Καστανιά Κορινθίας: Για αποδράσεις-express

Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, καθώς και από άλλα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και η Κόρινθος, καθιστά την Καστανιά σε ιδανική πρόταση είτε για Σαββατοκύριακο, είτε ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Όσοι αναζητούν έναν ορεινό προορισμό που θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη φύση, θα βρουν στην Καστανιά αυτό που ψάχνουν.

Φωτογραφίες: Νώντας Δουζίνας, Θωμάς Ευθυμίου

Καστανιά
Το μεγάλο υψόμετρο συνδυάζεται με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από τη σεζόν που θα επισκεφθεί κάποιος την περιοχή. Κατά το φθινόπωρο και την άνοιξη η φύση φοράει τα… καταπράσινά της, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες το χιόνι, που συχνά καλύπτει την περιοχή, δίνει το δικό του χρώμα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Καστανιάς ήταν 107 κάτοικοι, ενώ μαζί με δύο κοντινούς οικισμούς (Καρτέρι, Μικρός Μαχαλάς) ξεπερνούσε οριακά τους 200. Όσοι ζουν στο χωριό απασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ πρόσφατα έχει αρχίσει να υφίσταται και μια ήπια τουριστική ανάπτυξη.


Χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων στο βουνό Ζήρεια, η Καστανιά περιβάλλεται από πεύκα και έλατα, που δημιουργούν ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο. Βέβαια, η ονομασία της προδίδει το κύριο φυσικό χαρακτηριστικό της, που ήταν ένα δάσος με καστανιές. Το συγκεκριμένο δάσος προσέφερε σημαντική οικονομική βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, με αποτέλεσμα εκείνοι να εισέλθουν δυναμικά στον αγώνα της ελληνικής απελευθέρωσης. Δυστυχώς, το καταστράφηκε το 1825, χωρίς ο λόγος να είναι σαφής, καθώς μία άποψη υποστηρίζει πως υπεύθυνος για αυτό ήταν ο στρατός των Τούρκων και μία δεύτερη, πως η καταστροφή οφείλεται σε ενδοοικογενειακή διαμάχη μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες της περιοχής. Όπως και να ‘χει, το εν λόγω δάσος δεν υπάρχει εδώ και σχεδόν 200 χρόνια και το μόνο που έχει μείνει να το θυμίζει, είναι η ονομασία του χωριού. Όσοι ταξιδέψουν στην Καστανιά, θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν με περπάτημα στη φύση, ενώ επίκεντρό της είναι η πλατεία μπροστά από την Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου.

Μπορεί η Καστανιά να είναι ένας μικρός τόπος, ωστόσο εκτός από χαλάρωση, προσφέρεται και ως ορμητήριο για κοντινές εκδρομές. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται η φημισμένη Λίμνη της Στυμφαλίας και το καλαίσθητο Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, που χτίστηκε πολύ κοντά στο χωριό και τη λίμνη Στυμφαλία, πρόσφατα. Ακόμη, ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που μπορεί να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης, είναι η Γκούρα και η Λίμνη Δόξα.

Στυμφαλία
Ένα κεντρικό σημείο της Ορεινής Κορινθίας, με σημαντικό μάλιστα πολιτιστικό ενδιαφέρον, είναι η Στυμφαλία, που απέχει από την Καστανιά περί τα 13 χιλιόμετρα. Ο πρώτος που κατοίκησε εκεί κατά την αρχαιότητα ήταν ο Στύμφαλος και έτσι, η περιοχή πήρε την ονομασία που έφτασε ως τις μέρες μας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στη λίμνη της περιοχής κατοικούσαν οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, ανθρωποφάγα πουλιά τα οποία σκότωσε ο Ηρακλής πραγματοποιώντας τον 6ο άθλο του. Σήμερα, αποτελεί έναν υδροβιότοπο που είναι καλυμμένος με βλάστηση και φιλοξενεί αρκετά είδη πουλιών, φυτών και ζώων. Φυσικά, η λίμνη έχει υπάρξει ο καταλύτης και για την οικονομία της περιοχής, καθώς τα νερά της βοήθησαν στην ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Από την περιοχή της Στυμφαλίας, υπάρχει πρόσβαση μέσω καλού δρόμου και προς τη Νεμέα, με το τοπίο να διαφοροποιείται σε σύγκριση με την Καστανιά, αφού χαρακτηρίζεται από πολλά κλήματα. Ιδιαίτερη σημασία για την πειοχή έχει και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, που δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. Ο στόχος του Μουσείου είναι διττός και αφορά στην ενημέρωση των επισκεπτών αφενός για την ιστορία και καθημερινότητα της περιοχής και αφετέρου, για το οικοσύστημα της λίμνης και τη μεγάλη ποικιλία σε φυτά, πτηνά και ζώα.

Γκούρα
Κεφαλοχώρι που απέχει επίσης 13 χιλιόμετρα από την Καστανιά και βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων. Χτισμένο αμφιθεατρικά στο δυτικό μέρος του όρους Ζήρεια, έχει όμορφη θέα προς το οροπέδιο του Φενεού. Ο προσεγμένος οικισμός διαθέτει πολλά όμορφα πέτρινα κτίσματα, με αποκορύφωμα την επιβλητική πέτρινη εκκλησία στην κεντρική πλατεία. Χαρακτηρίζεται από τα διατηρημένα αρχοντικά του 19ου αιώνα, που μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική εκείνης της εποχής. Στο χωριό έχουν αναπτυχθεί αρκετές ξενοδοχειακές υποδομές και μονάδες εστίασης, προσφέροντας ένα πλήρες “πακέτο” απόδρασης, με έμφαση φυσικά στην τοπική παράδοση. Ακόμη, η Γκούρα μπορεί να αποτελέσει βάση για χειμερινές δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκεται εκτός από τον κάμπο του Φενεού, η Λίμνη Δόξα.

Λίμνη Δόξα
Ο λόγος για μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη, που έχει δημιουργηθεί σε υψόμετρο 900 μέτρων, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από την Αρχαία Φενεό. Η λίμνη αυτή έχει στηριχθεί στον ομώνυμο χείμαρρο και αποτελεί πόλο έλξης, αφού τα νερά της συνδυάζονται μαγευτικά, με έλατα και άλλα είδη δέντρων. Η Δόξα προσελκύει πολλούς επισκέπτες, ενώ αρκετοί από αυτούς συνηθίζουν να περπατούν κυκλικά γύρω της ή να κάνουν ποδηλασία. Τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητές, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εκεί και αγώνας τριάθλου. Στο κέντρο της λίμνης βρίσκεται τοεκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, που της προσφέρει ακόμη ένα στοιχείο διαφορετικότητας. Επιπλέον, πολύ κοντά βρίσκεται η Μονή του Αγίου Γεωργίου, η οποία πέραν του θρησκευτικού ενδιαφέροντος, προσφέρει και ένα από τα ομορφότερα σημεία θέασης της ορεινής περιοχής συνολικά.

Η Γκούρα και η Δόξα δεν είναι τα μόνα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος στον κάμπο του Φενεού, καθώς τα όμορφα τοπία συνδυάζονται με αρκετά ακόμη χωριά στην περιοχή. Από τα πιο πεδινά, όπως το Μεσινό, η Μοσιά και το Λούζι, έως τα πιο ορεινά όπως το Πανόραμα, ο Φενεός (Σιβίστα) ή το Στενό, όλα αυτά τα χωριά μαζί με τη Γκούρα, δημιουργούν έναν κύκλο γύρω από τον κάμπο του Φενεού, περιβάλλοντάς τον.

Εν κατακλείδι, η ευρύτερη περιοχή μπορεί να προσφέρει πολλές, και εξίσου ενδιαφέρουσες επιλογές για μια σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα. Αν κάποιος επιθυμεί να συνδυάσει τη χαλάρωση με επαναπροσδιορισμό της σχέσης του με τη φύση, τότε η Ορεινή Κορινθία γενικά και η Καστανιά ειδικά, συνθέτουν μια εξαιρετική πρόταση…

Πρόσβαση
Η Καστανιά απέχει από την Αθήνα 154 χιλιόμετρα, ενώ ο χρόνος της διαδρομής με αυτοκίνητο υπολογίζεται σε λίγο παραπάνω από 2 ώρες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το χωριό έχει ίδια απόσταση και από την Πάτρα, όντας η κορυφή ενός νοητού ισοσκελούς τριγώνου που σχηματίζεται από τις 3 αυτές περιοχές. Επιπλέον, η Καστανιά απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από την Κόρινθο, ενώ η πιο κοντινή πόλη απέχει 50 χιλιόμετρα και είναι το Κιάτο, πρωτεύουσα του Δήμου Σικυωνίων. Πιο προφανές μέσο για τα ταξίδι είναι το αυτοκίνητο, ενώ πιο λογική πρόσβαση είναι εκείνη μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών. Στο ύψος του Κιάτου ολοκληρώνεται η διαδρομή στην Εθνική Οδό και ξεκινά μια πιο ορεινή, αλλά σαφώς πιο όμορφη, με κατεύθυνση προς Καστανιά. Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πρόσβασης στο χωριό, όπως από Καλάβρυτα ή Νεμέα, που ωστόσο είναι πιο δύσκολες και ταξιδιωτικού χαρακτήρα διαδρομές.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]