Αθήνα

 

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 21
Ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε για Αλεξάνδρου – Τούνη: «Είναι χυδαίο, είναι άνανδρο»

ΕΛΛΑΔΑ

Διασώστες Ικαρίας: Βρέθηκε στη χαράδρα, καταπλακωμένη από μια πέτρα – Φορούσε το μαγιό της από μέσα

Οι εθελοντές διασώστες που βοήθησαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της 34χρονης αστροφυσικού αναφέρουν πως έφτασαν ύστερα από τρεις ημέρες ερευνών, να εντοπίσουν σε μια χαράδρα βάθους 4 μέτρων περίπου 1.500 μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, ενώ είχε καταπλακωθεί από έναν βράχο.

[inline_article order=”1″]

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΠΟΜΕΑ:

«Εντοπίστηκε χθες (7/8/19) το απόγευμα νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός που εξαφανίστηκε στην Ικαρία, η άτυχη Νάταλι Χρίστοφερ μετά από έρευνες που πραγματοποιούνταν για εντοπισμό της.

Η άτυχη Νάταλι εντοπίστηκε σε μία χαράδρα σε δύσβατη περιοχή, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το ξενοδοχείο που διέμενε, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ διασώστες και πυροσβέστες που συνέβαλαν αποφασιστικά στις έρευνες.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 35χρονης είναι δύσβατο όπως και φαίνεται από τις φωτογραφίες, σε μια χαράδρα με βάθος 3 με 4 μέτρα, καταπλακωμένη από μια πέτρα!!

Στην άτυχη γυναίκα βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο με σπασμένη την οθόνη επάνω της και φορούσε από μέσα μαγιό, αυτό δείχνει ότι είχε σκοπό να πάει μετά την πεζοπορία/τρέξιμο για κολύμπι όπως άλλωστε και συνηθίζετε από αθλητές τριάθλου.

Το χρονικό της εξαφάνισης και των ερευνών ανεύρεσης της αστροφυσικού

Η 35χρονη Natalie Christopher, αστροφυσικός , πήγε στην Ικαρία- στην περιοχή Κεραμέ- με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσουν τη Δευτέρα (5/8) για την Κύπρο μέσω Αθήνας κατά τις 17.00μ.μ.

Ο σύντροφος υποστήριξε την πρώτη στιγμή ότι το πρωί της Δευτέρας (5/8) όταν ξύπνησε κατά τις 09.30π.μ της τηλεφώνησε κατά τις 10.30 – 11.00π.μ γιατί έλειπε, στην τελευταία τους συνομιλία – σύμφωνα με τον Κύπριο σύντροφό της – η Natalie ανέφερε πως είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα, όμως, περνούσε και η 34χρονη δεν επέστρεφε. Έτσι ο σύντροφός της υποστηρίζει πως προσπάθησε ξανά να μιλήσει μαζί της, ωστόσο, η ίδια δεν απαντούσε για αυτό δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Από τις 15.00 εθελοντές διασώστες και πυροσβέστες οργανωθήκαν και άρχισαν την επιχείρηση ερευνάς στην περιοχή, η οποια δεν σταμάτησε καθόλου την διάρκεια της ημέρας έως αργά την νύχτα καθημερινά.

Επιχείρησαν πεζοπόρα τμήματα εθελοντών (δασοπυροσβεστών, διασωστών) και επαγγελματιών διασωστών (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, αστυνομία), σηκώθηκε την ιδία στιγμή ένα Souper Pouma μετά από την κλήση που έκανε ο διοικητής της αστυνομίας του τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, ήρθε η EMAK με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, το λιμενικό Αγίου Κηρύκου Ικαρίας δυστυχώς δεν μπόρεσε να συνδράμει τις πρώτες ημέρες στην έρευνα καθώς το σκάφος ήταν έκτος θάλασσας για θέματα συντήρησης, επίσης εθελοντής πολίτης της περιοχής βοηθούσε με το ατομικό drone στην έρευνα μετά από έκλυση των εθελοντών.

Από το βράδυ της Τρίτης είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε η αστυνομία, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Η ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος μετά από κλήση που έκανε ο πρόεδρος των διασωστών Ικαρίας Χριστόδουλου Μιχαήλ προσφέρθηκε να συνδράμει με 50 έως 100 άτομα πιστοποιημένους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες για τέτοιες περιπτώσεις, είχε κανονιστεί να έρθουν άτομα με επαγγελματικά Drone, φουσκωτό σκάφος για την θαλάσσια έρευνα, οχήματα 4χ4, ειδικά μικρά οχήματα (γουρούνες) για ανώμαλο δρόμο. Επίσης στις 08/08/19 το πρωί θα γινόταν υποθαλάσσια έρευνα από την ομάδα υγρού στοιχειού της ΕΠΟΜΕΑ Ικαρίας ( Επίλεκτοι διασώστες ειδικών αποστολών) με βοήθεια του καταδυτικού κέντρου της περιοχής Αγίου Κηρύκου του Γεώργιου Ράπτη.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κουντουμάς είχε προσφέρει την αίθουσα που είναι πλησίον του κλιμακίου της πυροσβεστικής για την διαμονή όλων των εθελοντών αλλά παράλληλα θα λειτουργούσε σαν επιχειρησιακό κέντρο των ομάδων εθελοντών πυροσβεστών και επίλεκτων διασωστών (ΕΠΟΜΕΑ) με επικεφαλής Χριστοδούλου Μιχαήλ και Κωνσταντίνο Μαρκάκη.

Επιχειρηματίες του νησιού είχαν προσφέρει, νερά και τρόφιμα για τους διασώστες καθόλου την διάρκεια των ημερών που θα γινόταν η ερεύνα μετά από την κλίσει των δυο επικεφαλείς των ομάδων εθελοντών.

Οι επιχειρηματίες από τον Άγιο Κήρυκο ήταν κ. Μενέγκης Γιώργος & Αργυρό, ο Πούλος Σαφός, ο κ Μωραίτης Ξένος, από τον Εύδηλο Ανταράκης Ανδρέας, από τον Αυλάκι ο κ.Γενούζος Νικόλαος.

Οι αστυνομικές Αρχές του νησιού φέρονται να εντόπισαν κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του ζευγαριού, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν το αίμα που βρέθηκε οφείλεται σε φυσικά αίτια ή σε κάποιο χτύπημα. Σύμφωνα με τον σύντροφό της, το πρωί εκείνης της ημέρας είχε ανοίξει η μύτη της 34χρονης.

Η σορός της άτυχης γυναίκας παρέμεινε στο σημείο του συμβάντος κατά την διάρκεια της νύχτας με φύλαξη αστυνομικών, αναμένεται ο ιατροδικαστής για να ολοκληρωθεί η έρευνα καθώς και οι συνθήκες θανάτου».

Ροή Ειδήσεων

screenshot 19

28/03/2024 | 21:23

ΚΚΕ για παραιτήσεις υπουργών: Αδιαμφισβήτητες οι σχέσεις της κυβέρνησης με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

28/03/2024 | 21:12

Δημήτρης Κόκοτας: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα

28/03/2024 | 20:57

Καιρός αύριο Παρασευή: Ανοιξιάτικος σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου
6167307

28/03/2024 | 20:51

Αλέξης Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής – Ο Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί

28/03/2024 | 20:40

ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Καλή τύχη στους επόμενους…

28/03/2024 | 20:34

Συγκλονίζει η Ρίτα Αντωνοπούλου για τον Θάνο Μικρούτσικο: «Με έπιασαν τα κλάματα, δεν είπε τίποτα, απλά με αγκάλιασε»
screenshot 14

28/03/2024 | 20:22

Θοδωρής Αθερίδης: «Aντιμετωπίζω με πανικό τις κρίσεις μου, προσπαθώ να ενώσω την ψυχή με το μυαλό»

28/03/2024 | 20:14

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν κωφάλαλη για κλοπή και δεν έβρισκαν διερμηνέα νοηματικής για την απολογία της

28/03/2024 | 19:53

Παραιτήθηκαν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου – Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
screenshot 13

28/03/2024 | 19:47

Στην εντατική ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Υπέστη έμφραγμα – Nοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς

28/03/2024 | 19:43

ΕΛΑΣ: 30 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση σε Κυψέλη και Πεδίο του Άρεως

28/03/2024 | 19:19

Πίτσα Παπαδοπούλου: «Δεν αγαπάω τη δουλειά, ακόμα είμαι τρομαγμένη»
6167311

28/03/2024 | 18:59

Χαρίτσης: Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης – Ανεπίτρεπτη και αντιθεσμική η συμπεριφορά του

28/03/2024 | 18:42

Ιωάννα Ασημακοπούλου: Μου έχει τύχει ζηλιάρης σύντροφος που μου το έλεγε μετά από καιρό, ήταν τοξικό

28/03/2024 | 18:37

Θεσσαλονίκη: Οδηγός λεωφορείου έκλεισε τις πόρτες για να πιαστεί «πορτοφολού»
antonis remos ekklisia
Αντώνης Ρέμος: «Εξαφάνισαν» την εκκλησία από την υπερπολυτελή βίλα του στη Μύκονο
ncr ss80 series
Τράπεζες: Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα
peripoliko 3
Χαλκίδα: 12χρονη καταγγέλλει τη μητέρα και τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της
screenshot 1
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 28 Μαρτίου
alepoxori 270324
Αλεποχώρι: Μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος για το Σχίνο