Επιχειρείν

Μια άδεια για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στα Τρίκαλα

Νέα δυναμική αποκτά η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης και στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  σε όλη τη χώρα οι άδειες για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια έχουν φτάσει τις είκοσι πέντε (25), ενώ σε επίπεδο Θεσσαλίας δυο (2) έχουν δοθεί στη Λάρισα και μια (1) στα Τρίκαλα, στην περιοχή της Σαρακίνας Καλαμπάκας. Μάλιστα η καλλιέργεια της Σαρακίνας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση την περασμένη άνοιξη και αναζητούνταν τρόπος αποζημίωσης των καλλιεργητών.

Η διαδικασία από την υποβολή των δικαιολογητικών μέχρι την έγκριση και δημοσίευση στο ΦΕΚ στις τελευταίες άδειες που χορηγήθηκαν μειώθηκε στον ένα μήνα. Εκτιμάται πως αν και οι 25  μονάδες λειτουργήσουν πλήρως και προστεθούν και άλλες που έχουν αιτηθεί (σ.σ. συνολικά 80), οι άμεσες επενδύσεις θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ , οι θέσεις εργασίας θα είναι πάνω από 5000 (εξειδικευμένο προσωπικό), οι εξαγωγές θα αυξηθούν όπως και τα κρατικά έσοδα.

Πως παίρνεις την άδεια

Η Γ.Γ Βιομηχανίας για τις εγκρίσεις εγκατάστασης και λειτουργίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εισαγωγή σπόρου, ο ΕΟΦ για τις ειδικές εγκρίσεις παραγωγής και κυκλοφορίας και η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας της ΕΛΑΣ για την έγκριση μεταφοράς τελικού προϊόντος, είναι οι αρμόδιες αρχές που εμπλέκονται, βάσει της νομοθεσίας, στην αλυσίδα παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης