Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 09:33

Μανδράκια - Το γραφικό ψαροχώρι της Μήλου (Φωτογραφίες)

Η Μήλος είναι από τα νησιά εκείνα που κάθε γωνιά της κρύβει μία μοναδική ομορφιά που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Μία από τις γωνιές αυτές, που μόλις την αντικρύζεις, μένεις να την παρακολουθείς με δέος κι έτοιμος να «παραδοθείς» σε ένα ταξίδι σε εποχές παλιές, αυθεντικές και ανεπιτήδευτα όμορφες, είναι τα Μανδράκια.

Το γραφικό ψαροχώρι με την ανεπιτήδευτη ομορφιά του βρίσκεται στα βόρεια της Μήλου και είναι μία ήσυχη γωνιά με χρώματα και αρώματα.

Τα Μανδράκια είναι ένας μικρός οικισμός που διαθέτει ένα εξίσου μικρό λιμανάκι, λίγα λευκά σπίτια με πολύχρωμες πόρτες, ενώ η εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη γαλήνη και τη χαλάρωση με θέα στο απέραντο Αιγαίο.

Στην περιοχή κυριαρχούν τα «σύρματα», χώροι δηλαδή όπου φυλάσσονται οι ψαρόβαρκες και τα σύνεργα των ψαράδων που δίνουν ένα παραδοσιακό χρώμα στον οικισμό.

Το ψαροχώρι διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόριο ενώ μπορείτε να κολυμπήσετε στην Τουρκοθάλασσα και στην παραλία της Συκιάς, μια παραλία με σκούρο γκρι βότσαλο και καταγάλανα νερά.

Στη δεξιά πλευρά του οικισμού το τοπίο μοιάζει σεληνιακό, ενώ ο οικισμός διαθέτει και άλλη μια παραλία στην ανατολική του πλευρά, που διαθέτει αλμυρίκια και ονομάζεται Γερανιά.