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης του δήμου και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται μία σειρά από προβλήματα. Αντέγραψαν σχεδόν όλες τις παθογένειες του παλιού συστήματος, δεν πήραν καμία σχεδόν πρωτοβουλία και περιορίσθηκαν σε ρόλο θεατή των διαφόρων προβλημάτων, λειτουργώντας πάντοτε πυροσβεστικά κατόπιν εορτής. Η πόλη μας παρέμεινε βρώμικη, η υπηρεσία καθαριότητας υποστελεχωμένη και ο δήμος μας ουραγός στην ανακύκλωση. Δεν υπήρξε επέκταση ούτε σε νέα ανακυκλώσιμα υλικά ούτε σωστή αξιοποίηση των υφισταμένων δυνατοτήτων. Οι δρόμοι παραμένουν σε κακή κατάσταση και με ανεπαρκή φωτισμό. Τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού παρέμειναν αμετάβλητα σε υψηλά επίπεδα, χωρίς έστω μία συμβολική μείωση, παρότι τα λαϊκά στρώματα που κατοικούν κατά βάση στον Βύρωνα έχουν υποστεί σημαντική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. Τα παιδιά μας καθ` όλη την διάρκεια της πενταετίας έπαιζαν σε ακατάλληλες παιδικές χαρές, χωρίς πιστοποίηση, ελπίζοντας να μην συμβεί κάποιο ατύχημα και, φυσικά, δεν δημιουργήθηκε ούτε μία νέα παιδική χαρά στην πόλη. Δεν παραδόθηκε ούτε ένα νέο τετραγωνικό μέτρο πρασίνου και ελεύθερου χώρου. Δεν ανακατασκευάστηκε ούτε μία πλατεία. Δεν δημιουργήθηκε ούτε ένας νέος παιδικός σταθμός και κάθε Σεπτέμβριο βρέφη μένουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών. Δεν έγιναν τα αναγκαία βήματα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της πόλης και την μείωση της γραφειοκρατίας. Δεν επαναλειτούργησε ποτέ η δεύτερη γραμμή της δημοτικής συγκοινωνίας και από τα 12 λεωφορεία της κυκλοφορούν μόνο τα 4. Δεν γινόταν επαρκής και έγκαιρη συντήρηση των δημοτικών υποδομών (σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ), με αποτέλεσμα εν έτει 2018 η Πολεοδομία να μας κλείσει ένα σχολείο ως επικίνδυνο και τόσα άλλα που γνωρίζουν πολύ καλά οι Βυρωνιώτες.»

«Επιλέχθηκε μία διοίκηση με κριτήρια κεντρικής πολιτικής σκηνής και όχι αυτοδιοικητικά»

Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος επιλέγει να μην μασήσει τα λόγια του κάνοντας έναν απολογισμό για το έργο της νυν διοίκησης του δήμου, σχολιάζοντας ότι όλα όσα βιώνει σήμερα ο Βύρωνας δεν είναι τίποτα άλλο από τις συνέπειες μιας χαμένης πενταετίας.

«Πριν πέντε έτη οι πολίτες του Βύρωνα θέλησαν να αλλάξουν σελίδα και να απαλλαγούν από μία δημοτική αρχή που είχε μετατραπεί σε καθεστώς και είχε καταστήσει τον Δήμο υπερχρεωμένο, με ανεπαρκή καθαριότητα, με ελλείψεις σε προνοιακές δομές και μ` ένα αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης που αδυνατούσε να απαντήσει στις ανάγκες που επιβάλλουν η εποχή μας, η οικονομική συγκυρία και το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση. Αντί για αλλαγή πολιτικής, είχαμε όμως μία απλή αλλαγή φρουράς. Και αυτό γιατί επιλέχθηκε μία νέα δημοτική αρχή, όχι με αυτοδιοικητικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Όχι με γνώμονα ποιος έχει το όραμα, τις γνώσεις, τις ικανότητες και την θέληση να αλλάξει την πόλη και να καταστήσει καλύτερη την καθημερινότητά τους την επόμενη πενταετία, αλλά με γνώμονα τι μήνυμα ήθελαν οι πολίτες να στείλουν εκείνη την χρονική στιγμή στην κεντρική εξουσία.

Έτσι, σήμερα όλοι βιώνουμε τις συνέπειες μίας χαμένης πενταετίας, που χαρακτηρίζεται από αδράνεια, στασιμότητα και απουσία σημαντικών έργων για την πόλη μας. Μίας πενταετίας, στην οποία, δυστυχώς, δεν υπήρξε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών, τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες, τις υποδομές του δήμου και τους ελεύθερους χώρους. Μίας πενταετίας που ακόμη και οι αυτονόητες υποχρεώσεις του δήμου έναντι των πολιτών έγιναν ζητούμενο και η δημοτική αρχή αδυνατούσε να παρέμβει έγκαιρα, καίρια και αποφασιστικά για την βελτίωση της καθημερινότητας.

Η πόλη μας είναι το ίδιο βρώμικη και σκοτεινή, όπως και πριν, την ίδια μάλιστα στιγμή που τα δημοτικά τέλη για τα νοικοκυριά παραμένουν αμείωτα στα ίδια υψηλά επίπεδα. Η δημοτική συγκοινωνία εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο με μία γραμμή, αφήνοντας ακάλυπτες ολόκληρες γειτονιές της (ούτε λόγος βέβαια για σύνδεση με Μετρό και Πανεπιστημιούπολη). Δεν έχει παραδοθεί ούτε ένας νέος ελεύθερος χώρος στους πολίτες. Οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν και κάθε Σεπτέμβριο πολλά βρέφη μένουν εκτός αυτών. Οι παιδικές χαρές παραμένουν επί χρόνια ακατάλληλες και χωρίς πιστοποίηση και, ευτυχώς, δεν συνέβη τουλάχιστον κάποιο ατύχημα. Δεν υπάρχει καμία στήριξη της τοπικής αγοράς κλπ

Σ` αυτά ακριβώς τα προβλήματα της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, της έλλειψης επαρκών παιδικών σταθμών και παιδικών χαρών, της έγκαιρης και επαρκούς συντήρησης των σχολείων και των υπολοίπων δημοτικών υποδομών, της έλλειψης ελεύθερων χώρων, της κοινωνικής πολιτικής, της δημοτικής συγκοινωνίας, της στήριξης της τοπικής αγοράς κλπ επιδιώκει να απαντήσει πειστικά με το πρόγραμμά της και το σχέδιο της για την πόλη μας η παράταξή μας».

Το ζητούμενο για το δήμο Βύρωνα και η λύση της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας»

«Οραματίζομαι ένα δήμο που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη. Που τον στηρίζει, είναι σύμμαχός του στη μάχη με την ανάλγητη κεντρική εξουσία. Που διασφαλίζει σε κάθε πολίτη το δικαίωμα σε μία πόλη πιο καθαρή, πιο φωτεινή, πιο σύγχρονη, σε μία πόλη βιώσιμη, με περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους και με περισσότερο πολιτισμό και αθλητισμό. Μια πόλη, στην οποία θα αξίζει να ζεις και να δημιουργείς» λέει στο TheCaller ο Αλέξης Σωτηρόπουλος και μας περιγράφει τα θεμελιώδη προβλήματα του δήμου του, δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις, που έχουν ζυμωθεί μέσα από ενδοπαραταξιακές συζητήσεις, αλλά και μέσα από τις ανάγκες των δημοτών του Βύρωνα.

«Το ζητούμενο είναι ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες για τους δημότες. Ο δήμος, ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στον πολίτη, έχει ως αποστολή την στήριξη των δημοτών στην καθημερινότητά τους. Και για να επιτελέσουν αποτελεσματικά αυτό τον ρόλο οι δήμοι χρειάζεται να έχουν το κατάλληλο προσωπικό και τα κατάλληλα εργαλεία. Το πρόβλημα εν προκειμένω βρίσκεται στην υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα, στην έλλειψη επαρκούς και σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού των υπηρεσιών αυτών και στην ανεπαρκή ανακύκλωση. Η λύση δεν είναι η ιδιωτικοποίηση που θεωρώ ότι θα οδηγούσε μακροπρόθεσμα σε αύξηση του κόστους, γιατί στόχος κάθε ιδιώτη είναι το κέρδος.

Η λύση για εμάς είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατάξεις, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις της υποστελεχωμένης Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η επανεξέταση των δρομολογίων των οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων και χωροθέτησης των κάδων. Η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των απορριμματοφόρων και των τεχνικών μέσων. Η σύνταξη και εφαρμογή ενός σύγχρονου και ρεαλιστικού Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Η αγορά νέων κάδων και η τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε ευαίσθητα σημεία. Η τοποθέτηση αισθητήρων στους κάδους απορριμμάτων, ώστε να γνωρίζει η υπηρεσία πότε γεμίζουν και να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις. Η ενίσχυση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, που συνεπάγεται μείωση διοχέτευσης στερεών αποβλήτων σε ΧΥΤΑ και άρα, εκτός από το περιβαλλοντικό όφελος, μείωση κόστους εναπόθεσης απορριμμάτων στην Φυλή, καθώς και έσοδα από την πώληση ανακυκλούμενων υλικών και κατ` επέκταση μείωση δημοτικών τελών. Η επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης τόσο χωροταξικά όσο και σε επίπεδο ανακυκλώσιμων υλικών. Η δημιουργία Μικρών Πράσινων Σημείων ανά πλατεία, καθώς και Κινητού Πράσινου Σημείου (βανάκι με υποδοχείς για πολλά ρεύματα που μετακινείται σε σχολεία, δρόμους, πλατείες και μπορεί να παρέχει και εκπαιδευτικές υπηρεσίες). Και τόσα άλλα που περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμά μας.»

Βύρωνας: Τόσο κοντά με την Αθήνα, μα τόσο διαφορετικός

Ο Βύρωνας δεν απέχει πολύ από τα στενά όρια της πρωτεύουσας. Ωστόσο, όπως μας λέει ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χαθεί η ταυτότητά του, δεν έχει παρασυρθεί από τα απρόσωπα χαρακτηριστικά της μεγαλούπολης.

«Ο αρχικός συνοικισμός του Βύρωνα γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες μίας εθνικής καταστροφής από ανθρώπους που είχαν χάσει σχεδόν τα πάντα και μόχθησαν πολύ για να δημιουργήσουν μία νέα πόλη. Μία πόλη που έχει το μοναδικό προνόμιο να φέρει το όνομα ενός ποιητή-επαναστάτη και υπήρξε στη συνέχεια πρωτοπόρα σ` όλους τους αγώνες και την αντίσταση. Έχει λοιπόν ξεχωριστή σημασία για την κατανόηση της εξέλιξης του Δήμου μας το κομμάτι εκείνο της πόλης που αποτελεί τον πυρήνα του αρχικού συνοικισμού, περιέχει τα εναπομείναντα – λίγα δυστυχώς – κτίσματα εκείνης της εποχής και συνδέεται περισσότερο από κάθε άλλο με την σύντομη προς το παρόν ιστορία της πόλης που γεννήθηκα και αγαπώ.

Παρότι οι γειτονιές που γειτνιάζουν με την Αθήνα τείνουν όλο και περισσότερο, ιδίως πολεοδομικά, να προσομοιάζουν στην Αθήνα και να χάνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, ο Βύρωνας ακόμη διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την δική του ταυτότητα. Έχει ακόμη γειτονιές με πιο ανθρώπινο πρόσωπο και ζωντανή την μνήμη αγώνων και παραδόσεων. Το βασικότερο δε είναι ότι έχει ανθρώπους που σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν αλλοτριωθεί ακόμη στον βαθμό που αυτό έχει συμβεί στην πόλη της Αθήνας. Εάν καταφέρει μία πόλη που βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και στους πρόποδες του Υμηττού, να κρατήσει την ταυτότητά της και να διατηρήσει ζωντανές τις σχέσεις μεταξύ των κατοίκων της, τότε η εγγύτητα με την πόλη της Αθήνας μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα».

Βύρωνας: η πόλη ορμητήριο

«Χωρίς να θέλω να μπω σε ονοματολογία, γιατί κινδυνεύω να ξεχάσω και να αδικήσω πολλούς, θέλω να σημειώσω ότι ο Βύρωνας έχει αναδείξει σπουδαίους ανθρώπους του πνεύματος (διεθνούς φήμης καθηγητές πανεπιστημίου, λογοτέχνες – συγγραφείς), καλλιτέχνες (ηθοποιούς, τραγουδιστές, συνθέτες), αθλητές και επιστήμονες. Άρα στην τοπική κοινωνία μας υπάρχουν δυνάμεις ικανές να δημιουργήσουν τιμώντας με την επιτυχία τους και την πόλη που γεννήθηκαν και γαλουχήθηκαν.

Δυστυχώς, όμως όλοι αυτοί κατόρθωσαν σπουδαία πράγματα ο καθένας μόνος του χωρίς την στήριξη του δήμου ή κάποιου επίσημου φορέα. Ο Δήμος ήταν πάντα απών σε κάθε προσπάθεια νέου ανθρώπου να δημιουργήσει. Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε στην διαδικασία ανάδειξης νέων ανθρώπων, να τους ενισχύσουμε στα πρώτα τους βήματα, να τους παράσχουμε χώρους για να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους (π.χ. να παράσχουμε χώρο σε νέους καλλιτέχνες για τις πρόβες τους κλπ). Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο νομίζω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε».

Η εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και η επόμενη ημέρα στον δήμο

Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος δεν συνηθίζει να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις ή χωρίς να υπολογίζει και τις δύο όψεις του νομίσματος. Είναι έτοιμος και για μία μάχιμη, διαφορετική θητεία δημάρχου.

«Προσβλέπω σε μία θητεία κατά την οποία η πόλη μας θα αρχίζει να αλλάζει πρόσωπο και να γίνεται, όπως προανέφερα, μία πόλη που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς σ` αυτήν. Και για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται σκληρή δουλειά από την πρώτη ημέρα, αξιοποίηση όλων των έντιμων και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και σύγκρουση με ό,τι μας πληγώνει και μας κρατά καθηλωμένους στο χθες, καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους του δήμου και προπάντων μία δημοτική αρχή που έχει όραμα και στρατηγικό σχέδιο με επίκεντρο τον άνθρωπο, ξέρει να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία και βρίσκεται καθημερινά και με συνέπεια δίπλα στον πολίτη.

Σ` αυτό το πλαίσιο ως δήμαρχος πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα θα έχω την άσκηση των καθηκόντων μου και, ιδίως, την καθημερινή παρουσία μου στην πόλη για την καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων και την επαφή με τους συνδημότες μου και την σθεναρά διεκδικητική εκπροσώπηση της πόλης και των πολιτών της απέναντι στην κεντρική εξουσία, ακόμη και αν τυπικά δεν έχει αρμοδιότητα για κάτι ο δήμος.

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά καθ` όλη την διάρκεια της πενταετίας από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές υπήρξαμε πάντοτε παρόντες στην πόλη μας καταθέτοντας προτάσεις και ερωτήσεις στην δημοτική αρχή, συμβάλλοντας στην εξεύρεση λύσεων των πολιτών και στεκόμενοι δίπλα τους συνεχώς.

Αυτή η συνεπής στάση μας, η προγραμματική μας επάρκεια, το γεγονός ότι διαθέτουμε και το σχέδιο και τις γνώσεις και τους ανθρώπους για να βγάλουμε την πόλη μας από το τέλμα αναγνωρίζονται πλέον καθημερινά από τους συμπολίτες μας σε κάθε επαφή που έχω μαζί τους. Είμαι, λοιπόν, πεπεισμένος ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα συσπειρώσουμε τελικά την πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα λάβουμε ισχυρή εντολή διοίκησης και αλλαγής του δήμου μας»

Ροή Ειδήσεων

18/04/2024 | 22:26

Τζόκερ κλήρωση 2742: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

18/04/2024 | 22:21

Ξεσπά ο Γιώργος Λάγιος για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Ποια είναι η ανακρίβεια στη δήλωση του;»

18/04/2024 | 22:00

Απόστολος Ρουβάς: Η σπάνια φωτογραφία με τον επτά μηνών γιο του
kyriaki 3 1024x575

18/04/2024 | 21:44

«Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν τη θυγατέρα μου» – Η μήνυση που κατάθεσε ο πατέρας της Κυριακής κατά των αστυνομικών

18/04/2024 | 21:11

Μιχάλης Ρακιντζής για Σοφία Αρβανίτη: Δεν ξέρει ο κόσμος αν τα είχαμε, μπορεί και να μην τα είχαμε

18/04/2024 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια καίει τους πολίτες
screenshot 6

18/04/2024 | 20:32

Μπέσσυ Μάλφα: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελός μου, τον λατρεύω»

18/04/2024 | 20:19

Κόλαφος η Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν ήθελα να προφέρω το όνομα της Ελένης Μενεγάκη, με όλο τον σεβασμό»

18/04/2024 | 19:59

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «τρολάρει» τον Κασσελάκη: Μαθαίνω ότι στη βάπτιση του Αλέξη Χαρίτση σχηματίστηκε δρεπάνι και σφυρί
vroutsis

18/04/2024 | 19:53

Γιάννης Βρούτσης: «Να λογοδοτήσουν όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ»

18/04/2024 | 19:36

Πέθανε ο Dickey Betts, κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Allman Brothers

18/04/2024 | 18:56

Άση Μπήλιου για Ελένη Μενεγάκη: «Το σύμπαν την καλεί να κάνει κάτι διαφορετικό»
ellaktor (1)

18/04/2024 | 18:42

Ελλάκτωρ: Σε ρεκόρ 10ετίας τα κέρδη του Ομίλου το 2023

18/04/2024 | 18:27

Άγιοι Ανάργυροι: Η άφιξη του δολοφόνου της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα

18/04/2024 | 18:11

Φθιώτιδα: Έπεσε τμήμα ψευδοροφής στο Λύκειο Δομοκού
kyriaki 3 1024x575
«Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν τη θυγατέρα μου» – Η μήνυση που κατάθεσε ο πατέρας της Κυριακής κατά των αστυνομικών
athina volta 180424
4+1 πεζόδρομοι για απολαυστικές βόλτες στο κέντρο
8 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η ΕΕ έχει αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή – 7 στους 10 ότι η χώρα ωφελήθηκε από την ένταξη στην ΕΕ
romario 170424
Ο Ρομάριο επιστρέφει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
screenshot 17
Βούλα Πατουλίδου: «Ήταν βάρος για το παιδί μου το ότι ήμουν η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης»
screenshot 22
Η σπάνια αναφορά του Αιμίλιου Χειλάκη στην περιπέτεια υγείας του – «Είχα έναν καλοήθη όγκο στο κρανίο»