Τελευταία νέα
ΑρχικήΘεματικό πάρκο με επίκεντρο την Οδύσσεια, στη Θεσσαλονίκη
Θεματικά πάρκα

Θεματικό πάρκο με επίκεντρο την Οδύσσεια, στη Θεσσαλονίκη

Ο χώρος που θα στεγάσει το νέο θεματικό πάρκο ακόμη αναζητείται, ενώ το εμβαδόν του θα είναι 2.500 τ.μ.

Το θεματικό μυθολογικό πάρκο-μουσείο “Οδύσσεια” αναμένεται να ανοίξει για το κοινό “αφηγούμενο” τις περιπέτειες του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης το διάστημα μεταξύ του Οκτωβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020. Το έργο έχουν αναλάβει οι εταιρείες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions, ενώ στην ομάδα εισέρχεται ο παρουσιαστής και συγγραφέας κ. Γιάννης Σερβετάς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Eksagon Exhibitions, κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, επισήμανε ότι ο χώρος που θα στεγάσει το νέο θεματικό πάρκο ακόμη αναζητείται, πρόσθεσε ότι το εμβαδόν του θα είναι 2.500 τ.μ. Θα υπάρχουν τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που συνάντησε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του, τα οποία θα διαθέτουν κίνηση και ήχο.

Δύο διαφορετικά προγράμματα ξενάγησης, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά
Το ένα πρόγραμμα ξενάγησης θα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού και θα είναι προσαρμοσμένο στο γνωστικό τους επίπεδο και το δεύτερο θα μιλά τη “γλώσσα” των παιδιών που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με κάποια κείμενα από τον κ. Σερβετά σε έμμετρο λόγο και με χιούμορ, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και να εξασφαλίζεται η έντονη και ενεργός συμμετοχή τους.

Η Οδύσσεια, λέει ο γνωστός παρουσιαστής και συγγραφέας, έχει όλα τα στοιχεία μιας πολύ δυνατής ιστορίας, ενός υπέροχου παραμυθιού. “Διαβάζοντάς την έχω γελάσει, έχω συγκινηθεί… Με εμπνέει, γιατί η ζωή όλων μας είναι ένα ταξίδι και όλοι ψάχνουμε την Ιθάκη μας. Χαίρομαι που όλοι εμείς, όλα αυτά τα παιδικά μυαλά, μαζεύτηκαν μαζί» σημειώνει και συμπληρώνει πως στις ξεναγήσεις για τα μεγαλύτερα παιδιά θα εντάξει και χιουμοριστικά στοιχεία, άλλωστε η Οδύσσεια, παρότι ένα ηρωικό έπος, έχει από μόνη της τέτοια στοιχεία, παρατηρεί, για παράδειγμα τις περιγραφές που αφορούν τους άντρες που κρέμονται κάτω από τα πρόβατα για να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια του Κύκλωπα.

Όπως άλλωστε λέγεται συχνά, δεν υπάρχει κηδεία δίχως γέλιο, το γέλιο είναι παντού, είναι θέμα ισορροπίας, ενώ ερωτηθείς ποια ραψωδία της Οδύσσειας είναι η αγαπημένη του απαντά πως είναι εκείνη που ο Οδυσσέας κατεβαίνει στον Άδη, χωρίς να γνωρίζει ότι η μάνα του (Αντίκλεια) έχει πεθάνει και συναντά πρώτη την ψυχή του συντρόφου του (Ελπήνορα), που το σώμα του δεν είχε ταφεί ακόμη (και παραμένει άταφο στο νησί της Κίρκης)”.

Σύμφωνα με την ομάδα που το σχεδιάζει, η περιήγηση στο νέο θεματικό πάρκο θα έχει έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και αρκετή δόση χιούμορ και θα αποτελεί μια μοναδική, βιωματική και διδακτική εμπειρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024