Τοπικά

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ μήνυμα της κόρης του Θ. Μεριβάκη, από την Αμερική

Η Λία Μεριβάκη, Καθηγήτρια Αμερικανικής Πολιτικής και Μεθοδολογίας στο Mississippi State University, στέλνει μήνυμα για τις εκλογές στο Δήμο Φαρκαδόνα.

Η κόρη του Θανάση Μεριβάκη είναι μια από τις διαπρεπείς Ελληνίδες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ως πανεπιστημιακή διδάσκαλος πραγματεύεται τα της πολιτικής επιστήμης.

Σήμερα στέλνει μέσω του trikalavoice.gr  ένα συγκινητικό μήνυμα ενόψει των δημοτικών εκλογών στη γεννέτειρά της, τη Φαρκαδόνα, στηρίζοντας με την καρδιά της τον πατέρα της, πετυχημένο δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Θανάση Μεριβάκη.

Αναλυτικά:

«Παρόλο που έχω μεγαλώσει στην Αθήνα, έχω περάσει πολύ καιρό στο χωριό του πατέρα μου, τη Φαρκαδόνα. Έχω μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια κ όχι μόνο, αφού πάντα βρίσκαμε αφορμές για να το επισκεπτόμαστε. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρια…

 

Από μικρή ακόμα θυμάμαι τον πατέρα μου να μιλάει για το χωριό του, τη Φαρκαδόνα, που πάντα κατείχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο και με κάθε ιστορία που μας διηγούνταν να μας μεταδόσει την αγάπη του για το χωριό του, αυτό το ξεχωριστό συναίσθημα που έχει καθε άνθρωπος για τον τόπο του, τον τόπο που μεγάλωσε και έζησε από μικρός.

 

Έτσι, κάθε φορά που πηγαίναμε στο χωριό για να περάσουμε κάποιες από τις διακοπές μας, εκτός από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, ο πατέρας μου προσπαθούσε να μας δείξει τις ομορφιές του τόπου του. Κάναμε εκδρομές, επισκεπτόμασταν όλα τα γύρω χωριά για να δούμε φίλους, να παίξουμε, να φάμε, να…δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις!!!

 

Μάλιστα θυμάμαι όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι του 2002, ήταν το καλοκαίρι που ο πατέρας μου είχε πάρει μια μεγάλη απόφαση. Την απόφαση να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος για πρώτη φορά.

 

Αρχικά, η μητέρα μου, ο αδερφός μου κι εγώ ήμασταν σκεπτικοί με μια τέτοια απόφαση κι ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως, συνειδητοποιήσαμε ότι αν υπάρχει κάποιος που πραγματικά είχε αγάπη για τον τόπο του, αυτός είναι ο Θανάσης Μεριβάκης. Από εκεινη τη στιγμή κι έπειτα σταθήκαμε αρωγοί δίπλα του. Δουλέψαμε σκληρά όλο το καλοκαίρι και φυσικά ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι που στο τέλος τα είχαμε καταφέρει κι ο κόσμος είχε πιστέψει ό,τι κι εμείς, πως ο Θανάσης Μεριβάκης αγαπάει τον τόπο του και θα παλέψει γι’ αυτόν.

 

Από τότε έχω φύγει μακριά από την οικογένειά μου, λόγω σπουδών. Βρίσκομαι εδώ και 10 χρόνια περίπου στην Αμερική, αρχικά ως υποψήφια διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και τώρα ως καθηγήτρια και ερευνήτρια Αμερικανικής Πολιτικής στο Mississippi State University. Έχω παντρευτεί εδώ, έχω μια υπέροχη κορούλα και μια υπέροχη οικογένεια. Όλα αυτά έχουν γίνει μακριά, πολύ μακριά απο τους δικούς μου. Όμως ξέρω πολύ καλά πως χωρίς τον πατέρα μου και τη μητέρα μου δε θα ήμουν εδώ! Δε θα τα είχα καταφέρει! Ακόμα θυμάμαι την κούβεντα που είχαμε κάνει με τον πατέρα μου πριν φύγω για Αμερική…ακόμα θυμάμαι να του λέω :       << Έχω μια ευκαιρία να διαπρέψω και θέλω να με στηρίξεις>>. Κι εκείνος το έκανε. Γιατί αυτό μου έμαθαν οι γονείς μου, να παλεύω γι’ αυτό που θέλω και να διαπρέπω.

Ο πατέρας μου μου έμαθε να δουλεύω σκληρά, να είμαι δίκαιη, να ακούω τους γύρω μου και να δουλεύω μαζί τους. Μου έμαθε να είμαι ειλικρηνής, όσο κι αν δυσκολεύει κάποιους. Μου έμαθε να είμαι αυθεντική σε ό,τι κάνω. Αυτά πιστεύω πως είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη και ναι πιστεύω πως ο μπαμπάς μου τα έχει. Είμαι τόσο περήφανη για όσα έχει κάνει με τους συναδέλφους του για το Δήμο. Είμαι επίσης περήφανη που αν και έχει αντιμετωπίσει κακεντρέχειες που έχουν στοχεύσει εκείνον, τη μητέρα μου, ακόμα και τον αδερφό μου, εκείνος έχει κρατήσει το κεφάλι ψηλά κι όσο κι αν έχει πληγωθεί από ανθρώπους, συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, γιατί αγαπάει το Δήμο, αγαπάει τον τόπο του.

Κάποια στιγμή σε μια καθημερινή μας συζήτηση μου ανέφερε πως κάθε πρωί ξυπνάει για να ελέγξει ότι τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί και πραγματικά δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Μια υπηρεσία τόσο βασική, που τη θεωρούμε δεδομένη και ποτέ δε θα περνούσε από το μυαλό μας ότι θα ήταν δουλειά που ένας Δήμαρχος από μόνος του θα επέβλεπε προσωπικά. Κι όμως είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κάνει ο πατέρας μου για τον τόπο του.

 

Πριν πάρετε λοιπόν την τελική σας απόφαση για το ποιόν/ποιά θα στηρίξετε στις επερχόμενες εκλογές, σας καλώ να σκεφθείτε τις παρακάτω ερωτήσεις:

 

  1. Είναι ο τόπος σας πιο καθαρός από όσο ήταν πριν 5 χρόνια;

 

  1. Έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν είχατε πριν 5 χρόνια;
  2. Τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά σας, είναι πιο ασφαλή και καθαρά απ’ ότι ήταν πριν από 5 χρόνια;

Αν απαντήσετε <<ΝΑΙ>> σε τουλάχιστον μια από αυτές τις ερωτήσεις, θεωρώ πως το λογικό είναι να δώσετε την ψήφο σας στον πατέρα μου, Θανάση Μεριβάκη.

 

Με αγάπη,

Θεσσαλία Μεριβάκη, PhD».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης