HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτές τις Άγιες Μέρες ο Τύρναβος έχει μια ομορφιά…

Αυτές τις Άγιες Μέρες ο Τύρναβος έχει μια ομορφιά…

Αυτές τις Άγιες μέρες που το Θείο Δράμα μελαγχολεί όλον τον κόσμο, ο Τύρναβος και όχι μόνο αποκτά μια ομορφιά. Αρκεί μια βόλτα με ανοιχτές καρδιές για να την δεις. 

Τα σπίτια με την επιμέλεια των νοικοκυρών έχουν μια αίγλη, το καθάρισμα ξεκίνησε εδώ και πολλές μέρες και πλέον είναι έτοιμα με όμορφες μυρωδιές από τα ανθισμένα λουλούδια, τα κουλούρια και τα τσουρέκια, να πλημμυρίζουν τις γειτονιές.

Ο καιρός ανοιξιάτικος και όλοι ετοιμάζονται για την μεγάλη στιγμή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση του Κυρίου. Όμως η ομορφιά δεν αντλείται από αυτά μόνο. Η επιστροφή των παιδιών είτε αυτά σπουδάζουν, είτε ζουν στις μεγάλες πόλεις είναι που ομορφαίνουν τον τόπο.

Ο Τύρναβος γέμισε με κόσμο, με παιδιά που πλέον έγιναν ενήλικες και έχουν φέρει τα δικά τους παιδιά. Φίλους και οικογένειες που ξαναέσμιξαν με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου. Σπίτια που γεμίζουν με χαμόγελα και ετοιμάζονται για την Κυριακή του Πάσχα. Όλοι μαζί, ολόκληρες γειτονιές θα ψήσουν σαν να είναι μεγάλες οικογένειες και θα ευχηθούν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.

Αυτό που δημιουργεί την εικόνα αυτή και τη διαφορά από τον υπόλοιπο χρόνο, είναι η Άνοιξη. Τα Χριστούγεννα ο κόσμος βρίσκεται στα σπίτια του, πιο ζεστά και πιο γαλήνια. Το καλοκαίρι η πόλη αδειάζει. Το Πάσχα όμως, όλος ο κόσμος γίνεται μια τεράστια οικογένεια. Οι εκκλησίες γεμίζουν και όλοι μαζί ζούμε το Θείο Δράμα περιμένοντας την κορύφωση του.

Ας περάσουμε όμορφα λοιπόν άλλο ένα Πάσχα, ας ανοίξουμε τις καρδιές μας για να δούμε αυτήν την ομορφιά και με υγεία και χαρά ας ευχηθούμε ο καθένας να βιώσει την δική του Ανάσταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.