Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 09:42

Πόρος - Ένας προορισμός που μαγεύει όλες τις εποχές (Βίντεο+φωτογραφίες)

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Αργοσαρωνικού είναι ο Πόρος.

Ένα νησί που αποπνέει μία μοναδική και διαχρονική γοητεία. Και είναι από τα μέρη εκείνα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και τις υπόλοιπες εποχές.

Ο Πόρος βρίσκεται στο Σαρωνικό κόλπο, πολύ κοντά στον Γαλατά της Πελοποννήσου και η εύκολη πρόσβαση σε αυτόν, τον καθιστά στους δημοφιλείς προορισμούς. Είναι, όμως, και το ίδιο το νησί που αν το επισκεφτείς μία φορά, θα θελήσεις και άλλη.

Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία, όπως ονομάζεται και το ένα από τα δύο νησιά που τον αποτελούν. Το δεύτερο είναι η Σφαιρία, κι αυτό που τα χωρίζει είναι μια μικρή λωρίδα θάλασσας μετά τον Ναύσταθμο.

Αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του λόφου, η πόλη του Πόρου- που είναι και λιμάνι του νησιού- αποπνέει νεοκλασική ατμόσφαιρα με τα όμορφα κτίσματά της και τα στενά σοκάκια της. Στην υψηλότερη κορυφή του Πόρου είναι τοποθετημένο το ρολόι, ένα σημείο που προσφέρει πανοραμική θέα στο κανάλι που χωρίζει το νησί από την ακτή της Πελοποννήσου.

Στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο, στην πλατεία Κορυζή, θα δείτε ευρήματα από τον ναό του Ποσειδώνα και την αρχαία Τροιζήνα. Τα ερείπια του ναού βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Δεν είναι σαφές ακριβώς πότε χτίστηκε, ωστόσο η κατασκευή του τοποθετείται γύρω στο 520 π.Χ.

Βίντεο: Yasiu18