Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 09:55

Οι 25 καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου (Φωτογραφίες)

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, επιλέγουν την Πελοπόννησο για τις διακοπές τους.

Άλλωστε, ειδικά στις παραλίες δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα νησιά καθώς αρκετές από αυτές συγκαταλέγονται στις κορυφαίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως.

Από την... απόλυτη σταρ Μεσσηνία μέχρι τις πιο αναπάντεχες γωνιές, το travel.eleftheriaonline «βουτάει» στις 25 από τις ωραιότερες παραλίες της ακτογραμμής της Πελοποννήσου, παρουσιάζοντάς τες μέσα από όμορφες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο instagram.

Τολό, Αργολίδα

Η παραλία του Τολού εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου ξεκινώντας από την οργανωμένη παραλία “ Ψιλή Αμμος” και τελειώνοντας στο μικρό γραφικό λιμάνι του χωριού όπου θα δείτε πάντα δεμένα τα ψαροκάικα και διάφορα εκδρομικά σκάφη. Η τοποθεσία της παραλίας και των υποδομών της συνδυάζει ιδανικά την δυνατότητα για μπάνιο, χαλάρωση στην αμμουδιά και την απόλαυση ενός καφέ, ποτού ή φαγητού πολύ κοντά στο κύμα, μιας και κατά μήκος της υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και μπαρ.

Τυρός, Αρκαδία

Η Παραλία Τυρού, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε αξιόλογο θερινό παραθεριστικό κέντρο με καλή τουριστική υποδομή για την άνετη παραμονή των επισκεπτών. Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Παραλίας Τυρού αποτελεί έναν από τους τρεις οικισμούς του Τυρού, (οι άλλοι δύο είναι ο Ανω Τυρός, ορεινός οικισμός χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα και ο Κάτω Τυρός, λίγο χαμηλότερα).

Καλόγρια, Αχαΐα

H Καλόγρια βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πρόκειται για όαση, μία ειδυλλιακή και εξωτική εικόνα, χρυσής αμμουδιάς έκτασης 9 χιλιομέτρων, με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά ενώ η φυσική ομορφιά που προσφέρει το πευκοδάσος της Στροφυλιάς (20.000 στρέμματα κατά μήκος της παραλίας) θα σας μαγέψουν. 

Χρυσή Ακτή Κυλλήνης, Ηλεία

Η εξωτική παραλία της Κυλλήνης είναι μια από τις ομορφότερες Ελληνικές παραλίες, η οποία κερδίζει κάθε χρόνο τη γαλάζια σημαία για την καθαρότητα των νερών της. Η χρυσή άμμος και το μήκος των 6 χλμ. δίνει στους επισκέπτες της παραλίας μια αίσθηση χαλάρωσης και ευχάριστων στιγμών. 

Μπρίνια, Ηλεία 

Η παραλία της Μπρίνιας βρίσκεται στον κόλπο της Κυλλήνης και απέχει 6 χλμ. περίπου από τον οικισμό της Νέας Μανολάδας. Η ακτή καταλαμβάνει τμήμα του ανοιχτού κόλπου της Κυλλήνης και είναι μήκους 43.000 μέτρων.

Γιανισκάρι, Αχαΐα

Μια διαφορετική πρόταση θεωρείται το Γιανισκάρι, καθώς εξαιτίας της δύσκολης πρόσβασης έχει διατηρήσει τη φυσική ομορφιά του. Ακτή με αμμουδιά, καθαρά νερά που βαθαίνουν σταδιακά και μια καντίνα για να καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες σας περιμένουν.

Αρκούδι, Ηλεία

Η παραλία στο Αρκούδι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια της Κυλλήνης και σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο. Θεωρείται από τις πλέον κοσμοπολίτικες παραλίες του νομού. Η παραλία είναι σχετικά μικρή τόσο σε μήκος όσο και πλάτος ωστόσο είναι αρκετά γνωστή για την ομορφιά της. 

Ελαία, Μεσσηνία

Η Ελαία είναι ένα μικρό χωριό στα σύνορα της Μεσσηνίας με την Ηλεία πάνω στον Εθνικό δρόμο Πύργου – Κυπαρισσίας. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και «Μπούζι» από την παλαιότερη ονομασία της. Η Ελαία διαθέτει μια μοναδικής ομορφιάς παραλία, την παραλία Ελαία, με το πευκοδάσος της και τις εκβολές του ποταμού Νέδα.

Κουρούτα, Ηλεία

Τι να πει κανείς για την επονομαζόμενη και «Μύκονο της Πελοποννήσου». Κοσμοπολίτικη, οργανωμένη, με αναρίθμητες επιλογές διασκέδασης, φαγητού και καφέ. Εσείς απλά διαλέξτε σε ποια γωνιά θέλετε να κάτσετε για να απολαύσετε το μπάνιο σας και σίγουρα θα σας περιμένει μια ξαπλώστρα και ομπρέλα από τις εκατοντάδες που υπάρχουν.

Μαραθόπολη, Μεσσηνία

Η Μαραθόπολη ή Μάραθος, στη νοτιοδυτική μεριά της Μεσσηνίας, είναι ένα όμορφο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Ανήκει στο Δήμο Γαργαλιάνων. Στη Μαραθόπολη θα απολαύσετε ήρεμες διακοπές στην καρδιά των Μεσσηνιακών παραλιών, με πολλές επιλογές για κοντινές εκδρομές.

Κακόβατος, Ηλεία

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ηλείας που όμως δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό είναι ο Κακόβατος. Ο Κακόβατος είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στο κέντρο του Κυπαρισσιακού Κόλπου, τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζαχάρως.

Γιάλοβα, Μεσσηνία

Η Γιάλοβα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός απέναντι από την Πύλο. Θα βρείτε μια μεγάλη οργανωμένη παραλία με καταστήματα, ταβέρνες καφέ και μπαρ. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Κυπαρίσσι, Λακωνία

Έχοντας τον Πάρνωνα να υψώνεται από πάνω του και με την άκρη του να βρέχεται από το Μυρτώο Πέλαγος, το Κυπαρίσσι δεν είναι απλώς ένα παραθαλάσσιο χωριό, αλλά ένα μέρος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την ιστορία του.

Κυανή Ακτή, Μεσσηνία

Πίσω από την μαρίνα του Κατακόλου εκτείνεται η Κυανή Ακτή. Η αμμουδιά στο επίνειο του Πύργου διακρίνεται για την ισόπεδη ακτή της, την δυνατότητα που προσφέρει να αναπτυχθούν παράλληλα θαλάσσια αθλήματα από τους λουόμενους ενώ την περιβάλουν ονομαστές ψαροταβέρνες και καφέ που δίνουν ένα τροπικό χρώμα στην περιοχή.

Σκαφιδιά, Ηλεία

Βρίσκεται 14 χλμ βορειοδυτικά από τον Πύργο. Πολλοί λένε ότι πρόκειται για μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας μας και όσοι την επισκέπτονται ενισχύουν κατόπιν τον ισχυρισμό αυτό. Η παραλία Σκαφιδιάς, που πήρε την ονομασία πιθανότατα λόγω του σχήματός της, παραμένει γραφική και άγριας ομορφιάς.

Πλύτρα, Λακωνία

Η Πλύτρα είναι παραθαλάσσιος οικισμός με τουριστική κίνηση, γραφική ακρογιαλιά και λιμανάκι για σκάφη αναψυχής, στην ανατολική ακτογραμμή του Λακωνικού κόλπου.

Στούπα, Μεσσηνία

Είναι η δεύτερη πολυσύχναστη παραλία της δυτικής Μάνης μετά την Καλογριά. Βρίσκεται σχεδόν δίπλα της, μπροστά ακριβώς από τον κεντρικό δρόμο του οικισμού της Στούπας. Αποκαλείται και το «Μαϊάμι» της Μάνης, με γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή ψιλή άμμο, αμέτρητες ομπρέλες και ξαπλώστρες και κόσμο που πηγαινοέρχεται ασταμάτητα.

Μαυροβούνι, Λακωνία

Το Μαυροβούνι, είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, με γραφικά παραδοσιακά κτίσματα και μια απέραντη αμμουδερή παραλία με χοντρή άμμο, μήκους 5χλμ. περίπου, με διαυγή και πεντακάθαρα νερά.

Φοινικούντα, Μεσσηνία

Βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τον οικισμό της Φοινικούντας, στο νότιο τμήμα του νομού Μεσσηνίας. Απέναντι βλέπετε το νησάκι Σχίζα, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Μεσσηνιακών Οινουσών. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια σημαία για την καθαριότητά της, είναι στρωμένη με άμμο και διαθέτει καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά, ζεστά χωρίς μεγάλο βάθος, κάτι που την καθιστά ιδανικό προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Μαρμάρι, Λακωνία

Η παραλία του Μαυροβουνίου αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ιδανική για κάθε ηλικία. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν οργανωμένα σημεία με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ σε κάποια άλλα σημεία μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και την ανεμπόδιστη θέα. 

Μεθώνη, Μεσσηνία

Η παραλία της Μεθώνης βρίσκεται μέσα στη Μεθώνη, τη γραφική πόλη της Μεσσηνίας. Είναι αμμουδερή στο ένα μέρος της, ενώ προς την ανατολική πλευρά της καλύπτεται με βότσαλο. Είναι μεγάλη σε πλάτος αλλά και μήκος και εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας έχοντας θέα το νησάκι Σαπιέντζα, και βέβαια το ξακουστό κάστρο της Μεθώνης, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νομού Μεσσηνίας.

Καϊάφας, Ηλεία

Από τα πιο ιδιαίτερα τοπία της ακτογραμμής της δυτικής Πελοποννήσου, από άποψη ομορφιάς όσο και οικολογικής σημασίας είναι ο Καϊάφας. Η παραλία με τις αμμοθίνες, το παραθαλάσσιο δάσος κουκουναριάς και η λίμνη με τη μοναδική της βλάστηση αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό για καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Καλαμάτα, Μεσσηνία

Η παραλία της Καλαμάτας έχει μήκος 2,5 χλμ. και συνδυάζει άμμο με ψιλό βότσαλο. Μπάνιο, βόλτες, φαγητό, καφές, ποτό κτλ. σας περιμένουν μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Λουτρά Ωραίας Ελένης, Κορινθία

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του, ιδανικά για αρθρίτιδα και ρευματισμούς. 

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και ίσως η καλύτερη της Πελοποννήσου, η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Μεσσηνίας λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την πανέμορφη Πύλο. Αυτός ο φυσικός κόλπος είναι μοναδικής ομορφιάς με λευκή ψιλή άμμο που απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ’ άκρη σ’ άκρη της παραλίας. Τα νερά της είναι γαλήνια, γαλαζοπράσινα και εξωτικά.

Δείτε επίσης:

Οι 70 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας 1/2

Οι 70 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας 2/2