Λίμνη Ευβοίας: Ακατέργαστο διαμάντι!

Η Βόρεια Εύβοια και ιδιαίτερα η Λίμνη, αποτελούν έναν ήδη διαδεδομένο προορισμό διακοπών, που έχει ταυτόχρονα μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης!

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Πού μπορούμε να πάμε, που να αξίζει τον κόπο για μια “γρήγορη” απόδραση διάρκειας ενός Σαββατοκύριακου, που να συνδυάζει βουνό και θάλασσα, να διαθέτει τουριστικές υποδομές και να απέχει απόσταση ενός “ρεζερβουάρ” από την Αθήνα, μια και η ροή χρημάτων για καύσιμα έχει στερέψει; Τέλος, ποιος είναι ένας τουριστικός προορισμός, που να βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά να μην έχει και την υπερπροβολή άλλων τέτοιων περιοχών; Η Βόρεια Εύβοια και ο Δήμος Ελυμνίων, έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε για την πρωτεύουσα του Δήμου, τη Λίμνη Ευβοίας, η οποία αποτελεί έναν διαδεδομένο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς όμως ταυτόχρονα να “βουλιάζει” από κόσμο κατά τους υπόλοιπους μήνες.

Με ιστορικότητα…
Η Λίμνη Ευβοίας έχει σημαντική ιστορία στο πέρασμα των αιώνων. Εκεί όπου βρίσκεται η σημερινή κωμόπολη, βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η πολιτεία “Ελύμνιον” όπου θεωρείται πως φιλοξενήθηκαν οι γάμοι του Δία και της Ήρας. Στη συγκεκριμένη περιοχή, εκτός από την ονομασία Ελύμνιον, συναντάμε και την ονομασία Αιγές. Σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια διχογνωμία για τους ιστορικούς, καθώς άλλοι θεωρούν πως το Ελύμνιον και οι Αιγές αναφέρονται στην ίδια πόλη και άλλοι, πως πρόκειται για διαφορετικές, αν και όμορες, περιοχές. Μπορεί τα χνάρια της Λίμνης να φτάσουν τόσο μακριά στην Ιστορία, ωστόσο σημαντική ήταν η συμβολή της και σε πιο πρόσφατα ιστορικά γεγονότα, αφού προεξάρχοντος του αρματολού Αγγελή Γοβιού, διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην προσπάθεια απελευθέρωσης από την Τουρκοκρατία, κατά την Επανάσταση του 1821. Εκτός από τη Λίμνη όμως, ο Δήμος Ελυμνίων, όπως είναι η ονομασία του, έχει και άλλα ενδιαφέροντα, από ιστορικής άποψης σημεία, όπως οι Κεχριές με το Κονάκι, που σύμφωνα με την παράδοση δρόσισε με το νερό του τον Ερωτόκριτο, η ιστορική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στους Κουρκουλούς, που αποτέλεσε καταφύγιο του Αγγελή Γοβιού, ο Ενετικός πύργος στις Ροβιές, πολύ κοντά στη Λίμνη, καθώς και το χωριό Δρυμώνα, που είναι γνωστό για τους υπέροχους καταρράκτες του και τη Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Σημασία έχει το ταξίδι…
Ταξιδεύοντας με προορισμό τη Λίμνη Ευβοίας, η διαδρομή γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα. Το ανέβασμα προς Βόρεια Εύβοια, ειδικά μετά τα Ψαχνά, είναι ιδιαίτερα όμορφο καθώς, πέραν της όποιας οδηγικής ευχαρίστησης προσφέρει ο δρόμος που περισσότερο θυμίζει “πατημένη” Ειδική Διαδρομή, το φυσικό τοπίο αποζημιώνει και τους απαιτητικούς. Πλησιάζοντας προς τη Λίμνη, ο φυσιογνώστης θα δει πολλά είδη δέντρων, ενώ τα πλατάνια σε μεγάλο μήκος της διαδρομής, μαρτυρούν και την παρουσία ποταμιού ή ρυακιού, παράλληλα με τη διαδρομή των αυτοκινήτων. Πριν τη Λίμνη, ο δρόμος οδηγεί στο πασίγνωστο Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ενός πόλου έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό της περιοχής, ενώ έπειτα το κατέβασμα είναι επίσης όμορφο από φυσικό περιβάλλον, με τη θέα της θάλασσας του Ευβοϊκού Κόλπου εμπρός, σε συνδυασμό με τα πεύκα δεξιά και αριστερά του δρόμου, να προκαλεί ευφορία.


Σημασία έχει και ο προορισμός…
Φτάνοντας στη Λίμνη, το πρώτο στοιχείο που παρατηρεί ο ταξιδιώτης είναι η αρχιτεκτονική της κωμόπολης. Τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, τα μικρά καφενεδάκια και οι γεμάτες χρώματα από τα λουλούδια αυλές, θυμίζουν πολύ τα ελληνικά νησιά. Όμως αυτό που τη διαφοροποιεί, είναι οι ορεινοί όγκοι που την περιβάλλουν, το Ξηρόν Όρος στα βορειοδυτικά, ο Καβαλάρης στα δυτικά και το Καντήλι στα ανατολικά, που προδιαθέτουν και για μια διαφορετική μορφή διακοπών, πέραν της καθαρά νησιωτικής, στοιχείο στο οποίο βοηθάει το γεγονός ότι η Λίμνη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά.

Στο Λιμάνι με τις πολλές βάρκες και τράτες, μπορεί κάποιος να κάνει μια ωραία και μεγάλη παραθαλάσσια βόλτα υπό τη μυρωδιά του θαλασσινού ιωδίου από τη μία και των μεζέδων από την άλλη, τη στιγμή που πολλές είναι και οι παραλίες, είτε εντός της κωμόπολης, είτε λίγο εκτός. Φυσικά, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του και όλες τις δραστηριότητες των θερινών μηνών, κατά τις οποίες δεσπόζουν τα θαλασσινά σπορ, τα οποία είναι πολύ διαδεδομένα στη Λίμνη. Τιμώντας την παράδοση της περιοχής στα ναυτικά επαγγέλματα, ιδιαίτερα γνωστός στη Λίμνη είναι ο ομώνυμος Ναυτικός Όμιλος, που ιδρύθηκε το 1952 και συνεχίζει την πορεία του μέχρι σήμερα, με τους νέους της πόλης να διδάσκονται ιστιοπλοΐα, καγιάκ θαλάσσης, κολύμβηση και άλλα. Όχι άσχημα για μια πόλη με πληθυσμό περί τα 2.000 άτομα και ένα Δήμο που πάντως ξεπερνά τους 5.000 κατοίκους.

Εναλλακτικός τουρισμός
Η υπέροχη, καταπράσινη και στις περισσότερες περιπτώσεις εντελώς παρθένα φύση, τόσο παραλιακά αλλά ιδιαίτερα στα ορεινά, αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής. Αυτό είναι ότι καλύτερο για τους ανθρώπους που αρέσκονται σε αυτό που αποκαλούμε “εναλλακτικό τουρισμό”, καθώς υπάρχουν πολλές δυνατότητες για περιήγηση, πεζοπορία και απόλαυση του ορεινού τοπίου (στην περιοχή υπάρχει ακόμη και πίστα Μότοκρος με μεγάλη απήχηση στον πληθυσμό), που ειδικά όταν συνδυάζεται εύκολα και με θάλασσα, αποτελεί σπάνια δυνατότητα. Οι πολλές Μονές-ησυχαστήρια δίνουν μια διαφορετική και πιο ήρεμη νότα, ενώ τα μονοπάτια πεζοπορίας είναι πλέον γνωστά και εκτός Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι πλέον η Λίμνη και η γύρω περιοχή, όπως οι Ροβιές ή τα Λουτρά Αιδηψού, προσελκύουν επισκέπτες από όλη την Ευρώπη όπως Γερμανούς, Ρώσους, Ολλανδούς και Ιταλούς.

Εκτός από τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο, σημαντικές στην περιοχή είναι η Μονή Γαλατάκη στη Λίμνη, η Μονή Οσίου Δαυίδ στο Δρυμώνα και η Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Ευρέως διαδεδομένες είναι και οι διαδρομές πεζοπορίας, με τουλάχιστον 5 από αυτές να ξεκινούν από τη Λίμνη και να οδηγούν σε όμορφα μέρη όπως οι Καταρράκτες του Δρυμώνα, σε χρόνο που κυμαίνεται από 20 λεπτά έως και 3 ώρες, ανάλογα με το μήκος και τη δυσκολία της διαδρομής. Οι τελευταίοι, αποτελούν ίσως τον πιο δημοφιλή προορισμό, αφού η πρόσβαση είναι εύκολη και με αυτοκίνητο, αν κάποιος δεν είναι αρκετά “τολμηρός” για να επιχειρήσει να φτάσει εκεί περπατώντας.

Περνώντας τη Μονή του Οσίου Δαυίδ, η όμορφη διαδρομή ανάμεσα σε πλατάνια, πεύκα, πέτρινες βρύσες και μικρούς καταρράκτες οδηγεί στους καταρράκτες του Δρυμώνα, ένα σημείο αξιοσημείωτης ομορφιάς. Αφήνοντας το αυτοκίνητο σε άνετο χώρο στάθμευσης, ο επισκέπτης μπορεί να δει πολλά διαφορετικά είδη δέντρων όπως η Μαύρη Πεύκη (φωτ.) και έπειτα να περπατήσει μέσα από ολάνθιστο, καταπράσινο και στενό μονοπάτι, δίπλα ακριβώς στο φαράγγι που βρίσκονται οι καταρράκτες, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει σε αυτούς. Πρόκειται για περιβάλλον που προσφέρει απλόχερα τις δόσεις οξυγόνου που ειδικά οι κάτοικοι της πόλης, έχουμε μεγάλη ανάγκη, ενώ παράλληλα χαρίζει στις αισθήσεις μας μια βεντάλια χρωμάτων, αρωμάτων και ήχων σπάνιας ομορφιάς. Αν βρεθείτε στην περιοχή, μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε!

Τελικά, αξίζει τον κόπο να βρεθεί κάποιος στη Λίμνη; Η απάντησή μας είναι καταφατική, καθώς εκεί μπορεί να βρει όλες τις ανέσεις ενός θερινού αλλά και ενός χειμερινού προορισμού. Το βασικό συστατικό της περιοχής είναι η αυθεντικότητα, είτε μιλάμε για την ίδια τη φύση, είτε για τις τοπικές γεύσεις που θα γνωρίσει ο επισκέπτης εκεί. Μια δική μας άποψη, που προκύπτει μετά την επίσκεψή μας στη Λίμνη, είναι πως η περιοχή ενδείκνυται για τουρισμό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς χειμερινοί προορισμοί δεν είναι απαραίτητα αυτοί που διαθέτουν Χιονοδρομικό Κέντρο.

Ο Δήμος Ελυμνίων διαθέτει πολλά θετικά για να αναπτύξει τον τουρισμό του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα ήταν καλό η Αυτοδιοίκηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η πρώτη ύλη υπάρχει, ενώ οι τουριστικές υποδομές βρίσκονται ήδη σε καλό επίπεδο, αν και φυσικά επιδέχονται περαιτέρω βελτιώσεων, αφού η τουριστική ανάπτυξη της χειμερινής περιόδου υστερεί, συγκριτικά με αυτή της θερινής.

Πρόσβαση
Η Λίμνη Ευβοίας απέχει 178 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 85 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Η πρόσβαση στην περιοχή μπορεί να γίνει είτε μόνο οδικώς είτε και με χρήση πλοίου. Η καθαρά οδική πρόσβαση από Χαλκίδα, ενδείκνυται για όσους απολαμβάνουν την οδήγηση μέσα στην καταπράσινη φύση δίχως βιασύνη, καθώς ο δρόμος προς τη Βόρεια Εύβοια σε πολλά σημεία, ιδιαίτερα στο ανέβασμα μετά τα Ψαχνά, δεν έχει επαρκή ορατότητα και η μία λωρίδα κυκλοφορίας δε βοηθάει όποιον θέλει να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες. Αφού ο οδηγός περάσει τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο θα κατευθυνθεί προς Λίμνη Ευβοίας. Μια άλλη διαδρομή, περιλαμβάνει διαδρομή οδικώς μέχρι το Λιμάνι της Αρκίτσας, από όπου φεύγει πλοίο με κατεύθυνση προς την Αιδηψό, με τα περίφημα Λουτρά της. Από εκεί, η Λίμνη απέχει περίπου 30 λεπτά οδήγησης. Ακόμη, μια διαδρομή που προτείνεται για τους ταξιδιώτες από τη Βόρειο Ελλάδα, είναι η οδήγηση μέχρι τη Γλύφα, η ακτοπλοϊκή διαδρομή μέχρι τον Αγιόκαμπο και από εκεί, επιστροφή στην οδήγηση για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τον τελικό προορισμό.

Η διαμονή μας
Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά τη φιλοξενία των ανθρώπων στη περιοχή της Λίμνης και να ζήσουμε ιδίοις όμμασι ένα διήμερο στον όμορφο αυτό προορισμό. Αυτό που εισπράξαμε από όλους τους κατοίκους της περιοχής, απέδειξε για ακόμη μια φορά πως όσοι οικονομικοί υπολογισμοί και αν γίνονται για τον τουρισμό στη χώρα μας, το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν στο συγκεκριμένο τομέα παραμένει η ζεστασιά των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής, περισσότερο από τις όποιες υπέροχες παραλίες ή τα όποια καταπράσινα δάση. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενηθούμε και να απολαύσουμε την όμορφα θέα που παρέχουν τα δωμάτια “Αγράμπελη” της Ευαγγελίας Τσαμπάνη. Η Βαγγελίτσα, όπως μας ζήτησε από την πρώτη στιγμή να την αποκαλούμε, μας έκανε να νιώσουμε οικειότητα, πριν καν γνωρίσουμε την εξαιρετική φιλοξενία που μας επεφύλαξε σε ένα από τα 8 πολυτελή δωμάτια που νοικιάζει με τζάκι εντός δωματίου, δείχνοντας έμπρακτα πως οι φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής αποζητούν τον τουρισμό. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, πως η ίδια, ως νεαρό άτομο, βρήκε το κίνητρο να παραμείνει στην πόλη της και να αναπτύξει την επαγγελματική της δραστηριότητα, στοιχείο-κλειδί για την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, αφού οι νέοι μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη σε αυτό τον τομέα.
Agrabelli Apartments (www.agrabeli.com.gr)

Το ξέρατε;
Από τη Λίμνη Ευβοίας κατάγονται ορισμένες κορυφαίες προσωπικότητες, που η φήμη τους ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της περιοχής. Το 1780 γεννήθηκε στη Λίμνη ο Αγγελής Γοβιός, γνωστός και ως “Αετός της Εύβοιας”, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Εύβοιας από τους Τούρκους, κατά την Ελληνική Επανάσταση. Στα τέλη του 19ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα κατά το 1899, στη Λίμνη γεννήθηκε η Λέλα Καραγιάννη (φωτ.), γνωστή για τον αντιστασιακό αγώνα της εναντίον των Γερμανών, ενώ ακόμη μια προσωπικότητα που κατάγεται από τη Λίμνη, είναι ο σημαντικός θεατρικός συγγραφέας Νίκος Τσιφόρος, ο οποίος μάλιστα έχει ταφεί στην τοποθεσία “Παναγιά” του Δήμου Ελυμνίων.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]