Επίδαυρος: Πανέμορφο μνημείο πολιτισμού

Θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία πολιτισμού στον πλανήτη, με κορυφαίους καλλιτέχνες να έχουν ήδη βρεθεί ή να ονειρεύονται να βρεθούν σε μια τοποθεσία που δόξασε το ανθρώπινο πνεύμα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Η Επίδαυρος είναι πανέμορφη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τις καταπράσινες εκτάσεις εξαιτίας των πεύκων, των ελαιώνων και των πορτοκαλεώνων στο πλάι των δρόμων, όμως το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, είναι αυτό που δίνει το ξεχωριστό στίγμα της περιοχής.

Φωτογραφίες: Jack Productions – Αρχείο Ελληνικού Φεστιβάλ – Εύη Φυλακτού

Τότε που εκεί συρρέουν άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου και φυσικά της χώρας μας, για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της παρακολούθησης μιας θεατρικής παράστασης σε ένα μέρος όπου ο πολιτισμός δοξάστηκε, περί τους 25 αιώνες νωρίτερα.


Όμορφες τοποθεσίες, όμορφες παραλίες…
Δεν είναι μόνο η “Μεγάλη” και η “Μικρή” Επίδαυρος που αξίζει να δει όποιος βρεθεί στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η τοποθεσία είναι συνολικά πολύ όμορφη, με το χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου να κλέβει τις εντυπώσεις. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Άκρο, η παραθαλάσσια Παλαιά Επίδαυρος συνδυάζει το πράσινο των ορεινών περιοχών, με τις μικρές και ως επί το πλείστον ήσυχες παραλίες. Μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι είναι σίγουρα χαλαρωτική, ενώ στην Παραλία του χωριού υπάρχουν πολυάριθμα ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφετέριες. Μάλιστα, το Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, βρίσκεται ουσιαστικά εντός του χωριού και η πρόσβαση σε αυτό είναι εφικτή και περπατώντας, ανάμεσα σε πολύ όμορφες εκτάσεις γεμάτες πορτοκαλιές.

Ακόμη, μια επίσκεψη στη Νέα Επίδαυρο αξίζει τον κόπο, ενώ έχοντας ως βάση μια από τις δυο προαναφερθείσες τοποθεσίες, ενδείκνυνται και οι μικρές εκδρομές στη γύρω περιοχή. Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που απέχει περί τα 20 λεπτά με αυτοκίνητο, αποτελεί προορισμό “Must”, ενώ σε απόσταση μικρότερη της μίας ώρας με αυτοκίνητο, βρίσκονται το Ναύπλιο, το Άργος και οι Μυκήνες, ο αρχαιολογικός χώρος των οποίων δένει ιδανικά με το πνεύμα της Επιδαύρου! Πάντως, η περιοχή δε στερείται παραλιών, αφού στην Παλαιά Επίδαυρο υπάρχει το δημοφιλές Γιαλάσι, καθώς και μια μικρή παραλία με βότσαλο μέσα στο χωριό, που συνίσταται περισσότερο για άτομα που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους υπό συνθήκες μεγάλης ηρεμίας.

Όπως είναι λογικό, τουριστικά η περιοχή της Επιδαύρου βασίζεται στα δύο Αρχαία Θέατρα και στις παραστάσεις που αυτά φιλοξενούν, όμως τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται και άλλοι τομείς, κάτι που φαίνεται και από τις ετήσιες εκδηλώσεις εκθέσεων προϊόντων των τοπικών συνεταιρισμών, ή από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι η διοργάνωση πεζοποριών, αιωροπτερισμού ή ποδηλασίας.

Φεστιβάλ Επιδαύρου
Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 1938, όταν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ακούστηκε για πρώτη φορά μετά την αρχαιότητα, ο λόγος των τραγικών μας ποιητών. Το Εθνικό Θέατρο παρουσίαζε υπό το φως του δειλινού, ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος, την “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ροντήρη και με την Κατίνα Παξινού στον ομώνυμο ρόλο. Χρειάστηκε να περάσουν επιπλέον 17 χρόνια, για να φτάσουμε στην Επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου, με την “Εκάβη” σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και από τότε, το “ωραιότερο θέατρο του κόσμου” όπως έχει χαρακτηριστεί, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές.

Από το 2006 μάλιστα, η Διεύθυνση του Φεστιβάλ ακολούθησε μια πολιτική “να γίνει η Επίδαυρος πιο διεθνής”, φιλοξενώντας επί σκηνής διάσημους καλλιτέχνες και οργανώνοντας συμπαραγωγές με σημαντικά φεστιβάλ και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς. Δεν είναι λίγες οι φορές, που κορυφαίοι καλλιτέχνες της παγκόσμιας σκηνής, όπως πρόσφατα ο Κέβιν Σπέισι ή ο Ίθαν Χωκ, καταφτάνουν στη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν ένα όνειρό τους. Να γίνουν και αυτοί κομμάτι μιας ιστορίας που φέρνει τους αιώνες κοντά και τους κάνει να συνομιλούν μεταξύ τους σε μια κοινή, αξεπέραστη γλώσσα. Στη γλώσσα της τέχνης!

Πρόσβαση
Η Παλαιά Επίδαυρος, απέχει από την Αθήνα περίπου 125 χιλιόμετρα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, βρίσκεται περίπου 20 λεπτά μακρύτερα, με κατεύθυνση προς Ναύπλιο, κοντά στο χωριό Λυγουριό . Η πιο εύκολη πρόσβαση είναι με αυτοκίνητο, ακολουθώντας την Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, μέχρι το ύψος του Λουτρακίου. Έπειτα, βγαίνοντας από την Εθνικό Οδό και ακολουθώντας τις πινακίδες προς Επίδαυρο, χρειάζεται περίπου μία ώρα προτού φτάσουμε στο χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]