Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 09:18

Ορεινή εξόρμηση στα Τρίκαλα Κορινθίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Φωλιασμένες στις πλαγιές της Ζήρειας και σε υψόμετρο από 900 έως 1.100 μέτρα βρίσκονται οι τρεις συνοικίες, που αποτελούν τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα είναι ο απόλυτα ταυτισμένος προορισμός με τις ορεινές αποδράσεις. Και συνδεδεμένος με τον χειμώνα, αν και όλες τις εποχές έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά.

Τα Τρίκαλα βρίσκονται στην ορεινή Κορινθία, 24 χιλιόμετρα έξω από το Ξυλόκαστρο και μέσα σε πυκνό ελατοδάσος. Στα Κάτω Τρίκαλα δεσπόζει στο κέντρο η πετρόχτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Στη μεσαία συνοικία κυριαρχεί το παραδοσιακό στοιχείο, ενώ είναι και μεγαλύτερη η τουριστική υποδομή με ξενώνες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Εδώ, αξίζει να δείτε τη Μονή της Παναγιάς, που χτίστηκε γύρω στα 1700.

Εκκλησίες ακόμα και του 16ου αιώνα και πετρόκτιστα αρχοντικά είναι το χαρακτηριστικό των Άνω Τρικάλων. Εδώ, βρίσκεται και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, όπου σύμφωνα με την παράδοση, ένας χριστιανός βρήκε τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου, σε μία σπηλιά, γύρω στα 1400. Στα Άνω Τρίκαλα είναι και το αρχοντικό των Νοταράδων.

Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς και σε υψόμετρο 1500μ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας. Τα Τρίκαλα, τον χειμώνα έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά, όταν «τυλίγονται» με το πέπλο του χιονιού.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης