Τοπικά

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος στο Σουφλί της Κατούνας

Κυριακή πρωί, λοιπόν, και στο πρόγραμμα του συλλόγου μας, το Αυγό Νότιας Πίνδου είχε την τιμητική του.

Δυστυχώς όμως με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, έτσι τα σχέδιά μας άλλαξαν. Αιτία η έντονη συννεφιά που επικρατούσε στην περιοχή απο  το βράδυ του Σαββάτου. Ξεκίνημα απο την Πύλη νωρίς το πρωί.Αποφασίσαμε να μην κινηθούμε προς το Λιβαδοχώρι (αρχή εκκίνησης της πορείας μας για το Αυγό) αλλά προς το Σουφλί. Το Σουφλί είναι μια κορυφή καλά κρυμμένη, που δεσπόζει πάνω απο τον βιότοπο της Κατουνας.

Περάσαμε τη σήραγγα που παρακάμπτει τον αυχένα της Γκρόπας και στρίψαμε δεξιά για τον χωματόδρομο που οδηγεί προς το χωριό Ελληνικά. Η διαδρομή αυτή την εποχή προσφέρει υπέροχες εικόνες στους επισκέπτες της περιοχής με τα δέντρα να στήνουν χορό με τα χρώματα του φθινοπώρου. Φτάνοντας στον αυχένα της Τούρλας,το βουνό μας υποδέχτηκε με αρκετή ομίχλη και παγωμένο αέρα.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας απο τα 1.500 περίπου μέτρα με κατεύθυνση νότια για την κορυφή Σουφλί. Γρήγορα βγήκαμε στην κορυφογραμμή.Ο καιρός μας έκανε τη χάρη για λίγο και έκανε κάποια “άνοιγματα”. Όχι τόσο πολύ όμως ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε την θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.Συνεχίσαμε την ανάβαση με την ελπίδα οτι όσο ψηλότερα ανεβαίναμε τόσο λιγότερη ομίχλη θα υπήρχε. Κι έτσι έγινε.Μετά απο 2 ώρες πορείας περίπου πανω στην κορυφογραμμή,φτάσαμε στην κορυφή.Η ομίχλη διαλύθηκε και ενα μαγικό σκηνικό στήθηκε πλέον μπροστά μας.Άγραφα,Τζουμέρκα,Αθαμανικά όρη,Όρη Βάλτου.

Ατελείωτες κορυφές προς όλες τις μεριές σε ένα ατέλειωτο κρυφτό με τα σύννεφα. Μια μικρή απαραίτητη στάση για φωτογραφίες και ξανά επιστροφή απο την ίδια κορυφογραμμή. Αυτή τη φορά κατεβαίνοντας,αντικρίζουμε το μεγαλείο των χρωμάτων σε ολο το μήκος και το πλάτος του βιοτόπου της Κατούνας. Εικόνες που δεν μπορεί κανένας φωτογραφικός φακός να αιχμαλωτίσει, πάρα μονάχα τα μάτια μας εκείνη τη στιγμή. Άλλη μια γεμάτη Κυριακή έφτασε στο τέλος της.

Για τον Ο.Π.Ο.Π

Μερτσιώτης Νίκος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης