Λίμνες κοντά στην Αθήνα

Όσοι θεωρούν πως η φυσική ομορφιά στα πέριξ της Αθήνας περιορίζεται σε ορεινές, δασικές περιοχές ή σε κάποιες προσεγμένες παραλίες κάνουν λάθος, αφού υπάρχουν Λίμνες σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, που δημιουργούν τοπία εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Μπορεί οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες στην πόλη, να θεωρούν πως οι Λίμνες αποτελούν προνόμιο μόνο της ελληνικής επαρχίας, όμως η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Αν κάποιος επιθυμεί μια “υδάτινη απόδραση”, είναι βέβαιο πως σε χρονική απόσταση μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας, θα βρει αυτό που επιθυμεί. Ποιες είναι όμως αυτές οι λίμνες, που απέχουν περίπου 1 ώρα από την Αθήνα και είναι ικανές να δημιουργήσουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έχουμε συνηθίσει;

Λίμνη Μαραθώνα
Ο Μαραθώνας είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για μια από τις πρώτες ιστορικά μεγάλες μάχες της αρχαιότητας, όταν οι Έλληνες αντιστάθηκαν με επιτυχία στους Πέρσες, το 490 π.Χ. Εκτός από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει όμως, από το 1931 ο Μαραθώνας έχει ακόμη έναν λόγο να θεωρείται σημαντικός και να προσελκύει πολλούς επισκέπτες, σε όλη μάλιστα τη διάρκεια της χρονιάς. Ο λόγος αυτός είναι το Φράγμα του Μαραθώνα, που κατασκευάστηκε κατά την περίοδο 1926-1929 σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων από την ομώνυμη κωμόπολη, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε νερό, του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού της Αθήνας, λόγω της εισροής περισσότερων του 1 εκατομμυρίου προσφύγων, εξαιτίας της αρνητικής έκβασης του πολέμου στη Μικρά Ασία. Οι εργασίες για την κατασκευή του Φράγματος ολοκληρώθηκαν το 1931, με αποτέλεσμα από τότε να υπάρχει στην περιοχή και η Τεχνητή Λίμνη του Μαραθώνα, το νερό της οποίας εφοδίαζε αμιγώς την Αθήνα μέχρι το 1959, όταν λειτούργησε η σύνδεση με τη Λίμνη Υλίκη.


Η Λίμνη του Μαραθώνα έχει έκταση περίπου 2500 στρεμμάτων, ενώ το μέγιστο βάθος της είναι 54 μέτρα. Η κύρια πρόσβαση είναι από το Φράγμα, το οποίο μάλιστα όταν δημιουργήθηκε ήταν το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και συμβόλιζε πέραν της καθαρά πρακτικής του χρησιμότητας, την τάση της χώρας προς εκσυγχρονισμό. Υπολογίζεται, ότι κατά το 1932 η ποσότητα νερού που μεταφερόταν από τη Λίμνη στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι μέσω της σήραγγας του Μπογιατίου, ήταν 500 γαλόνια/δευτερόλεπτο, επίδοση εξαιρετική για την εποχή. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για το όμορφο φυσικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί, μια επίσκεψη στη Λίμνη του Μαραθώνα ενδείκνυται και είναι χαρακτηριστικό, πως η συγκεκριμένη τοποθεσία γεμίζει από κόσμο με κάθε ευκαιρία, κυρίως τις Κυριακές και κατά τις αργίες. Από κυκλοφοριακής άποψης, η ρύθμιση της κίνησης πάνω στο Φράγμα μέσω φαναριών αφού χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, έχει το δικό της ενδιαφέρον, κυρίως κατά τις ημέρες που η κίνηση δεν είναι μεγάλη, αφού κατά τις ημέρες της κοσμοσυρροής, η αναμονή μπορεί αναπόφευκτα να διαρκέσει πολλή ώρα. Η πρόσβαση γίνεται κυρίως μέσω Αγίου Στεφάνου Αττικής και από εκεί, ο ταξιδιώτης θα ακολουθήσει τις πινακίδες προς Μαραθώνα.

Η διαδρομή, θα τον οδηγήσει στο Φράγμα μέσα από ένα τοπίο που ευτυχώς έχει αρχίσει να πρασινίζει κάπως, μετά τις διόλου καλλωπιστικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών. Μια στάση για καφέ στο δημοφιλές κέντρο αναψυχής είναι ότι χρειάζεται, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να κατέβει από το Φράγμα στη Λίμνη και να περπατήσει στις όχθες της, σε ένα όμορφο τοπίο με θέα την Πάρνηθα και σε απόσταση περίπου 1 ώρας από το κέντρο της Αθήνας.

Λίμνη Βουλιαγμένης Αττικής
Κι όμως! Υπάρχει Λίμνη νοτιότερα του κέντρου της Αθήνας, λίγο πριν τη θάλασσα. Ο λόγος για τη Λίμνη της Βουλιαγμένης, η οποία είναι πολύ γνωστή κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι ουσιαστικά βρίσκεται εντός αστικού ιστού, ενώ παράλληλα το νερό της είναι υφάλμυρο, διαρκώς ανακυκλούμενο και ιαματικό, προσφέροντας έτσι ανακούφιση σε άτομα με μυοσκελετικές, δερματικές ή γυναικολογικές παθήσεις. Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται την καθιστά σε δημοφιλή προορισμό και για άτομα που επιδιώκουν απλά μια βόλτα, ενώ το τοπίο της κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι. Η Λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται στο νότιο άκρο του Υμηττού, ενώ τα νερά της προέρχονται σύμφωνα με τους υπολογισμούς από βάθος 50-100 μέτρων, τη στιγμή που η θερμοκρασία τους είναι μεταξύ 22°C και 29°C. Το υψόμετρό της είναι μόλις μισό μέτρο μεγαλύτερο από εκείνο της θαλασσινής επιφάνειας, ενώ έχει ενταχθεί στις περιοχές Natura 2000.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η λίμνη δημιουργήθηκε πριν από περίπου 2000 χρόνια, όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής ενός μεγάλου υπόγειου σπηλαίου που υπήρχε εκεί και στο εσωτερικό του οποίου έρρεαν νερά υψηλής θερμοκρασίας. Η κατάρρευση του τμήματος της οροφής, οδήγησε στην εμφάνιση και επί της ουσίας, στη δημιουργία της λίμνης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το μήκος του σπηλαίου, το οποίο περιλαμβάνει εντός του 14 σήραγγες, είναι 3.123 μέτρα. Η Λίμνη της Βουλιαγμένης έχει και φυσιοδιφικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν κατοικούν ένα είδος θαλάσσιας ανεμώνης και τα ψάρια Garra Rufa, που ζουν μόνο στη συγκεκριμένη Λίμνη, με τα δεύτερα να έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν από το δέρμα νεκρά κύτταρα, προσφέροντας ταυτόχρονα αναζωογόνηση στον οργανισμό. Ακόμη, υπάρχουν επιπλέον έμβια είδη οργανισμών, τα οποία μάλιστα βοηθούν στη φυσική ισορροπία, αφού καθαρίζουν με την παρουσία τους το νερό από μικρόβια και οργανικές ενώσεις που δεν είναι χρήσιμες. Η Λίμνη της Βουλιαγμένης παρέχει όλες τις ανέσεις, αφού προσφέρεται για κολύμβηση στα ιαματικά νερά, με την παρουσία μάλιστα ναυαγοσώστη, ιατρού και με εξαιρετικές υποδομές που λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ παράλληλα όποιος δε θέλει να “βουτήξει”, μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο σπάνιος αυτός συνδυασμός φύσης και αστικού περιβάλλοντος, χρησιμοποιείται συχνά για συναυλίες και πολιτιστικές δραστηριότητες, αφού είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα, ή περίπου 45 λεπτά λόγω της κίνησης στην Αθήνα, από το κέντρο της πόλης!
Πληροφορίες-εισιτήρια: www.limnivouliagmenis.gr

Λίμνη Μπελέτσι
Πόσοι από εσάς γνωρίζατε πως υπάρχει τεχνητή λίμνη, που δημιουργήθηκε κατά τη δεκαετία του ’70, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας και πλέον αποτελεί βιότοπο για αρκετά είδη ζώων, έχοντας αλλάξει τη φυσιολογία ολόκληρης της περιοχής; Επειδή είναι διαπιστωμένο πως αρκετοί από τους αναγνώστες δε θα το γνωρίζετε, σας ενημερώνουμε σχετικά! Πρόκειται για τη Λίμνη Μπελέτσι (ονομασία που προέρχεται από κοντινή κορυφή) που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, η οποία ανήκει στην Κοινότητα Αφιδνών. Μια άλλη ονομασία της Λίμνης είναι Κιθάρα, λόγω του σχήματός της, που θυμίζει το πασίγνωστο μουσικό όργανο. Μετά την κατασκευή της κατά τη δεκαετία του ’70, άλλαξε όλη η μορφολογία της περιοχής, όμως η Λίμνη ήταν απαραίτητη αφού κατά την περίοδο σχηματισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας που πλέον αποτελείται από πολλές μονοκατοικίες με μόνιμους μάλιστα κατοίκους, υποδέχθηκε τα νερά της πηγής που βρίσκεται βορειότερα και τα όμβρια ύδατα από το λόφο που βρίσκεται εκεί κοντά. Το εμβαδόν της είναι περίπου 7000 τ.μ., το μέγιστο βάθος της είναι 9 μέτρα και η μέγιστη διάμετρος είναι περίπου 130 μέτρα.

Μάλιστα, η δημιουργία της δεν ήταν μόνο σωτήρια για τους λόγους που αναφέραμε, αλλά έμελλε να αποτελέσει σημαντικό υδροβιότοπο της Αττικής, αφού πια αποτελεί σπίτι για αποδημητικά πουλιά, πάπιες, κύκνους, χελώνες, ψάρια, ενώ έχει φιλοξενήσει μέχρι και ελάφια. Είναι δεδομένο, ότι ο συνδυασμός πευκοδάσους, πλατανιών και βελανιδιών με τη Λίμνη Μπελέτσι, σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση των περίπου 30 χιλιομέτρων και 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας, θα αποζημιώσει όσους επιδιώξουν να κάνουν μια διαφορετική βόλτα στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας. Η πρόσβαση γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι μέσω Βαρυμπόμπης και από τη διαδρομή από Βασιλικά Κτήματα προς Μαλακάσα. Μετά τις Ταβέρνες και τη μεγάλη ευθεία, ο οδηγός στρίβει δεξιά προς Αγία Τριάδα και έπειτα, ακολουθεί τις πινακίδες προς τη Λίμνη. Ο δεύτερος τρόπος είναι από Αφίδνες. Αφού λοιπόν βγει ο οδηγός από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας προς Αφίδνες και περάσει τον οικισμό, ακολουθεί επίσης τη διαδρομή προς Αγία Τριάδα και αντίστοιχα, ακολουθώντας τις πινακίδες, κατευθύνεται προς τη Λίμνη.

Λίμνη Βουλιαγμένη (Κορινθίας)
Οι προτάσεις μας για εξορμήσεις σε χρονική απόσταση περίπου 1 ώρας από την Αθήνα, ολοκληρώνονται με τη Λίμνη Βουλιαγμένη, που απέχει περίπου 20 λεπτά από το Λουτράκι. Κατά την αρχαιότητα, η Λίμνη ονομαζόταν Γοργώπις, για να τιμηθεί η Γόργη, κόρη του Μεγαρέως και σύζυγος του Κορίνθου, η οποία μόλις πληροφορήθηκε τον φόνο των παιδιών της, έπεσε στη λίμνη και πνίγηκε. Πρόκειται για λιμνοθάλασσα, αφού ένα στενό κανάλι την ενώνει με τον Κορινθιακό Κόλπο και αυτός είναι ο λόγος, που το καλοκαίρι αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για μπάνιο, από τη στιγμή μάλιστα που η παραλία της είναι μεγάλη σε μήκος λόγω του σχηματισμού της, ενώ παράλληλα είναι αμμουδερή σε αντίθεση με την παραλία του Λουτρακίου.

Η λίμνη δημιουργήθηκε κατά τα αρχαία χρόνια από καθίζηση του εδάφους, ενώ το νερό είναι εμφανώς αλμυρότερο από της ανοιχτής θάλασσας. Σημειώνεται, πως κάθε περίπου 6 ώρες το νερό ανανεώνεται από το στενό άνοιγμα με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα καθαρό, χωρίς να επηρεάζεται από τον αριθμό των λουόμενων που μπορεί να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή σε αυτό. Η Λίμνη Βουλιαγμένη Κορινθίας, αποτελεί το πέρασμα προς το Ηραίο, σημαντικό μνημείο της περιοχής, ενώ τα πολυάριθμα ταβερνάκια αποτελούν σίγουρη και ποιοτική λύση, για τους πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Ένας από τους λόγους είναι το καλής ποιότητας φρέσκο ψάρι, αφού στα νερά κολυμπούν λαβράκια, τσιπούρες, κέφαλοι και άλλα διαλεχτά θαλασσινά που δίνουν κίνητρο στους ψαράδες της περιοχής. Με βάθος που δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, και με χαρακτηριστικά, πεντακάθαρα νερά λόγω της παλίρροιας, θεωρείται σήμερα ως μια εκπληκτικού φυσικού κάλλους λιμνοθάλασσα, που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, αφού ξεκινώντας από Αθήνα, ο οδηγός κατευθύνεται μέσω Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου προς Λουτράκι. Φτάνοντας στο Λουτράκι, το διασχίζει από τον περιφερειακό με κατεύθυνση προς Περαχώρα, Πίσια, Σχίνο και έπειτα από περίπου 15 χιλιόμετρα, θα στρίψει αριστερά στην σχετική διασταύρωση, για Ηραίο και Λίμνη Βουλιαγμένης.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.